Відкрита виховна година. "Люблю я пісню українську"

Про матеріал

Тема. "Люблю я пісню українську"

Мета: збагатити знання учнів про народну пісню, вчити дітей слухати і співати українськіпісні; сприяти розвитку у підростаючого покоління здібностей сприймати прекрасні скарби, створені художнім генієм українського народу, прилучати юнацтво до світу краси; виховувати любов і повагу до України відчуття прекрасного, формувати вміння аналізувати явища культури, правильний естетичний смак.

Обладнання: ноутбук, ілюстрації, презентація, відеоряд.

Перегляд файлу

 

 

Похожее изображение 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відкрита виховна година

 

 Люблю я пісню українську

 

Картинки по запросу українська пісня душа народу

 


 

 

                                                                                                                                                                          Підготувала                                                                                                    ЗЕЛІНСЬКА С.А.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тема. "Люблю я пісню українську"

Мета: збагатити знання учнів про народну пісню, вчити дітей слухати і співати українські  пісні; сприяти розвитку у підростаючого покоління здібностей сприймати прекрасні скарби, створені художнім генієм українського народу, прилучати юнацтво до світу краси; виховувати любов і повагу до України відчуття прекрасного, формувати вміння аналізувати явища культури, правильний естетичний смак.

Обладнання: ноутбук, ілюстрації, презентація, відеоряд.

Хід проведення

Звучить мелодія.

Ми – українці! Гордо кажу вголос!

Ми – з України! Серце промовля!

Ми – із країни, де так щедро родить колос,

І синь небесна душу ожива!                  Мирослав

Вчитель. Яке диво дивне — українська пісня! Пісня - це душа нашого народу, його історія.  Вона живе з давніх часів, живе, переживаючи цілі покоління. Ми, українці, –  найспівучіший народ. Існує легенда про те, як Господь обдарував наш народ пісенною творчістю. Пропоную її до вашої уваги!                                                Ролик легенда про пісню

Вчитель. Невіддільна від життя, як квіти біля чепурної хати, як зорі на небі. Задушевна, милозвучна, проста, як усе геніальне, вона полонить серце слухачів. Через усі поневіряння проносить вона свої чари, свою нев'янучу молодість.

Уклоняюсь піснею тобі.

Співайте пісню народну українську…

Дзвінкоголосу, ніжну, чарівну.

Прекрасну, милу і чудову

Співайте пісню голосну           Цегельник

 Українська народна пісенність — дорогоцінне надбання нашого народу, нев'януча окраса його духовної культури. Вона пройнята любов'ю до рідної землі, пісня величала не тільки людину, а й природу рідного краю, його красу і багатство.                    Ролик МАВКА

Ну що б, здавалося, слова…

Слова та голос – більш нічого.

А серце б’ється, ожива

Як їх почує!..

Знать от Бога

І голос той, і ті слова

Ідуть між люди!         Настя

Вчитель. Українська пісня! Хто не був зачарований нею!? Це любов, печаль і втіха. Вона завжди  і всюди з нами – в радісну і в скрутну хвилину.  Як вірний друг – підтримає і звеселить Українська пісня... Що може бути прекрасніше, мелодійніше, ніж наша українська пісня.. У пісні, як і в людини своя біографія, своя доля.

Перегляд презентації

Вчитель. Доля українського народу має багато трагічних переплетінь. Його сини та дочки в силу обставин були змушені покинути рідну землю. Але пам’яттю, яка пов’язує їх з батьківщиною є пісня. Врешті народ співає пісні, щоб не забути мову, свою родину, своє коріння. Квітка Цісик. Її голос розквіт далеко від батьківщини. Вона, донька українських емігрантів і народилася в Квінті, Нью-Йорк. Любов до української пісні прийшла від серця. Дати концерти на Україні, як вона мріяла їй не судилось. В 1998 році вона померла в віці 45 років. Квітка встигла випустити два диска «Пісні з України», до якого ввійшла славнозвісна пісня «Два кольори».

Відео ЦІСИК ДВА КОЛЬОРИ  та коханий

 

                  Ну де ще є така чарівна пісня,

  Серед яких на світі славних мов?

   То серце від журби неначе стисне,

   А то — навіє радість та любов.     Коля

Вчитель.  Скільки їх цих мелодійних самоцвітів? Науковці доводять – 300 тисяч. В ЮНЕСКО зібрана фонотека народних пісень країн усього світу. Україна знаходиться на першому місці. В її фонді зберігається 15,5 тисяч народних мелодій.

Нікого не залишає байдужим золотий голос України, її душа – Ніна Матвієнко. Здається цій тендітний жінці Бог дав голос, який нікого не залишає байдужим, якщо хтось почув її хоча б раз. У репертуарі співачки багато народних пісень, серед них ліричні, обрядові, пісні – балади.                                                                                                           Відео КВІТКА  ДУША

Вчитель. Минають віки, змінюються суспільні устрої, на зміну одним поколінням приходять інші — у кожного свої смаки, свої уподобання. А пісня залишається. Українська пісня — це наше життя, наша наснага, це ду­ша народу, його історія.

Дійсно, пісня і жити, і працювати допомагає. З хорошою піснею  свято стає світлішим і радіснішим, хочеться зробити щось піднесене, корисне і потрібне всім… І це дійсно так. Співаючи, ми плачемо і радіємо, заспокоюємося і нервуємо, сподіваємося, нарешті, що нашій багатостраждальній країні буде щастя.

Краю мій коханий, щире твоє слово,

Небо твоє ніжно-голубе,

Рідна Україно, земле колискова,

Обіймаю піснею тебе,

Краю мій зелений, золото вербове,

Стежко моя, роси голубі!

Мати Україно, сонце чорноброве             Вероніка

Виступи дітей із піснями

Без пісні українець — сирота,

А українці — всі ми, хто свідомі

Того, що наша мова золота

І має господарювати вдома.

Вона ж бо милозвучна і така

Зворушлива, прониклива, красива!        Максим

 Вчитель. Кожна пісня – це поетичний і музичний шедевр, що виховував цілі покоління, формував естетичний смак. На піснях ми вчимося, на піснях світ пізнє нас. Сьогодні, коли ми будуємо нову, незалежну Україну, пісня з нами. У вільного народу будуть інші пісні, в них буде менше смутку й болю, а більше світлої радості й надій. А народна пісня залишається, через усі зли­годні й поневіряння проносить вона свій первісний чар, свою нев'янучу молодість.                                                                                                            Перегляд кліпів
Райдуга в небі висне,
Граючи в плесах вод.
Доки живе наша пісня,
Доти живе й народ.        Денис

Вчитель. Наш урок закінчується, але не закінчується зустріч з піснею.

     За короткий час ми не змогли можливо розказати всього того, щоб нам хотілось. Але якщо пісні навіяли вам приємні спогади, торкнулися хоч однією струною вашого серця, принесли вам задоволення, то я вважаю, що мети ми своєї досягли.

Житиме пісня - житиме народ. Пісня об'єднує всіх і лунає "людям на добро".

Вчитель. Зичу всім миру і щастя!

 

 

 

 

Андрій Вікторович Кузьме́нко (псевдонім Кузьма

17 серпня 1968, Самбір, Львівська область — 2 лютого 2015, Лозуватка, Дніпропетровська обл.) культовий український співак, письменник, телеведучий, продюсер, актор.

 Лідер гурту «Скрябін».

Похожее изображение

Картинки по запросу

 

Ірина Федишин (нар. 1 лютого 1987, Львів) — українська співачка, працює у жанрі поп-музика. Випустила чотири альбоми: «Твій Ангел» (2007), «Україна колядує» (2007), «Пароль» (2012), «Україна колядує» (2013)

   Картинки по запросу ірина федишин   Картинки по запросу ірина федишин

   Картинки по запросу ірина федишин   Картинки по запросу ірина федишин   

 

 

 

Похожее изображение

Картинки по запросу цьомаю цибульська


Картинки по запросу українська пісня

 

 

Картинки по запросу українська пісня

 

 

Картинки по запросу українська пісня душа народу


 

docx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
2104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку