Виготовлення мила в домашніх умовах

Про матеріал

Презентацію можна використати на уроках хімії у 9, 11 класах при вивченні теми «Мило», а також при проведенні декади хімії. На сьогоднішній день дуже важливим атрибутом нашого повсякденного життя є мило та його мийна дія.

Достеменно точно невідомо час і місце виникнення мистецтва миловаріння. Існує дуже багато заводів, які виготовляють мило найрізноманітніших сортів, для задоволення потреб найвибагливішого споживача. Але, не дивлячись на це, мило ручної роботи користується великим попитом. Виготовляючи мило у домашніх умовах можна врахувати власні бажання у виборі складу, форми, кольору, запаху мила. Це є цікавим захопленням, можна приготувати недорогий подарунок для друзів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

в домашніх умовах. МИЛАВАРІННЯ

Номер слайду 2

каструля для водяної бані склянка, ложкаменша каструлягаряча водадитяче мило, гліцеринефірна олія, вітамін Ебарвникформочка для мила. Обладнання таматеріали

Номер слайду 3

2. Налийте в каструлю 5 ст. л. олії (обліпихової, оливкової, мигдальної, кедрової), потім додайте 2 ст. л. гліцерину і поставте суміш на водяну баню.1. Натріть на малій тертці 200 г дитячого мила.21

Номер слайду 4

3. Підігрівайте і розмішуйте олію з гліцерином на водяній бані

Номер слайду 5

4. Невеликими порціями досипте готове натерте мило і весь час помішуйте, доливаючи гарячу воду. На порцію мила потрібно 100 мл гарячої води. Якщо в отриманій масі є грудки, їх потрібно ретельно розмішати. 

Номер слайду 6

5. Заберіть із водяної бані готову масу, додайте до неї 2−3 краплі ефірної олії, після цього ретельно перемішайте. При додаванні барвника теж потрібно ретельно перемішати. Маса повинна бути однорідна, схожа на пісочне тісто.

Номер слайду 7

6. Змастіть формочку оливковою олією (це можуть бути дитячі пластмасові формочки). Ложкою рівномірно розмістіть масу по формочках та поставте на кілька годин у холодильник.7. Готове мило висушити за кімнатної температури протягом 3 днів.

Номер слайду 8

Результати: створена шкільна колекція мила;розроблена методика варіння мила в домашніх умовах.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василь Рогоза
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 березня 2018
Переглядів
3311
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку