"Відомі жінки, що досягли вершин". Матеріал до теми "Життя і творчість О. Кобилянської"

Про матеріал
МАтеріал ,що стане в нагоді вчителю української літератури під час підготовки до уроку за темою "Життя і творчість О. Кобилянської". Прагнення жінок до досягнення вершин неодноразово розкриває О. Кобилянська , яка була феміністкою. Презентація зацікавить учнів до сприймання матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Княгиня Ольга, в хрещенні - Олена - княгиня, яка правила Київською Руссю з 945 до 960 року

Номер слайду 2

Роксоланадружина Сулеймана І султана Османської імперії. Роксолана піклувалася про свою батьківщину — вона докладала зусилля для звільнення своїх співвітчизників, запобігала набігам татар.

Номер слайду 3

Катерина Білокурукраїнська художниця, майстер народного декоративного живопису.

Номер слайду 4

Соломія Крушельницька була оперною співачкою й музою для багатьох музикантів.

Номер слайду 5

Марія Заньковецька стала легендою українського театру за життя. Її акторський талант цінували як українські селяни та інтелігенція, так і еліта Російської імперії, включно із Олександром ІІІ.

Номер слайду 6

Софія Окуневськастала першою жінкою-лікарем у Австро-Угорській імперії. На той час жінки не могли бути лікарями – їх просто не брали на навчання в університет.

Номер слайду 7

Українська письменниця, поетеса-шістдесятниця. Лауреатка Шевченківської премії (1987). У радянські часи брала активну участь у дисидентському русі, за що була надовго виключена з літературного процесу.

Номер слайду 8

Ніна Матвієнкоукраїнська співачка, народна артистка України з 1985, лауреатка Державної премії УРСР ім. Шевченка (1988), Герой України

Номер слайду 9

pptx
До підручника
Українська література 10 клас (Міщенко О.І.)
Додано
10 грудня 2019
Переглядів
713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку