Виховна година "Ангел, який рятує поранених".

Про матеріал
Виховна година "Ангел, який рятує поранених" із циклу "Герої" - про жінку, яка стала символом хоробрості, продемонструвавши надзвичайну моральну та фізичну мужність, захищаючи Україну від російської агресії. Це -Юлія Паєвська, позивний “Тайра”, народний герой України, парамедикиня, засновниця добровольчого медично-евакуаційного підрозділу "Ангели Тайри".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ангел, який рятує поранених

Номер слайду 2

Юлія Паєвська — українська спортсменка та волонтерка. Народилася 19 грудня 1968 року у Києві. Закінчила Національний університет фізичного виховання і спорту України (НУФВІСУ). Понад двадцять років займалася айкідо. Має 5 дан, очолює федерацію "Мутокукай Україна". У 2014-му Паєвська на Майдані надавала медичну допомогу пораненим і травмованим. Коли розпочалася російська інтервенція, вона вивчала тактичну медицину. Пізніше почала викладати тактичну медицину бійцям, навіть розробила курс для тих, хто виїжджав на фронт відразу після Революції Гідності. Хто така "Тайра"

Номер слайду 3

Коли вона їздила на фронт, побачила, що там бракує досвідчених парамедиків. І вирішила, що буде більш корисна там, ніж в тилу. Тоді ж їй дали позивний "Тайра". А коли зібрала свою команду, то та отримала назву "Ангели Тайри". У 2018-2020 роках Юлія була військовослужбовицею Збройних сил України і очолювала 61-й мобільний шпиталь поруч із Маріуполем. "Якось при евакуації вона зазнала серйозної травми. Що таке евакуація з "нуля" — це треба кремезного бійця у всьому військовому спорядженні завантажити в медичне авто. Одного разу Тайра невдало впала. Їй довелося міняти обидва ключових суглоби. Після цього, аби надати приклад побратимам, які теж зазнали травм під час війни, вона вирішила взяти участь у "Іграх нескорених". Зокрема з таких дисциплін, як плавання, стрільба з лука і паверліфтинг"

Номер слайду 4

Добровольчий медично-евакуаційний підрозділ "Ангели Тайри" базувався під Маріуполем. З 2014 до 2018 Тайра була добровольцем-парамедиком. З 2018 до 2020 служила за контрактом в лавах Збройних сил України на сході України та очолювала евакуаційне відділення 61-го мобільного шпиталю в Маріуполі. За час війни на Донбасі вона врятувала понад 500 наших захисників понад 500 поранених. "А ми тую червону калину підіймємо! Чи буде масштабна війна? Війна уже іде і ще буде. Росія ломанеться, як тільки відчує, що зможе нас перемогти і що їй за це нічого не буде, бо війна ця точиться в різних фазах більш ніж три сторіччя. Тож наша армія – гарантія безпеки нашої країни. Наші діти скоріше за все продовжать нашу боротьбу – з такими сусідом спокою очікувати не варто, просто треба сприймати реальність, як вона є, мати мужність подивитись правді в очі. ЗСУ! Ти моя гордість, я пишаюсь, що була в твоїх лавах, і завжди готова зайняти потрібне місце, якщо на те буде необхідність"

Номер слайду 5

ПОЛОНПеред самим початком повномасштабного вторгнення росії Паєвська знов приїхала на Схід України – цього разу вже як волонтерка, та залишилася в Маріуполі. Вона допомогла дістати з-під завалів 66 жінок, дітей, літніх людей та вивозила постраждалих з Маріуполя до Запоріжжя "зеленим коридором". Саме тоді — в березні 2022, й потрапила в полон. Російський пропагандистський телеканал НТВ показав Юлію в новинах, а згодом, наприкінці березня, видав про неї фільм. У ньому українку називають націоналісткою, звинувачують в тому, що вона нібито викрала дітей, запитують, чого була в цивільному одязі (Юлія вже два роки не була військовослужбовицею) та намагаються пов’язати Паєвську з полком "Азов". Окрім того, у фільмі жінку порівнюють з хижою твариною, кажуть, що її націоналістичність видають очі, а сама Тайра схожа на Гітлера. Паєвська, з голови якої в кадрі знімають мішок, всі звинувачення відкидає.

Номер слайду 6

В полоні Тайра провела 3 місяці. Після звільнення вона розповіла, що під час перебування у кам'яному мішку, де росіяни тримають полонених, вона сильно схудла – втратила біля 50 кг. Вона почувалася виснаженою, написавши на своїй сторінці у Facebook, що не здатна сфотографуватись, щоб показати, якою є насправді."Останнім часом мене тримали в Донецькому СІЗО. Там залишилося дуже багато наших полонених. Ставлення жахливе. Годують більш-менш, померти від голоду не вийде. У камері 22 жінки, камера три на шість метрів, десять ліжок. Через психологічний вплив, вони діють дуже професійно. І дуже важко фільтрувати, де брехня й де правда. Мені відразу сказали: жити ти не будеш і краще тобі самій покінчити з життям. Звичайно, для них це було б дуже зручно, але я не дала їм такого шансу. Це безжальні люди, які втратили здоровий глузд через пропаганду", - розповіла Тайра. "

Номер слайду 7

Найхоробріша жінка світу. У березні 2023 року українська парамедикиня й волонтерка Юлія Паєвська на псевдо "Тайра" стала однією з 11 лауреаток міжнародної премії IWOC — "Найхоробріша жінка світу", яку вручає Державний департамент США. У Держдепі зазначили, що "Тайра" продемонструвала надзвичайну моральну та фізичну мужність, захищаючи Україну від російської агресії. Її не змусили мовчати, і після свого звільнення вона переконливо виступає за українську демократію та незалежність як вдома, так і за кордоном. Юлія Паєвська нагороджена відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції», орденом «Народний Герой України», медалями «За сприяння Збройним Силам України» та «Захиснику Вітчизни», нагрудними знаками «Знак пошани» та «За заслуги перед Збройними Силами України».

Номер слайду 8

“Я думаю іноді, що це є – життя?Тоді я закриваю очі і згадую запах. Стиглої айви, морозу, свіжої крові героїв на моїх руках, соляри і мастила, улюбленого парфуму, диму, моря, пороха, новенької хакама, що тільки розпакувала з посилки з самої Японії, новонародженої донечки, троянд в моєму саду, старої кобури, Маріупольскоро моргу, свіжозмеленої кави, розпеченої землі Донбасу, басейну і тренажерки, чоловіків на татамі, збройної змазки, рому, приазовського степу в червні, мого собаки, обіймів побратимів, вітру з океану, гарячої зброї, ладану і спирту і сонячних променів на засмаглій шкірі. Все це для мене і є життяІ все це для мене і є любов. Життя в кожному подиху. Мені цікаво що далі, щоб там не було. Подивимось.”

pptx
Додано
1 березня
Переглядів
52
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку