Види легкої атлетики

Про матеріал
Сучасна легкоатлетична   класифікація ( тобто розподіл за певними ознаками ) визначає 5 груп вправ: ходьба, біг, стрибки, метання багатоборства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легка атлетика. Легкоатлетичні види

Номер слайду 2

Легкоатетичні види. Сучасна легкоатлетична   класифікація( тобто розподіл за певними ознаками ) визначає 5 груп вправ:ходьба, біг, стрибки, метання багатоборства.

Номер слайду 3

Ходьба. Спортивна ходьба являє собою таку послідовність кроків, при якій зберігається нерозривний контакт з поверхнею доріжки. Опорна нога має бути прямою у момент проходження вертикалі. Спортивну ходьбу називають ходьбою на прямих ногах. Швидкість її більш ніж у два рази вища за швидкість звичайної ходьби . Звичні дистанції  — 20 км і 50 км. Проте існують і коротші дистанції в залежності від віку спортсмена 2 км, 3 км, 5 км, 10 км

Номер слайду 4

Біг. Біг посідає центральне місце у легкій атлетиці. Він є складовою частиною всіх легкоатлетичних стрибків, метання списа, грати в м'яча, а також основним способом пересування у багатьох інших видах спорту ( футбол, гандбол, баскетбол, хокей на траві та інші ). Згідно класифікації виділяється чотири різновиди бігу : - гладкий біг, біг зі штучними перешкодами, біг з природними перешкодами, естафетний біг.

Номер слайду 5

Гладкий біг проводиться на бігових доріжках по прямій чи по колу ( проти годинникової стрілки ) на певну дистанцію або час. Розрізняють біг на короткі ( 60 - 400 м. включно), середні ( 800 -1500 м. ), довгі ( 3000 -10000м. ) наддовгі ( більше 10000 м.) дистанції.

Номер слайду 6

Біг з штучними перешкодами (бар'єрний біг) має два різновиди: бар'єрний біг що проводиться на окремих бігових доріжках на дистанції від 50 - 400 м.; біг на 3000 м. з перешкодами, який проводиться на загальній біговій доріжці з важкими міцно встановленими бар'єрами («стипль-чейз»). Біг з природними перешкодами (крос). Цей вид проводиться в основному восени та весною. Дистанції можуть бути різними ( від 12 км. та 8 км. для чоловіків та юніорів, від 6 км. та 4 км. для жінок і менше ).

Номер слайду 7

Стрибки. Стрибки у легкій атлетиці поділяються на два види : стрибки через вертикальні перешкоди. Це стрибки у висоту та з жердиною; стрибки на подолання найбільшої горизонтальної відстані. Це стрибки у довжину та потрійний стрибок.

Номер слайду 8

Метання. Метання у легкій атлетиці включають : штовхання ядра, метання списа, метання диска, метання молота Прилади метають на дальність. У кожного виду метань своя техніка виконання кидків.

Номер слайду 9

Легкоатлетичні багатоборства. Багатоборства включають змагання із кількох легкоатлетичних дисциплін, і переможець визначається за сумою очок, які даються за результат у кожній дисципліні. До сучасної олімпійської програми входять десятиборство у чоловіків та семиборство у жінок. До 1980 року жіночі змагання проводилися з п'яти видів, утворюючи п'ятиборство. До програми жіночого семиборства входять біг на 100 метрів з бар'єрами, стрибки у висоту, штовхання ядра, біг на 200 метрів, стрибки у довжину, метання списа, біг на 800 метрів. До чоловічого десятиборства входять біг на 100 м, стрибки в довжину, штовхання ядра, стрибки у висоту, біг на 400 м; біг на 110 м з бар'єрами, метання диска, стрибки з жердиною, метання списа, біг на 1500 м. Змагання проводяться у 2 дні. Змагання у залах проводяться зазвичай за вкороченою програмою, оскільки деякі з дисциплін, такі як метання списа, наприклад, потребують простору.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
27 жовтня 2021
Переглядів
7717
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку