Відкрите заняття "Крок до школи" по завершенню підготовчих курсів для дошкільнят

Про матеріал
Дана розробка містить сценарій підсумкового заняття із дошкільнятами. Сприяє організації дитячого колективу, встановленню партнерських стосунків між дітьми,батьками та вчителем.
Перегляд файлу

Уманський навчально-виховний комплекс                                                                 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7-колегіум»                                                                       Уманської міської ради Черкаської області

Уклала вчитель початкових класів                                                                                                       Олійник Наталія Василівна

 

Відкрите заняття «Крок до школи»                                   по завершенню підготовчих курсів для дошкільнят.

              Звучить музика,до зали заходять дошкільнята, займають свої місця

  • Доброго дня діти та шановні батьки нашого майбутнього 1 класу, нашої майбутньої шкільної родини. Сьогодні у нас перше шкільне свято, де наші маленькі розумнички отримають запрошення до школи. Я вас хочу запевнити, що за ці місяці  діти вже дечому навчилися. Так, серед багатьох учителів та старшокласниць  легко знаходять свою вчительку. А це – немало! Насправді вони навчилися вітатися, правильно сидіти за партою, піднімати руку і ще багато чого. Не вірите? Ось давайте надамо їм слово і послухаємо!                                                                     Виступ дошкільнят:                                                                                                         1).  Весна за вікнами надворі,                                                                                                          І сонце заглядає в клас.                                                                                                                   Такої радості – ніколи                                                                                                                             В житті ще не було у нас. (Вова)                                                                                                 2). Тож радійте, друзі, з нами,                                                                                                             Бо сьогодні -  свято в нас.                                                                                                        Нам, маленьким  шестирічкам,                                                                                               Школярами стати час. (Руся)

 

3). Як були ми дошкільнята,

      То ходили в дитсадок.

      А тепер вже інший час –

      Бо зустріла школа нас. (Тема)

 

4). Прощавай, дитинства любий світ.

      Нас жде життя цікаве, нове.

      До навчання тепер усіх

      Ласкаво просить рідна школа. (Ніка)

 

5). Прийміть же нас в шкільну сім’ю,

      Допоможіть нам добрим словом.

      Згадайте і себе колись,

      Як вперше ви прийшли до школи. (Боря)

 

6).  А ми веселі й запальні,

      До всього хочем придивитись.

      Віднині – чемні школярі

      Із вами поруч будуть вчитись. (Даша)

7). У цьому році перший раз

      Піду я в школу в перший клас.

       І першим в класі з того дня

      З’являтись буду в школі я! (Женя)

 

8). Дивуються навколо друзі,

      І мама, і тато –

      Чому це ти до школи

      Так любиш поспішати? (Маша)

 

9). Бо хочу, щоб у класі

      Учительку щоразу,

      Щоранку і щодня

      Стрічав найпершим я. (Мішка)

 

10) Та що там і казати!

      Я вчительку мою

      Тепер як маму й тата,

      Ріднесеньку люблю. (Андрюша)

 

11) Щось хвилююсь, як ніколи!

       І хвилююся  весь час!

       Адже я піду до школи,

       Перший раз у перший клас! (Віталік)

12)  Хоч і добре у садочку                                                                                                                         Всі піклуються про нас.                                                                                                                             А в школі, наче у віночку, проживає 1 клас! (Соломія)

 

13) Наче весела родина,

       Зайдемо ми в світлий клас.

       Отоді і розпочнеться нове життя у нас! (Максим)

14) Запишайся, Україно!    (Надюша)                                                                                                       Заквітчайся у вінки!                                                                                                                                     Йде до школи гарна зміна -                                                                                                          Діти разом : Українські школярі! 

 

 

 

 

 

 

Виходять учні 2 класу

  1. Ви тепер вже немалі                                                                                                       Ви вже майже школярі!
  2. Ми усіх вас вітаємо                                                                                                                І від душі вам бажаємо…
  3. Лиш  12 балів мати                                                                                                          З бажанням вчитись і все знати.
  4. Щоб вчителів ви поважали                                                                                               Своїх батьків ви шанували
  5. Ми вітаємо вас і не тільки словами,                                                                             Ми вітаєм вас веселими піснями.

 

Виконують пісню « Школа, школа, школа » (слова і музика Н.Май)

 

                               (Звучить мелодія, до залу заходить Королева Знань)

 Учитель  

  • Доброго  дня, чарівна незнайомко! Хто Ви?

 Королева

  •              Добридень усім вам! Я - Королева Знань!

До мене дійшли чутки, що у нашій школі першокласників сьогодні дітей приймають у школярі .І я вирішила перевірити, чи дійсно вони готові  до  цього.

Перше моє завдання – загадки. Чи готові, діти,ви Їх відгадати?

 

Загадки:

  1. В сумці – зошити, Буквар.

   Хто до школи йде? (школяр)

 

  1. Хто скликає на урок?

   То дзвенить шкільний…(дзвінок)

 

  1. Для письма, сказати прошу,

   Що потрібно взяти? (зошит)

 

  1. Ручки й олівці, щоб знали,

   Ми кладемо у …(пенали)

 

 

5.  Дерев'яний та довгенький,

   Хвостик в нього є маленький.

   Як у фарби хвіст мочає –

   Все довкола розцвітає.(пензлик)

 

6. Всім про все вона розкаже

    І малюночки покаже.

   Усіх розуму навчить,

   Хоч сама завжди мовчить.(книга)

 

7. Всяк школяр його шанує,

   Бо він пише і малює.

   Хто ж цей славний молодець?

   Здогадались?..(олівець)

 

Королева

Молодці, діти. Ви добре справились із першим завданням.

Учитель: Королево, наші діти всі розумнички, вони багато чого вміють і знають. Ось , лише ,послухай, який гарний вірш про наше місто вивчила наша Надюша.             (Вірш про Умань)

 

Королева. Ти молодець, Надійко, бажаю тобі успіхів у навчанні. А тепер – друге завдання.  Я хочу перевірити,чи знаєте ви, що потрібно класти до шкільного портфеля?

Учитель - Звичайно знають, зараз  Міша тобі розкаже.

Хлопчик                                                                                                                                               Вчора я збирав портфеля,                                                                                                                   Взяв машинки, іграшки.                                                                                                                          Взяв торбинку карамелі,                                                                                                                              Із повидлом пиріжки.                                                                                                                         Довго-довго тренувався,                                                                                                                      Ще речей чимало взяв,                                                                                                                       Одягти на плечі намагався,                                                                                                                        Та портфеля не підняв!

 Королева  - Я все зрозуміла (сміється )                                                                                             Давайте з вами пограємо у гру « Плескай - тупоти». Я буду називати предмети. Якщо ви почуєте назви шкільного приладдя, які потрібно класти до портфеля – ви плескаєте у долоні,  а якщо ні – тупотіть тихенько ногами. Тож будьте уважними, почали:

Олівці, зошити, зайчик, підручники, батарейки, пенал, альбом, машинка, пластилін, лінійка, ліхтарик, фломастери, ляльку, папку.

 

Молодці, ви добре всі справились із моїми завданнями і гідні почесного звання ШКОЛЯРІВ!  Але перед тим, як я вручу вам запрошення до 1 класу, хочу вас запитати чи знаєте ви як потрібно поводити себе у школі?.

                                    Правила для учнів

1учень:                                                                                                                                  Щоб урок минув не марно.                                                                                                       Треба сісти рівно й гарно. (Захар)

2 учень:                                                                                                                        Спитати  хочеш – не гукай                                                                                                   А тільки руку підіймай. (Мірра)

3 учень:                                                                                                                           Не базікай на уроках,                                                                                                               Як папуга чи сорока. (Артем)

4 учень:                                                                                                                              Прізвиськ дітям не давай,                                                                                                       А дівчаток – захищай! (Саша)

5 учень:                                                                                                                             Бути чесним і правдивим – важливе правило у нас.     (Іринка)                                            

6 учень:                                                                                                                           Бути другом не зрадливим                                                                                               Клас за тебе, ти – за клас! (Владислав)

7 учень   Ми пі знайки і чомучки                                                                                                      Хочемо про все ми знати.                                                                                                      Олівці лінійки,ручки                                                                                                                  Вміємо в руці тримати. (Софія)                                                                                                                                 

8 учень  Ми маленькі дошкільнята,                                                                                                      Нам цікаво в школу йти.                                                                                                    Вправні хлопчики  й дівчатка.                                                                                                           Тут нам вчитись і рости ! (Олексій)                                                                                                                                            

9 учень     (Олександра)                                                                                                                                  В школі нас навчать читати,                                                                                                    Годі бігать у дворі.                                                                                                            Треба вчитися писати,                                                                                                                 Ми ж – майбутні школярі!  (РАЗОМ)

                                                                      (сідають на місце)      

Королева

Любі хлопчики й дівчатка,

Ви тепер не дошкільнятка.

У школу затишну прийшли,

Тож школярами стали ви.

 

Вперед крокуйте ви сміливо

Не розгубіть своїх бажань.

І школа радо вам відкриє

Країну веселкову Знань!

 

Я хочу вручити вам запрошення до 1 класу!  (Вручає  запрошення)                        Чекатиму на вас 1 вересня 2019 року!                                             

 

 Учитель

Мої школярики  малі,

На вас чекають Букварі.

На вас чекають нові парти,

І підручники, і карти.

І просторий світлий клас,

Багато доброго, нового

Життя відкриє ще для вас.

Як перша сходинка до нього

Для всіх вас буде перший клас.

Ми всі так щиро вам бажаємо

Доріг щасливих і дзвінких,

І школа радісно приймає

Першокласників таких!

 

Звучить пісня Наталії Май «Пісня першокласника»

 

На цьому наше свято підходить до завершення. Але для вас, друзі, саме з нього через декілька  місяців розпочинається цікаве і захоплююче шкільне життя. Тож бажаю вам, мої  маленькі,  великих успіхів у навчанні, а вам, батьки, терпіння та віри в успіх ваших дітей!

Фото на згадку

 

 Н.Май   «Пісня першокласника» (а у школі)

 

Перший раз у перший клас

Ми йдемо охоче,

Першим дзвоником для нас

Продзвенів дзвіночок.

І сміється в небесах

Сонце, як ніколи,

В мами сльози на очах – |

Я іду до школи.         | (2)

 

Приспів:

А у школі, а у школі

Є веселка кольорова,

І найкраща в цілім світі –

Перша вчителька моя.

А у школі, а у школі

Не сумуєм ми ніколи,

Бо учора - дошкільнята,

А тепер – одна сім'я!

 

Прощавайте іграшки,

Гомінкий садочок,

Кличе в класи дітлахів

Золотий дзвіночок.

І сміється в небесах

Сонце, як ніколи,

В мами сльози на очах – |

Я іду до школи.         | (2)

 

Приспів. (2

1

 

docx
Додано
26 березня 2019
Переглядів
725
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку