Види аксонометричних проекцій, аксонометричні осі, побудова плоских фігур в аксонометричних проекціях

Про матеріал
Види аксонометричних проекцій, аксонометричні осі, побудова плоских фігур в аксонометричних проекціях Залежно від положення координатних осей, а значить і самого предмета, відносно площини аксонометричних проекцій, утворюються різні аксонометричні проекції. Розглянемо ті з них, які використовують найчастіше. Аксонометричне зображення може бути утворене косокутним і прямокутним проеціюванням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види аксонометричних проекцій, аксонометричні осі, побудова плоских фігур в аксонометричних проекціях

Номер слайду 2

Види аксинометричних проекцій Залежно від положення координатних осей, а значить і самого предмета, відносно площини аксонометричних проекцій, утворюються різні аксонометричні проекції. Розглянемо ті з них, які використовують найчастіше. Аксонометричне зображення може бути утворене косокутним і прямокутним проеціюванням.

Номер слайду 3

Косокутне проекціонування Предмет розміщують так, щоб його передній і задній боки, а також осі х і z, з якими він суміщений, були паралельними площині аксонометричних проекцій. Проеціювання здійснюють паралельними променями під гострим кутом (меншим за 90°) до площини аксонометричних проекцій.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Прямокутне проекціонування Предмет розміщують так, щоб три його боки з осями х, у і z були нахилені до площини аксонометричних проекцій під однаковими кутами. Проеціювання здійснюють паралельними променями, спрямованими перпендикулярно до площини аксонометричних проекцій. На одержаній аксонометричній проекції видно три боки предмета, але з деякими спотвореннями.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Аксонометричні осі Побудову аксонометричної проекції починають з проведення аксонометричних аксонометричних осей.

Номер слайду 8

Побудова плоских фігур в аксонометричних проекціях. Для побудови аксонометричних проекцій розміри зображень відкладають вздовж осей х, у, z. Тому побудову аксонометричної проекції починають з проведення ксонометричнох осей. Положення осей ізометричної проекції, вісь z проводять вертикально, а осі х і у – під кутом 30° до горизонтальної лінії. Для побудови зображення відкладають натуральні розміри предмета.

Номер слайду 9

Осі прямокутної диметричної проекції розміщують, вісь х – горизонтально, вісь z – вертикально, вісь у – під кутом 45° до горизонтальної лінії. Для побудови зображення вздовж осей х і z (і паралельно їм).

Номер слайду 10

. Щоб побудувати квадрат, що лежить в площині П1, проводять осі О'x' і О'у' та відкладають на осях від точки О' відрізки О'А', О'В', О'С', О'Д', що дорівнюють половині сторони квадрата. Через отримані точки А', В', С', D проводять прямі, паралельні аксонометричним осям. Квадрат в ізометрії зображують у формі ромба.

Номер слайду 11

pptx
Додано
13 січня 2022
Переглядів
348
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку