Виховна година (гендерне змагання) в 8 класі «Дві половинки людства».

Про матеріал

Зараз став популярним напрям виховної роботи, на який кілька років тому і не звертали особливої уваги – гендерний. І цей аспект виховної роботи повинен враховуватися при вихованні особистості, яка б відповідала загальноприйнятим соціальним нормам.

Перегляд файлу

Слово вчителя:

Зараз став популярним напрям виховної роботи, на який кілька років тому і не звертали особливої уваги – гендерний.  І цей аспект виховної роботи повинен враховуватися при вихованні особистості, яка б відповідала загальноприйнятим соціальним нормам. У цій ситуації і виникають певні протиріччя, адже в загальноприйняті норми давно і надійно вжилися гендерні стереотипи, на яких були виховані попередні покоління.

Дуже часто у житті ми відштовхуємося від протилежного, замість того, щоб стимулювати прояви статево-рольової соціалізації учнів. Мабуть, кожен з нас чув висловлювання: «Не плач, ти ж хлопчик!» або «Не бігай, ти ж дівчинка!». Саме такі необдумані репліки і приводять до  підвищеної тривожності в учнів, яка часто проявляється у надмірних зусиллях бути «справжнім» чоловіком або «стовідсотковою» жінкою.

Виховний захід «Дві половинки людства»

Мета : пропагувати в підлітків ідею гендерної рівності, виховувати почуття колективізму, відповідальності за доручену справу та вміння працювати в команді; впроваджувати елементи естетичного виховання та культури

спілкування; розвивати українське мовлення учнів, культуру поведінки;

 уміння приймати рішення в нестандартних ситуаціях; колективну творчість і комунікативні здібності.

Обладнання: комп'ютер, проектор, роздатковий матеріал.

Мотиваційний момент. У класі гул і чути суперечку між хлопцями і дівчатами:

  • Всі чули, що 29 квітня Всесвітній день танцю? Маємо готувати танець від класу.
  • Так, але ж хлопці обіцяли музику скачати , рухи вигадати?
  • Так, так. Зараз запитаємо.
  • Агов ,хлопці , ви зробили те що ми вас просили?
  • Це що?
  • О - ні !Все як завжди ! На них не можна покластися! Завжди безвідповідальні, забудькуваті! А ми ж не лише найчарівніша половина людства, а ще й найрозумніша!
  • Ага, найрозумніша, найнаївніша…Адже відмінниці в школі одні дівчата, а всі керівні посади та депутатські крісла у кого?
  • Що ?! А хто швабру у класі зламав? Депутат?
  • А хто її полагодив?
  • А хто з шкільної ділянки завжди тікав?
  • Тож ви самі казали йдіть ,щоб очі наші вас не бачили! Не догодиш!
  • А що я казала ? І за що їх тільки називають сильною статтю! Хлопці і тормоза – слова синоніми!
  • Що? Що за «наїзди» ?Та це ж дискримінація за статевою ознакою, це порушення Конвенції про права людини, буду писати скаргу в ООН! Я на вас управу знайду!

Вчитель

  • Стоп! досить сипати компліментами. Якщо дозволите, послухайте мене.

З давніх - давен   у  всіх  народів  чоловіки  вважалися  мудрішими,  сильнішими,  а  жінки  хитрішими,  красивішими.  Але  як  би  там  не  було,  чоловіки  і  жінки  завжди  доповнюють  один  одного. Проте  між  ними  завжди  було  певне  протистояння.  А  сучасна  дівчина,  жінка,  на  мою  думку,  ні  в  чому  не  поступається  чоловікам.  Ми всі дедалі частіше чуємо і використовуємо слово "ґендер". Часто думають, що це поняття, яке торкається виключно захисту прав жінок. Проте це не так. В нашій країні прийнято Закон про рівні права та можливості жінок і чоловіків. Отже ґендер – це те, що стосується нас всіх, бо всі ми є людьми, і, як все живе в природі, поділяємося на дві статі. А щоб довести вам це   запрошую  вас  на  інтелектуально - розважальне  шоу  "Дві половинки людства"

Зустрічаємо мужніх, сильних та спритних ХЛОПЦІВ і їхнє відеопривітання

(Відео привітання команд)

1 хлопчик – весельчак та балакун

2 хлопчик – спортсмен класу

3 хлопчик – головний помічник і майстер класу

4 хлопчик – чемний і люб'язний джентльмен

5 хлопчик –«наше сонечко», яке дуже рідко з'являється взимку

6 хлопчик - підкорювач дівочих сердець

7 хлопчик –утікач-невидимка

8 хлопчик -  старший черговий класу

 

 та тендітних, вродливих, розсудливих ДІВЧАТ і їхній відеопривіт.

(Відео привітання команд)

1 дівчинка – модниця класу

2 дівчинка – міс сором'язливість

3 дівчинка – дуже мрійлива

4 дівчинка – щедре серце

5 дівчинка – відмінниця, розумниця

6 дівчинка – цілеспрямована

7 дівчинка – щира, добра

8 дівчинка – любить природу, романтична

9 дівчинка – талановита художниця

10 дівчинка – любить танцювати

Тримайте хлопці поцілунок помсти!

Так, суперники у нас гідні поваги.  Але у нас є ще й верховний суддя цієї неперевершеної гри – пані Справедливість. І вона - жінка!

Суддя. Вітаю   команди дівчат, хлопців та глядачів. Давайте домовимось – за мною  об’єктивність, за Вами – цікавий двобій ерудованості, логіки, інтелекту. І нехай переможуть  найсильніші!

Вчитель. Дякуємо пані суддя. Дуель поставить все на свої місця.  На шляху до перемоги у кожної команди є сім   конкурсів. Кожен конкурс оцінюється у  10 балів. Але команда переможець у кожному конкурсі може поповнити свою скарбничку ще на п’ять  балів, якщо  зможе розв’язати бонусне завдання. Все зрозуміло? Починаємо.

 

І  конкурс

Ведучий:  Перший  наш  конкурс  наш  конкурс  називається  "Віднови  фотографію".  Командам  по  черзі  будуть  представлені  фрагменти  фотографій,  а  ви  повинні  відповісти  на  питання,  яке  їх  стосується.  Правильна  відповідь  коштує  10балів.

Фотографія для дівчат

Це автопортрет Тараса Григоровича Шевченка 1843 року, день народження якого ми святкували 9 березня. Як ви гадаєте, дівчатка, що поет тримає у руці?

Картинки по запросу тарас шевченко

 Фоторафія для хлопців

Це Ліна Костенко- українська письменниця, поетеса, якій 19 березня виповнилось 88 років. Скажіть будь ласка , любі хлопчики, що вона тримає у правій руці?

Картинки по запросу лина костенкоКартинки по запросу лина костенко

Що спільного у цих двох видатних людей?

Для дівчат

Максим Яровий – народився в нашому селі Ковалівка Миколаївського району Миколаївської області, потім переїхав з родиною до села Трихати. Інвалідність отримав у віці 15 років у результаті нещасного випадку — впав з містка на насипу — з 8-метрової висоти, пошкодивши хребет.

Олімпійські нагороди

2014

Silver medal icon.svg Біатлон 7,5 км, сидячи

Silver medal icon.svg Лижні перегони індивідуальна гонка 10 км, сидячи

Bronze medal icon.svg Лижні перегони спринт, 1 км, сидячи

2018

Gold medal icon.svg Лижні перегони 15 км, сидячи

 

 

 

Для хлопчиків

О́льга Генна́діївна Харла́н (4 вересня 1990 року, Миколаїв) — українська фехтувальниця (шабля), олімпійська чемпіонка 2008 року у командній першості, бронзова призерка Олімпіади 2012 року, п'ятиразова чемпіонка світу (2009 року в командній першості, 2013 в індивідуальній і командній, 2014 в індивідуальній, 2017 в індивідуальній), семиразова чемпіонка Європи, ЗМСУ з фехтування, найкраща спортсменка року (2008, 2009)

  • Хочу почути ваші думки з приводу , яке ваше ставлення до цих людей, чи поважаєте ви їх і за що саме?

  Бонусне питання - Скажіть, який відсоток учнів нашого класу мають блакитний колір очей (   30%). Карооких і зеленооких в класі порівно - по 35 %

ІІ  конкурс

Ведучий:  Другий  наш  конкурс   називається  "Разом,  швидко,  правильно".  У  грі  приймають  участь  4  учасники.  В  кожного  з  них  на  спині  і  на  грудях  будуть  причеплені   букви,  які  треба  запам'ятати,  бо  саме  з  них  ви  складатимете  правильні  відповіді. Якомога швидше.  Яка  команда  відповість  правильно  і  складе  більше  відповідей, та  й  перемогла.  Перемога  коштує  10 балів.

Запитання  для  дівчат

БУКВИ   У,О     М,С     К,В     А,Б

1. Білий ведмідь, що шукає друзів Півночі. УМКА

2.  Чоловіча прикраса під носом. ВУСА

3 Буває англійська, буває німецька, а наша українська. МОВА

4. Моя хресна моєму татові та мамі. КУМА 

 5. Змелені зерна пшениці. МУКА

6.     Розділовий   знак; сон, що може тривати місяць або й рік. КОМА

7.  Нічний великий птах. СОВА

8.  Нею косять, а дівчата заплітають. КОСА

9.  Спортивний вид спорту який проходить у рингу .  БОКС

 

Запитання  для  хлопців

Літери: ДХ, АУ, МС, ОА

  1. ЇЇ хотів з’їсти павук, а врятував комар . Муха
  2. Перший чоловік на землі. Адам
  3. Інша назва слова безлад. Хаос
  4. Жіноча істота в колоді карт. Дама
  5. Що показують на подіумі моделі. Мода
  6. Де можна зірвати яблоко? У… САДУ
  7. Коли її додати до уксусу, буде піна .  Сода
  8. Так кажуть на людину , яка нікому не довіряє.ХОМА
  9. Пісок у розмішаний у  воді утворює ОСАД

 

Бонусне питання Як ви гадаєте , який відсоток вчителів нашої школи люблять вареники з сиром? (   34 %)

Людство складається не просто з людей, а з людей, які мають чи чоловічу, чи жіночу стать. Дуже часто ми відрізняємо людей тільки за цією позицією, хоча насправді різниця між окремими індивідами набагато суттєвіша, ніж різниця між статями. З іншого боку, саме ця різниця часто визначає долю людини: ким вона чи він мріє бути і ким стане, як вона чи він бачить себе та як бачить оточення, чого від неї чи нього чекають і сподіваються.

ІІІ  конкурс

Ведучий:  Наступний  конкурс  називається  "Хто  я?". Від кожної команди потрібно по одному учаснику. Ви маєте задавати запитання так, щоб ваша команда давала на них відповіді «так» або «ні», якщо від команди буде підказка , то команда програла.  Потрібно  відгадати  в  образі  якого  персонажа  представлений  вибраний  учасник..  Перемога  коштує  20 балів.А почнемо ми спочатку і з наших рідненьких хлопчиків. Хто з вас найсміливіший – ідіть до мене.

Фото для хлопців

Джамала –народна артистка України. Українська виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) перемогла на конкурсі із піснею «1944», що розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу до Середньої Азії 1944 року.

Грає пісня «1944»

Фото для дівчат    

         Картинки по запросу усик фото

Олекса́ндр Олекса́ндрович У́сик (нар. 17 січня 1987, Сімферополь) — професійний український боксер. Чемпіон світу в першій важкій вазі за версіями WBO (2016 — н.ч.) та WBC (2018 — н.ч.), олімпійський чемпіон (2012), чемпіон світу (2011), чемпіон Європи (2008), багаторазовий чемпіон України.

Грає пісня виходу на бій Усика

Бонусне питання  Який відсоток учнів нашої школи харчується здоровою їжею в шкільній їдальні? (89%)

 

Зараз невеличке опитування, яке не впливатиме на результати гри. До цього опитування можуть приєднатися і наші гості.

 «Орієнтація на стереотип».

1.Дві людини відкривають коробку цукерок. Одна кладе всю цукерку в рот, а інша надкушує, щоб подивитись начинку. Хто ця остання людина? (жінка)

2. Подружжя ввечері дивиться телевізор. У сусідній кімнаті спить хвора дитина. Один з подружжя говорить: «Не хвилюйся, справи покращаться.» Хто це сказав? (чоловік)

3. Подружжя обідає в ресторані.  Один з них вибирає страву з екзотичною назвою, інший - добре знайому. Хто гурман-чоловік чи жінка? (дружина)

4. Подружжя розшукує будинок приятеля. Один з них пропонує запитати перехожих, інший каже: знайдемо самі. Хто не хоче питати дорогу? (чоловік)

5. На перехресті перед світлофором  у трьох рядах зупинилось три легкові автомобілі. Коли загорається зелене світло, один з водіїв прагне стартувати першим, щоб стати «лідером». Хто він? (чоловік)

6. Сім'я складається з 4 осіб(2 дорослих і 2 дітей), а в холодильнику залишилося 3 шматочки торта. Як ви гадаєте , хто одразу відмовиться від торта на користь інших членів родини? (жінка)

7. У кінотеатрі показують дуже важкий фільм. Хто більше схвильований трагічними сценами – чоловік чи жінка? (і чоловік , і дружина)

 Різниця між людьми , між їхніми характерами набагато суттєвіша, ніж різниця між статями.

 

 

 

ІV  конкурс

Ведучий:  Наступний  конкурс  називається  "Чоловік  чи  жінка".  Відповідати  можна  лише  "чоловік"  або  "жінка".  У  грі  приймають  участь  усі  учасники.  Яка  команда  дасть  більше  правильних  відповідей, та  й  перемогла.  Перемога  коштує  10 балів

Хлопцям

1) Хто був злий через відсутність велосипеда, а коли транспортний засіб з’явився – подобрішав? (чоловік)

2) Якого роду країна азербайджанців( чоловіча)

3) Перший Президент України(чоловік)

4) Президент нашої школи (жінка)

5.  Хто  автор  драми - феєрії  "Лісова  пісня"?  (жінка)

6) Від кого Тесей отримав нитку, що вивела його з лабіринту? (жінка)

7) З  ким  Тарас  Шевченко  пас  ягнята  за  селом?   (жінок)

8) Хто перший полетів в космос (чоловік)

 9) Фемінізм  -  це  рух  за  права  жінки  чи  чоловіка?  (жінки)

 

Дівчаткам

1)  Хто це Марко Вовчок? (жінка)

2. Кого більше в нашій школі вчителів чоловіків чи жінок (жінок)

3. Іменник  "біль"  - чоловічого  чи  жіночого  роду? (чоловічого)

4. Кому належать слова: «Без надії сподіваюсь" (жінка)

5. Хто найчастіше отримували Нобелівську премію? ( чоловіки)

6. Хто у нашій школі викладає фізкультуру? (чоловік)

 7. Яке дерево є символом Нового року(жінка).

8. Хто з  українців  першим  переміг  на  Євробаченні?  (жінка) .

9. Чий мозок важчий чоловічий чи жіночий?(чоловічий).

Бонусне питання. Який  відсоток  дівчаток  нашої школи  (45%)

 

Вчитель:

Ми  не чіпатимемо  біологічний  аспект  тотожності,  подібності  або  відмінності  жіночої  статі  від  чоловічої, тому що  це  очевидно.

Розвиток  суспільства  відбувається  по  спіралі: кожне  покоління  проходить  один  і  той  самий  шлях  біологічного  розвитку, але  перебуває  в  різних  соціально – культурних  умовах.

 Але  особистість  реалізує  себе в  суспільстві, тобто  в  процесі  засвоєння     знань,  норм,   цінностей притаманних    членам  суспільства.

V конкурс

Наступний конкурс «Чарівний  горщик».

Умови конкурсу наступні: один з учасників підходить до мене бере свій горщик ,витягуєте з нього по одному папірцю і не називаючи його , а лише асоціативними словами і реченнями ви маєте пояснити це слово  . Чия команда дасть більшу кількість відповідей за 1 хвилину та і переможе.

 

 

Слова   для  хлопців                                           Слова для дівчат

 

Манікюр                                                                  годинник

Мелірування                                                           піджак

Помада                                                                    брюки

Гребінець                                                                 шкарпетки

Сукня                                                                       велосипед

Босоніжки                                                                футбол

Купальник                                                               окуляри

Резинка для волосся                                               кросівки

Дзеркальце                                                             кепка

Намисто                                                                  телевізор

Обручка                                                                 краватка

Браслет                                                                   автомобіль

Спідниця                                                                молоток

Колготки                                                                м'яч

Сережки                                                                плоскогубці

Телефон                                                                цвях

 

Бонусне питання. Який відсоток хлопців нашої школи  знають , що таке кардиган ?(24%)

Одним із проявів принципу рівності є рівність прав чоловіків і жінок, тобто однаковий підхід незалежно від статі, що отримав назву принципу гендерної рівності.

Хочу почути ваші думки з приводу ось таких тверджень:

-Дівчині не так важливо мати вищу освіту, як хлопцеві.

-Жінки здатні на співчуття, а чоловіки — ні.

 -Спорт важливіший для хлопців, аніж для дівчаток. -Дівчата повинні носити спідниці, а чоловіки — штани.

 -Хлопець, який любить готувати, недостатньо мужній.

- Жінці не місце за кермом автомобіля.

 

-Хлопці повинні бути енергійними і мужніми, а дівчата — скромними і добрими.

 

               - Виховання дітей — тільки жіноча робота.

- Ґендерна рівність не означає, що чоловіки і жінки стають однаковими, а те, що їх можливості й життєві шанси рівні.

VІ конкурс

«Зірки класу  в ряд»

Хлопці  – розташуйте дівчат у тому порядку, від більшого до найменшого, у

кого найбільше підписників у популярній соціальній мережі . Тобто на першому місці буде той у кого їх найбільше, а на останньому буде той у кого їх зовсім немає.

Хлопці виконують завдання

А тепер, дівчатка, увага, завдання вам. Подивіться на наших мужніх

красенів! Подивіться, які вони симпатичні! Ну, добре, питання:У кого з наших хлопців портфель сьогодні найважчий? Розставте хлопців у порядку зменшення ваги портфеля. Маєте 30 с. на обговорення. Слухаємо вас!

Дівчата, прошу, розставляйте наших чоловіків, а ми подивимось.

Бонусне питання. Скільки років самовіддано  працює у школі наш

 директор ?(41%)

Ґендерна проблема є дуже актуальною проблемою сьогодення. Світове співтовариство піднялось на такий рівень самоусвідомлення і розвитку, коли історично вже склалися передумови для рівного і рівноправного ствердження жінки поряд і нарівні з чоловіком в усіх сферах соціального життя. Як пріоритетну та одну з найважливіших проблем сучасності цю проблему розглядає Організація Об'єднаних Націй (Спеціальна Сесія Генеральної Асамблеї ООН у червні 2000 року, Асамблея Тисячоліття ООН і триденний Самміт тисячоліття у вересні 2000 року). Рішення ООН були схвалені й українською делегацією: Україна як член ООН взяла на себе зобов'язання виконувати всі міжнародні документи з питань рівних прав і можливостей. Ось чому в 2005 році урядом було прийнято Закон України “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”.

Конституція України (статті 3, 21, 24, 51)

Стаття 27. Всі люди є вільні і рівні у своїй гідності і правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

Стаття 24. Рівність прав жінок і чоловіків за­безпечується: наданням їм рівних можливостей у громадсько-політичній та культурній діяльності, у здобутті освіти та професійній підготовці, у праці та винагороді за неї тощо.

Стаття 51. Шлюб ґрунтується на вільній згоді жін­ки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права та обов'язки у шлюбі та сім'ї. Встановлена добровільна зго­да чоловіка і жінки на шлюб. Рівне право на фізичний та духовний розвиток, на здобутки освіти, прояви своїх здібностей, на створення умов для праці та відпочинку.

Закон України «Про державні соціальні стандарти і державні соціальні гарантії» від 5 жовтня 2000 р. забез­печує рівноправність жінки і чоловіка створенням умов, які надають жінкам можливість поєднувати працю з ма­теринством

Жінка отримує фінансову допомогу під час  вагітності і пологів та впродовж догляду за дитиною.

 

VІІ конкурс

 Для останнього конкурсу запрошую по одному учаснику від команди. Конкурс полягає у тому , що вам надається лише одна річ за допомогою якої ви маєте прибрати в кімнаті сміття. Хлопці вам – совок, дівчата – ваш віник. Але було б дуже просто якби не було так складно- ви це маєте зробити однією рукою. Якщо протягом виконання конкурсу ви відчуваєте, що завдання виконати не можете – у вас є можливість попросити допомоги у вашого суперника. На результат це не вплине. Починаємо ? Вперед!

(музика)

Мабуть ви зрозуміли , що в сім'ї може виникнути аналогічна ситуація коли ви  потребуватимете допомоги , а чоловік або жінка завжди вам допомужуть . в цьому і прихована справжні традиційно чоловічі якості - це цілеспрямованість, бажання зробити кар'єру, воля, суворість у родині, відповідальність, діловитість тощо.

Традиційно жіночі якості — це акуратність, ніжність, турбота про дітей, вірність і т.д.

  • Чи можуть чоловіки мати характеристики і якості, що традиційно пов’язуються із жіночими (та навпаки)?

Так  , чоловіки  бувають  мужніми  і  турботливими, а жінки  ніжними й енергійними. У цьому  немає  нічого  поганого. Поєднання  в  одній  людині  традиційно  чоловічих і жіночих  рис  робить  її  повноцінною, дієздатною  особою, яка  обирає  стиль  поведінки залежно  від  конкретної  ситуації, а не  обмежується  тим , що відведено  її статі.

 

 

Вчитель

Поки журі підбиватиме підсумки хочу почути ваші думки з такого питання :«Чи  існує  в  сучасному   суспільстві  справжня  рівність  між  чоловіком і  жінкою?»

Дівчата

Наша  команда  вважає,  що сьогодні все ще не існує справжньої рівності між чо­ловіком і жінкою, а підтвердженням цьому є наші аргументи.

 аргумент.

Під час працевлаштуван­ня на роботу порушуються права жінки. Щоб це довести, я підтверджу аргумент при­кладами.

Переглядаючи оголошення, ми поміти­ли, що в багатьох професіях перевагу на­дають чоловіку. Під час працевлаштуван­ня на роботу порушуються права жінки. Пе­реглядаючи газети ми натрапили на такі оголошення:

«Для постійної роботи офіціанта і бар­мена потрібен молодий чоловік або не­заміжня жінка без дітей...».

 • «На місце головного бухгалтера потріб­на жінка до 40 років».

 «На постійну роботу потрібна жінка до 30-ти років з дітьми не менше 3-х років».

Ми вважаємо, що навіть у цих оголошеннях порушуються права жінки. Виходить, що жінка яка має маленьких дітей, а також ті, кому за 40 років, можуть не знайти роботу. Ми опитали деяку кількість 35 жінок до 40 років, які підтвердили, що під час прийо­му на роботу їм ставлять запитання, які при­нижують жінку. (Чи підете Ви у декретну відпуску? Чи будете  Ви брати лікарняний по догляду за дитиною? «А чиє у Вас дитина?», «Чи будете Ви ще народжувати дітей?»).

 Якщо на місце роботи будуть претенду­вати чоловік і жінка, то в більшості ви­падків пріоритет залишається за чоло­віком.

Отже ,виходить, що в сучасному суспільстві жінці доводиться обирати між створенням сім'ї і кар'єрою, натомість чоловік може займатись і тим, й іншим водночас.

Хлопці

  • Хочемо  заперечити.

Наша команда вва­жає, що сьогодні все ж таки існує справжня рівність між чоловіком і жінкою, а підтвер­дженням цьому є наші аргументи.

Міжнародно-правові до­кументи, прийняті у XX ст., закріпили рів­ноправність чоловіків і жінок. Щоб це до­вести, я підтверджу аргумент прикладами.

Кодекс законів про працю (від 10 грудня 1971 р.) закріпив рівність прав чоловіка і жінки у праці та винагороди за неї.

Закон України «Про державні соціальні стандарти і державні соціальні гарантії» від 5 жовтня 2000 р. забезпечує рівно­правність жінки і чоловіка створенням умов, які дають жінкам можливість поєд­нувати працю з материнством. Жінка от­римує фінансову допомогу під час вагіт­ності і пологів та впродовж догляду за дитиною.

Слово журі

Учитель.

Не має значення, до якої статі ви належите, у житті відкриваються рівні можливості для ваших професійних якостей, для талантів, для вашого гармонійного розвитку. Але завжди плекайте в собі такі риси, як: милосердя, людяність, порядність, сердечність, доброту.

А на завершення я хотіла б запитати: чи переконалися ви у необхідності будувати між жінками та чоловіками ґендерно чуйні взаємини? Чи гадаєте ви, що права і можливості чоловіків та жінок повинні бути рівними? Якщо ваша відповідь «ТАК», я хочу почути гучні, бурхливі оплески! Чоловіки та жінки, безумовно, різні. Але вони також, безумовно, рівні. Вони рівні в правах бути такими, якими вони є. Вони рівні в праві мати те, що вони хочуть. Вони рівні в праві мріяти і здійснювати СВОЇ мрії. Дякуємо вам! До побачення.

Люди  з’являються  на світ, щоб  бути  щасливими.

Всі  ми  живемо    майбутнім: завжди  мріємо ,  поспішаємо  уперед, будуємо  грандіозні  плани  і  проекти.

Кожен   з  нас  має  свої  уподобання ,  здібності,  прагнення, але  і кожен  із  нас  має  рівні  права   і  можливості  для  лікування, навчання,  здобуття  професії  та отримування   цікавої  високооплачуваної   роботи..

Все  має  залежати  від  нашої  наполегливості  у  прагненні  до  успіху, а  не  від  того  якої  ми  статі – жіночої  та  чоловічої.

 

 

 

 

 

 

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку