Виховна година "Казка"

Про матеріал
Виховна година. Тиждень початкових класів. Тиждень казки, 2 клас. План заходів.
Перегляд файлу

Тиждень казки

 

Всі ми родом з дитинства, а воно у нас насамперед асоціюється із загадковою казкою, яка веде у чарівну країну мрій. Мабуть, на Землі немає людини, яка б не любила казок. Адже вони з раннього дитинства прищеплюють любов дитини до літератури, розширюють її кругозір і збагачують словниковий запас. Через казку діти отримують уявлення про життя людей та тварин.

Саме тому в рамках Тижня казки в Біловодському ЗЗСО І-ІІІ ступенів Роменської міської ради Сумської області були розроблені й проведені різні заходи присвячені казці.

Робота тижня була спланована так, щоб заходи були цікавими, корисними й сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини. Тиждень проходив під таким девізом: «Хто казок багато знає, той завжди перемагає!»

Були організовані різноманітні розваги, ігри, конкурси на основі казок. Мета цих заходів – розширити кругозір учнів, розвивати уяву та творчі здібності дітей.

Одним з таких завдань було ліплення улюбленого казкового героя.

У проведенні тижня активну участь взяли молодші школярі, в інсценізації казки «Круть та Верть».

Для дітлахів була підготовлена книжкова виставка «Безмежний світ казки».

На групі продовженого дня проведено день читання казок про тварин «Казкові чудеса в природі»

Дуже цікаво й пізнавально для учнів пройшла конкурс-гра «Казкові ерудити». Команди «Рапунцель», «Червона шапочка», «Рукавичка» та «Колобок» продемонстрували свою ерудицію та винахідливість у знанні народних та літературних казок.

Активну участь учні початкових класів взяли участь у конкурсі малюнків «Кращий малюнок до казки».

А скільки захоплення та азарту викликала рухлива гра «Книжковими лабіринтами з казковими героями». Під час якої учні 3-х класів мали змогу не тільки показати свою ерудованість та знання казок, а й позмагатися в швидкості, кмітливості, спритності.

Швидко промайнув Тиждень казки. Цікаві загадки, казкові вікторини та змагання, виступи героїв казок, веселі музичні розваги, інсценізація казки – все це викликало неабиякий інтерес у глядачів. Протягом тижня панували сміх та добрий настрій. Діти зрозуміли, що саме книга несе мудре, розумне і добре слово. Надовго залишиться у пам’яті маленьких школярів ця зустріч з казкою.

 

docx
Додано
1 квітня 2023
Переглядів
235
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку