Відгук на наукове дослідження «Педагогічний потенціал дитячих творів Василя Симоненка для молодших школярів»

Про матеріал
Відгук на наукове дослідження «Педагогічний потенціал дитячих творів Василя Симоненка для молодших школярів» Дослідження відзначається чіткістю побудови та складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел і додатків.
Перегляд файлу

Відгук

на наукове дослідження «Педагогічний потенціал дитячих творів Василя Симоненка для молодших школярів»

 

Автор: Демченко Юлія Владиславівна, учениця 9 класу опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 Зіньківської районної ради Полтавської області»

Науковий керівник: Ангелова Валентина Володимирівна Педагог-організатор, учитель образотворчого мистецтва, трудового навчання опорного закладу  «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 Зіньківської районної ради Полтавської області», кваліфікаційна категорія «спеціаліст».

 

Тема роботи учениці 9 класу Демченко Юлії актуальна, вибрана доцільно, оскільки  вивчення педагогічного потенціалу дитячих творів Василя Симоненка для молодших школярів - тема нова й мало досліджена.

Учениця поставила собі за мету вивчити, проаналізувати, систематизувати й узагальнити досвід використання дитячої літератури як засобу формування та виховання особистості молодшого школяра й розкрити педагогічний потенціал дитячих творів В.Симоненка для учнів початкової школи.

Дослідження відзначається чіткістю побудови та складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел і додатків.

У ході наукового дослідження ученицею був проведений експеримент, головною ідеєю якого було з’ясувати, як участь молодших школярів в інсценізації творів Василя Симоненка впливає на засвоєння навчального матеріалу та виховання моральних якостей. Юлія інсценізувала байки з циклу «Заячий дріб» та провела розігрування рольових ігор із учнями за іншими байками цієї ж збірки автора. Для виконання цих завдань дев’ятикласниця провела урок з літературного читання для учнів 4-В класу за темою «Творчість Василя Симоненка».

Робота учениці є цікавою, змістовною. Включення творів Василя Симоненка в освітній процес початкової школи допоможе вчителеві виховувати у молодших школярів загальнолюдські цінності та патріотичні почуття, що є особливо  важливим у наш нелегкий час.

 

Директор опорного закладу                                                                 Л.М. Ниценко

 

 

 

 

Науковий керівник                                                                               В.В. Ангелова

01.12.2019

doc
Додано
19 лютого 2022
Переглядів
188
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку