Виготовлення штучних квітів

Про матеріал
Штучні квіти — вид декоративно-ужиткового мистецтва. Квіти —це прикраса нашої планети, символ неминучого буття, символ справжнього, невичерпне джерело натхнення. Вони нагадують, що людина завжди була і залишається гармонійною частиною природи, невід’ємною її складовою. Своїм зачаруванням вони несуть радість, пробуджують неймовірні почуття, піднімають настрій, скрашують у горі, покращують працездатність, супроводжують нас у важливі хвилини життя, будять фантазію. Квіти здатні покращити настрій, з їх допомогою можна висловити почуття. Бо коли не вистачає слів або вони недоречні, то саме квіти приходять на допомогу. Їх дарують на свята, дні народження і в знак поваги та в момент, коли потрібно підкреслити урочистість моменту. Але квіти розділяють з людьми не тільки радість, а й сумні події. Без них не відбувається жодна траурна процесія. Крім живих квітів дуже часто користуються штучними квітами. Штучними квітами люди прикрашають свій побут. Композиції та букети зі штучних квітів стали застосовувати для оформлення інтер’єру житла та офісів. Оздоблювальні квіти використовують для прикраси суконь, костюмів, капелюхів та зачісок. Ними прикрашають вітрини магазинів, сцени, банкетні зали, столи для святкових подій і просто будь – які приміщення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

виготовлення штучних квітів. Вчитель: Бурик Марина Сергіївна

Номер слайду 2

Значення квітів в житті людини. Штучні квіти — вид декоративно-ужиткового мистецтва. Квіти —це прикраса нашої планети, символ неминучого буття, символ справжнього, невичерпне джерело натхнення. Вони нагадують, що людина завжди була і залишається гармонійною частиною природи, невід’ємною її складовою. Своїм зачаруванням вони несуть радість, пробуджують неймовірні почуття, піднімають настрій, скрашують у горі, покращують працездатність, супроводжують нас у важливі хвилини життя, будять фантазію. Квіти здатні покращити настрій, з їх допомогою можна висловити почуття. Бо коли не вистачає слів або вони недоречні, то саме квіти приходять на допомогу. Їх дарують на свята, дні народження і в знак поваги та в момент, коли потрібно підкреслити урочистість моменту. Але квіти розділяють з людьми не тільки радість, а й сумні події. Без них не відбувається жодна траурна процесія. Крім живих квітів дуже часто користуються штучними квітами. Штучними квітами люди прикрашають свій побут. Композиції та букети зі штучних квітів стали застосовувати для оформлення інтер’єру житла та офісів. Оздоблювальні квіти використовують для прикраси суконь, костюмів, капелюхів та зачісок. Ними прикрашають вітрини магазинів, сцени, банкетні зали, столи для святкових подій і просто будь – які приміщення.

Номер слайду 3

Моделі аналоги

Номер слайду 4

Матеріали штучних квітів. Тканина. Полімерна глина. Метал. Шкіра. Пластмасса. Нитки Фоаміран Скло. Папір. Фольга. Атласні стрічки

Номер слайду 5

Правила користування ножицями - Ножиці для ручної праці повинні мати заокруглені кінці. Клади ножиці так, щоб вони не виступали за край робочого місця. - Не працюй тупими ножицями, а також ножицями зі слабким кріпленням. - У процесі роботи тримай матеріал пасивною рукою так, щоб пальці були осторонь від гострого леза. - Не розмахуй ножицями, під час різання не ходи, а також не підходь занадто близько до того, хто ними працює. - Під час робочого процесу не відволікайся на сторонні справи, не розмовляй, будь зосередженим. - У процесі роботи дотримуйся порядку на робочому місці, а після роботи акуратно прибери його. - Після роботи ножиці склади, бажано, в чохол.

Номер слайду 6

Техніка безпеки під час роботи з клейовим пістолетом. Під час нагрівання пістолета обов'язково під сопло покласти керамічну або скляну підставку, щоб клей не капав на стіл. При роботі підставку для пістолета, зазвичай, прибирають, а коли ставлять пістолет, то висувають. Не хапати сопло або розігрітий клей руками (температура сопла і клею на виході 200 градусів). Пістолет вимикати з мережі після роботи і навіть під час роботи, щоб клеючий пістолет не перегрівся.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Інструкційна картка по виготовленню штучних квітів «Цикламен з бросового матеріалу» з лотка для яєць

Номер слайду 9

Технологічна послідовність виготовлення троянди з двостороннього паперу. Розмітити п’ять квадратів будь – якого кольору розміром 7х7 сантиметрів. Квадрати складаємо навпіл по діагоналіЗгинаємо одержані трикутники ще раз. Отримаємо 1/4 квадрата. Згинаємо трикутники ще раз по діагоналі. Отримаємо 1/8 квадрата. Нанести рисунок за шаблоном Розгорнути. Вирізати пелюстки за шаблоном. Склеїти всі деталі квітки, накладаючи одну пелюстку на іншу. Всі отримані деталі квітки склеюємо послідовно

Номер слайду 10

ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ КВІТІВ ІЗ СТРІЧОК№з/п. Прийоми виконання. Графічне зображення операцій1. Наметати стрічку по середині. Взяти наметувальну нитку за один кінець, потягти його і призібрати стрічку по всій довжині нитки.2. Зафіксувати пальцями і розпушити стрічку, надавши їй форму кульки.3. Зав’язати вузол, відрізати залишок наметувальної нитки і закріпити квітку.4. Отримана гвоздика.№з/п. Прийоми виконання. Графічне зображення операцій1. Взяти 17,5 см стрічки. Загнути верхній лівий кут до центру протилежного пруга.2. Повторити цю операцію з правим кутом.3. Прометати дві сторони стрічки вздовж не складених пругів.4. Призібрати стрічку по нитці, закріпити її по лінії змотування. Прикріпити листок до квітки або стебла5. Зробити другий листок і зметати їх разом.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Бурик Марина
Додано
4 лютого 2022
Переглядів
3370
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку