Презентація " Ознайомлення з будовою швейної машини "

Про матеріал
Презентація " Ознайомлення з будовою швейної машини " для учнів 5 класу ( обслуговуюча праця)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: «Ознайомлення з будовою швейної машини» Мета уроку: ознайомити з будовою швейної машини, формувати вміння розрізняти швейні машини, застосовувати їх за призначенням, організовувати своє робоче місце, розвивати увагу, логічне мислення, творчу уяву,виховувати наполегливість, цілеспрямованість.

Номер слайду 2

Знайомство із видами машин . У сучасному виробництві й побуті широко застосовуються всілякі машини, які відрізняютьс за призначення, конструкцією та розмірами. Види машин:  енергетичні – турбіни, двигуни внутрішнього згоряння,електродвигуни;  робочі – верстати, сівалки, швейні машини: транспортні – літаки, автомобілі, вертольоти;  інформаційні – калькулятори, комп’ютери.

Номер слайду 3

Міні – тренінг Назвіть машини, які застосовують в побуті? До якого виду їх можна віднести? Яку корисну роботу виконують швейні машини?

Номер слайду 4

Швейні машини бувають побутові промислові

Номер слайду 5

З ручним приводом З електричним приводом З ножним приводом

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Практична робота: «Ознайомлення з будовою швейної машини»

Номер слайду 8

Будова швейної машини

Номер слайду 9

Будова швейної машини Важіль підйому притискної лапки Ниткопритягач Рукав Махове колесо Стояк Регулятор натягу верхньої нитки Регулятор довжини стібка Регулятор підйому зубчастої рійки Голка Зубчаста рейка Механізм човника Притискна лапка Засувна пластина Голкова пластина

Номер слайду 10

Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи на швейній машині Інструктаж по техніці безпеки при роботі на швейній машині з ручним приводом 1.Волосся сховати під хустинку. 2.Прибрати з машинки сторонні предмети. 3.Не нахилятися близько до рухомих та обертових частин машини. 4.Не тягнути тканину під час шиття. 5.Стежити за правильним положенням рук. 6.Перевірити чи немає у виробі шпильки або голки. 7.Не можна чистити та змащувати машину на ходу. 8.Слідкувати за чистотою свого робочого місця 9.Після закінчення роботи опустити лапку і підкласти тканину.

Номер слайду 11

Санітарно-гігієнічні вимоги при роботі на швейній машині 1. Необхідно, щоб світло падало на оброблювальний виріб зліва або спереду. 2. Стілець повинен стояти навпроти голководія швейної машини. 3. Сидіти за машинкою потрібно прямо, на всій поверхні стільця, на відстані 10…15 см від краю столу. Неправильна поза псує поставу, спричиняє швидку втомлюваність. 4. Ліворуч від швейної машини необхідно залишити місце для того, щоб розмістити оброблюваний виріб.

Номер слайду 12

Закінчи або доповни речення Перевір чи немає у виробі…..або…. Не…тканину під час…. Слідкуй за чистотою ……… Не нахиляйся близько до …та …..частин….. Сидіти за ……потрібно….., на всій поверхні …., на відстані …від краю столу.

Номер слайду 13

Технологія виконання шва упідгин із закритим зрізом Припуск на виконання шва – 2,0 см. 1. Зріз деталі перегнути на виворітну сторону на 0,7-1,0 см, припрасувати. 2. Накласти підігнутий край на деталь на величину припуска, заметати (щов « голка уперед») ниткою контрасного кольору на відстані 0,1-0,2 см від внутрішнього згину. 3. Припрасувати.

Номер слайду 14

Технологія виконання шва упідгин із закритим зрізом

ppt
Додано
6 лютого 2022
Переглядів
4169
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку