Відкриття шкільної спартакіади

Про матеріал
Сценарій відкриття шкільної спартакіади для унів 1х - 4 х класів.З добором естафет .
Перегляд файлу

 

 

 

Відкриття шкільної спартакіади для учнів 1х-4х класів

Херсонщина спортивна. Підсумки 2017 року

 

F:\images.jpg

Херсонщина спортивна. Підсумки 2017 року

 

 

 

 

 

Сценарій «Відкриття шкільної спартакіади

 Хід свята Лунає музика. Команди шикуються на майданчику

 Ведучий 1:  Свято спортивне гордо вступає у свої права Сяючим настроєм добрим Стрічає його дітвора.

 Ведучий 2: Шановні учні школи. Ви маєте честь бути присутніми на відкритті Шкільної Спартакіади.

 Ведучий 1: Цього навчального року ви будете захищати честь школи на районних, міських змаганнях з футболу, волейболу, баскетболу та інших видів спорту.

Ведучий 2:Раз на чотири роки в Олімпії від проміння сонця запалюють вогонь, що з факелом передають спортсменові-бігуну і він із факелом вирушає в дорогу.

Ведучий 1:  факел з Олімпійським вогнем прибуває до школи! Нехай вогонь Олімпіади Додасть вам сили і наснаги! І підкоряться вам вершини, Очки, секунди і хвилини. Щоб вам Фортуна усміхалась й  удача вас щоб не цуралась.Нехай сьогодні з вами поруч крокують спритність, мужність, воля! І хай дарує вам удача Рекорди, успіхи й таланти. Бажаю виступити вдало Призів напам'ять і медалей. Ми щиро віримо, що й звідси Зростуть майбутні Олімпійці!

 Ведучий 1: Право внести олімпійський факел надається _______________

Ведуча1 : Ну що ж, олімпійський прапор,пора занести.

Величний цей прапор,щоб бачили всі!

Ведучий 2: Ми запрошуємо вас в країну шкільної Спартакіади.

 Ведучий 1: Тут вам будуть потрібні швидкість, сила, винахідливість, тому що девіз Олімпійських ігор: « Швидше, вище, сильніше!»

 Ведучий 2: А які девізи ваших класів? Зараз ми перевіримо чи готові ви до участі в нашій шкільній Спартакіаді!: Школа, струнко! Фізоргам приготуватися і здати рапорти. (Перекличка команд) Школо! На здачу рапорту директору школи – СТРУНКО!

Ведучий 1: Здорові діти – нація здорова, Багата Україна і чудова. Тож, діти, ви здоровими ростіть, У майбутнє добрими ідіть!

 Ведучий 1: Так як шкільна спартакіада відкрита, перш ніж розпочати змагання давайте проведемо запальну зарядку! Показовий виступ «Запальна зарядка»

 Ведучий 2: Бажаємо вам завжди бути здоровими! І нехай спорт стане невід’ємною частиною вашого життя.

 

 

 

 

Естафети для учнів 3-4 класів

 «Забіг з картоплиною»

Обов'язково позначте лінії старту і фінішу. Для кожної команди розмітьте відповідні бігові доріжки. Бажано, щоб вони у ширину було не менше 10-12 м і в довжину не перевищували 30 м.
За сигналом перший гравець повинен пробігти дистанцію, тримаючи в руці ложку, в якій лежить картопля. На фініші він розвертається і повертається назад. При цьому важливо не упустити картоплю. Якщо впала ноша, необхідно її підняти. Але при цьому брати в руки картопля забороняється. Піднімати можна тільки ложкою. Після виконання завдання перший гравець передає свою ношу наступного. Естафета триває.

Виграє та команда, яка перша впорається з завданням. Можна дещо ускладнити сценарій естафети для дітей. Наприклад, на фініші необхідно, утримуючи в ложці картопля, присісти 5 разів. І тільки потім повертатися назад.

 «Сліпий пішохід»

Щоб підготуватися до естафеті, необхідно на обраному ділянці вулиці створити маршрут з різними перешкодами. Дайте час учасникам гри уважно оглянути обстановку. Після цього по черзі зав'язуйте гравцям очі. Дитина повинна наосліп пройти маршрут.

 «Спина до спини»

 Всі гравці повинні розбитися по парам. Для естафети знадобиться м'яч. Можна скористатися волейбольним або баскетбольним. Перша пара кожної команди стає перед стартовою лінією. Гравці повертаються один до одного спинами. На рівні їх поясу між ними вкладають м'яч. Хлопці повинні утримувати його ліктями, склавши руки на животі. У такому положенні необхідно пробігти кілька метрів. Оббігти заплановану заздалегідь перешкоду, а потім повернутися назад. При цьому м'яч не повинен впасти. Якщо таке відбувається, то парі доводиться почати свій рух спочатку.

«По вітряний міст»

Команди шикуються колонами за зростом (попереду — найменші) паралельно одна одній. На відстані 3-4 м від них малюють лінію, до якої виходять капітани команд із волейбольними м’ячами в руках. Після сигналу кожний капітан кидає м’яч першому гравцеві своєї команди, той ловить його й кидає капітанові, а потім швидко біжить у кінець колони та присідає.

«Розсипав — збери!»

Команди шикуються на старті. У руках перші гравці тримають по коробці, де знаходяться 10-12 тенісних м’ячів. За сигналом перший учасник підбігає до обруча, що лежить на підлозі на відстані 5-6 м від старту, висипає всередину вміст своєї коробки і швидко відносить її назад, передаючи другому гравцеві. Той біжить до обруча і, зібравши розсипані м’ячі в коробку, повертається і передає її наступному гравцеві, який знову висипає м’ячі в обручі тощо.

Вікторина»
  Питання для вікторини:
 1. Якого кольору олімпійський прапор? (Білий)
  2. Скільки кілець на олімпійському прапорі?   (П'ять кілець)
  3. Яка країна є батьківщиною Олімпійських ігор?   (Греція)
  4. Через скільки років проходять літні Олімпійські ігри? (Через чотири роки)
  6. Якого кольору олімпійські кільця? (Синій, чорний, червоний, зелений, жовтий.)
  7. Чим нагороджується чемпіон сучасних Олімпійських ігор? (Золотий Олімпійської медаллю)
  8. Девіз олімпійських ігор? (Швидше вище сильніше)
  9. Чим нагороджували чемпіона Олімпійських ігор, в Стародавній Греції? (Оливковою вінком)
  10. Чи приймають участь в олімпіаді діти віком до 16 років? (Ні, тільки з 18)

 

 

«Обведи»

 Дві команди шикуються в колони по одному. На відстані ( 5-10-15 ) метрів розташовуються кеглі ( м’ячі ). Направляючим видаються футбольні м’ячі. За сигналом направляючі виконують ведення м’яча і обводять кеглі. Повертаються до своєї колони і легким пасом віддають естафету наступному учаснику, а направляючі стають в кінець колони. Наступні гравці повторюють дії направляючих. Естафета вважається закінченою, коли направляючі знову займають перші положення в колоні. Звернути увагу: якщо учасник збиває кеглю, то спочатку він ставить її на місце, і лише тоді продовжує естафету.

 «Переправа»

 Дві команди шикуються в колони по одному. Направляючим видаються футбольні м’ячі. За сигналом направляючі виконують ведення м’яча до позначки 15 м. Розвертаються обличчям до команди і точним пасом передають таким чином естафету наступному учаснику. Самі залишаються на місці. Наступні гравці виконують теж саме. Естафета вважається закінченою, коли вся команда переправиться на іншу сторону. Звернути увагу: пас виконується однаково для всіх учасників (або зовнішньою або внутрішньою стороною стопи або носком – на вибір.

 

 «Навиворіт»

 Дві команди шикуються на лінії старту в колону по одному. Гравці розвертаються до лінії старту спиною на відстані 10-15 м навпроти кожної команди розташовується кегля (м’яч). За сигналом направляючі починають бігти до кеглі спиною вперед. Добігши до кеглі, повертаються до своєї команди лицем вперед. Торкаються плеча наступного гравця, таким чином передавши естафету, стають в кінець колони. Наступний гравець робить теж саме. Естафета вважається закінченою, коли направляючий знову стає направляючим. Звернути увагу: при русі спиною вперед дивитися через ліве плече в сторону напрямку.

«Біг з трьома м'ячами»

На лінії старту перший бере зручним чином 3 м'ячі (футбольний, волейбольний та баскетбольний). За сигналом біжить з ними до поворотного прапорця і складає біля нього м'ячі. Назад він повертається порожній. Наступний учасник біжить порожнім до лежачих м'ячів, підніме їх, повертається з ними назад до команди і, не добігаючи 1м, кладе їх на підлогу.

«Три стрибка»

Учасники діляться на дві команди. На відстані 8-10 м. Від лінії старту покласти скакалку і обруч. Після сигналу 1-ий, добігши до скакалки, бере її в руки, робить на місці три стрибка, кладе і біжить назад. 2-ий бере обруч і робить через нього три стрибка і йде чергування скакалки і обруча. Чия команда швидше впорається, та й переможе.

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
12 вересня 2021
Переглядів
389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку