Відмінні властивості рідин від твердих тіл

Про матеріал
7 клас Фізика і хімія у побуті. Презентація до уроку на тему " Відмінні властивості рвдин від твердих тіл".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Відмінні властивості рідини від твердих тіл.

Номер слайду 2

Тільки тому, хто вміє побачити серед звичайних речей незвичайне, дивне, природа розкриває свої таємниці. Тож дивуйтеся квітам. Дивуйтесь росі. І дивуйтеся пружності сталі. Хай дивує вас все, що дорослих людей дивувати давно перестало. Красуцька О.Л.

Номер слайду 3

Творче завдання. Назвіть тіло за його описом, відгадайте, з якої речовини воно складається. 1) Це тіло ми зустрічаємо у вигляді грудок кусочків. Воно біле. Може залишати після себе слід. 2) Це тіло гостре. З його допомогою людина збиває дерев’яні бруски. Може іржавіти. 3) Це тіло має круглу форму. Воно заповнено повітрям. Без нього неможливі ні футбол, ні баскетбол, ні волейбол.

Номер слайду 4

У природі тверді тіла зустрічаються у вигляді металів, мінералів та різноманітних порід. Тверді тіла — це такий агрегатний стан речовини, який зберігає свою форму та об’єм.

Номер слайду 5

Агрегатні стани речовини рідкий газоподібний твердий

Номер слайду 6

Рідина Рідина́ — один з основних агрегатних станів речовини нарівні з газом та твердим тілом. Від газу рідина відрізняється тим, що зберігає свій об'єм, а від твердого тіла тим, що не зберігає форми.

Номер слайду 7

Основні фізичні властивості рідин Зберігають об'єм. Змінюють форму (набувають форми посудини). Рідинам притаманна текучість.

Номер слайду 8

ТЕКУЧІСТЬ(В’ЯЗКІСТЬ) РІДИНИ Різні рідини мають різну текучість. Так, вода з пляшки випливає швидше, ніж рослинна олія. Мед з склянки виливається повільніше, ніж молоко, тому, що вони володіють різною в’язкістю. Чим вище в’язкість рідини, тим менше її текучість.

Номер слайду 9

СТАЛІСТЬ ОБ’ЄМУ Рідина зберігає свій об’єм, якщо не змінюються зовнішні умови . Але при нагріванні об’єм рідини збільшується, а при охолодженні зменшується. Втім, тут є виключення. При нормальному тиску та підвищенні температури від 0 до 4о об’єм води не збільшується, а зменшується.

Номер слайду 10

ВІДСУТНІСТЬ ФОРМИ Рідина розтікається і не здатна зберігати свою форму, вона приймає форму посудини. У звичайних умовах тільки маленькі краплі рідини мають свою форму – форму кульки. Наприклад такі кулясті крапельки води можна побачити під час випадання роси

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вправа. Запишіть у відповідний рядок назви речовин: вода, бензин, кефір, вугілля, чай, сметана, деревина, пластмаса. Рідкі речовини: .... Тверді речовини: ....

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Нємченко Тетяна Олексіївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
17 березня 2021
Переглядів
5766
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку