Види оформлення святкових блюд та стола.

Про матеріал
Презентація містить інформацію про види сервірування, приклади сервірування святкового столу, види складання серветок
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види оформлення святкових блюд та стола.

Номер слайду 2

Сервіровка столу- це не тільки данина традиціям, а й створення певної атмосфери під час трапези. Під сервіровкою часто розуміють підготовку столу до прийому їжі, правильне розташування приладів і посуду.

Номер слайду 3

Вимоги до сервіруваннявідповідність рівню обслуговування і меню,збереження загальної композиції сервіровки і підтримання інтер'єру приміщення,не виходити за межі тематики вечора або національних особливостей кухні.

Номер слайду 4

Правильний порядок сервірування столувибір скатертини,розстановка тарілок,сервіровка приладів,підбір відповідних келихів, склянок,дизайн і прикраса серветками (тканинні, паперові),виставлення спецій на столі,підбір кольорів і ваз.

Номер слайду 5

Схеми розміщення столових приборів залежно від їх кількості та запланованого меню. Ножі кладуть праворуч від тарілки лезом до неї, винятком може бути зображена на малюнку 1 а сервіровка столу для легкого сніданку, коли використовують ніж для намазування масла на хліб або тости. В цьому разі ніж для масла кладеться на пиріжкову тарілку (вона менша за розмірами від звичайної) так, щоб його ручка була розвернута вправо та вниз. Виделку кладуть ліворуч, вістрями зубців вгору, щоб вони не дряпали скатертину (мал. 1 б). Якщо будуть подавати перші страви (супи, бульйони), до приборів кладуть ложку, яка має зайняти місце справа біля ножа (мал. 1, в). Якщо до столу планується подавати десерт то за тарілкою кладуть десертну ложку, ручкою вправо Якщо у вас святковий обід, поставте до кожного приладу келих для мінеральної води, фруктового або томатного соку.

Номер слайду 6

Сервіровка серветками. Серветки зазвичай красиво складають на закусочну тарілку, застосовуючи одну з технік орігамі. Однак не варто класти серветки на стіл під тарілки. Їх призначення пов'язане із захистом одягу від випадкового потрапляння шматочків їжі. Ефектно виглядають лляні однотонні серветки. Стандартні розміри серветок складають 35х35 і 40х40 см..

Номер слайду 7

Використання паперових серветок в сервіруванні столу. Паперові серветки викладаються в серветниці, які повинні бути доступні кожному хто сидить за столом. Декоративні багатошарові паперові серветки також можна скласти, застосовуючи техніку орігамі.

Номер слайду 8

Складання серветок. Уміння красиво складати серветки — це дуже важливо для правильної сервірування столу. Так чому б і вам не спробувати навчитися цього? Для того щоб навчитися красиво складати серветки, перше, що вам потрібно — це самі серветки з льону або бавовни, трохи накрохмалені та ідеально чисті. По-друге, існує низка правил, яких потрібно дотримуватися, складаючи серветки:• ідеальна форма серветки — квадрат із довжиною сторони 35 або 40 см;• усі серветки, призначені для сервірування одного стола, мають бути складені однаковим способом;• обираючи варіант складання серветки, не забувайте про те, що гості повинні зуміти швидко розгорнути ваш витвір; не варто ставити гостей у незручне становище занадто оригінальним способом складання.https://meta.ua/uk/news/society/34414-yak-krasivo-sklasti-servetki-na-svyatkovii-stil-11-sposobiv/ Як красиво скласти серветки на святковий стіл: 11 способів

Номер слайду 9

Практична робота: Складання серветок для сервірування столу1. Навчитись складати красиво серветки ти зможеш за посиланнямиhttps://www.youtube.com/watch?v=b. H5 Ah. YDm. Tj. Yhttps://www.youtube.com/watch?v=IG_LMLYu. Vz. Q 2. Обери три способи, які тобі сподобались і склади за ними серветки (сфотографуй їх).3. Зроби сервіровку столу, використовуючи матеріал уроку та складені свої серветки.4. Фото своєї роботи надішли для оцінювання.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
7 лютого 2023
Переглядів
517
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку