Виховна година на тему "Здоровий спосіб життя"

Про матеріал

Виховна година на тему "Здооровий спосіб життя", для учнів 10 - 11 класів.

Здоровий спосіб життя взимку – це, перш за все, правильне харчування і рух, а як це організувати зясуємо разом.

Перегляд файлу

                              Здоровий спосіб життя взимку

Здоровий спосіб життя взимку – це, перш за все, правильне харчування і рух, а як це організувати, про це ми і поговоримо на нашій виховній годині.

Коли настає зима і дні стають коротшими і холоднішими, багато виберуть варіант загорнутись в теплу ковдру на ліжку з шоколадкою, замість того, щоб бігати вранці. Настільки важливо піклуватися про себе взимку, як в будь-який інший час року. Нижче ви знайдете 10 порад, які допоможуть вам зберегти ваше здоров’я взимку.

Зимова пора року, мабуть, найважчий час, щоб вести здоровий спосіб життя, так як через холодну погоду нерідко хочеться їсти висококалорійну їжу, менше рухатися і проводити час в приміщенні. Маленька активність і хороший апетит, в остаточному підсумку, може призвести до збільшення кількості захворювань, таких як ожиріння і серцеві захворювання, а перебування в приміщенні сприяє розвитку застуди та грипу. Тому, відмінною ідеєю буде подумати головою і бути впевненою, що ви не піддасте своє здоров’я ризику, коли настане зима.

Наступні підказки допоможуть вам рухатись в правильному напрямку:

1. Збалансована дієта

Дотримуйтеся збалансованої дієти – вживання здорової їжі під час зими допоможе твоєму тілу впоратися з застудою і грипом. Спробуйте включити в вашу дієту багато свіжих фруктів і овочів, багатих вітамінами та поживними речовинами. Якщо можливо, відмінною ідеєю буде заморозити фрукти і овочі в сезон їх дозрівання, щоб потім насолоджуватися ними цілий рік.

2. Вода

Пийте багато води – навіть, якщо у вас не з’являється почуття спраги під час зими, необхідно завжди підтримувати водний баланс вашого тіла. Насправді, система опалення сушить повітря всередині вашого будинку, і це може призвести до випаровування води в тілі. Вода також виводить токсини з організму і допомагає справитися з травленням і переробкою їжі. Принаймні 8 склянок води повинно бути випито за день.

3. Харчові добавки

Подумайте про харчові добавки – навіть, якщо у вас збалансована дієта, вживання певних добавок, таких як вітамін С, цинк, ехінацея, омега 3 допоможуть вам трохи поліпшити вашу імунну систему протягом зимових місяців.

4. Зволоження шкіри

Щодня зволожуйте вашу шкіру – холод, також як і сонце можуть нашкодити їй, а велика кількість хороших зволожуючих кремів необхідна для запобігання невеликих тріщин. Опалення в приміщенні також може зруйнувати водний баланс вашої шкіри.

5. Фізичні вправи

Виконуйте фізичні вправи – багатьом людям досить важко регулярно виконувати фізичні вправи взимку, але численні вправи ви можете виконувати у приміщенні, якщо хочете триматися подалі від холоду. Ви можете розминати як окремі частини тіла, так і почати робити комплексні вправи зі своїм другом. Якщо ви не бажаєте покидати ваш будинок, щоб позайматися спортом, зробіть вправи вдома самі. Зробіть трохи вправ на підлозі або придбайте DVD-диск з вправами. Якщо ви все-таки зважилися на виконання фізичних вправ, не забувайте, що це повинно бути регулярно. Як варіант займіться фітнесом.

6. Свіже повітря

Проводьте час на свіжому повітрі. Свіже повітря допомагає очистити легені і забезпечити їх киснем, який дає вам більше енергії і змушує вас почувати себе набагато краще. Фізичні вправи на повітрі дають величезні переваги для вашого здоров’я, за рахунок поліпшення дихання і підвищення витривалості. Навіть якщо погода трохи прохолодна, прогулянка на свіжому повітрі зміцнить ваше здоров’я.

7. Розслаблення

Розслабтеся – ні що так не важливо як розслаблення, особливо, коли ви відчуваєте себе залежними від погоди. Існує безліч речей, які допоможуть вам розслабитися, наприклад, читання книг, прийняття гарячої ванни, йога. Правильне розслаблення допоможе вам добре засинати.

8. Провітрюване приміщення

Подбайте про провітрення в будинках – на протязі літніх місяців, в основному тепло, і люди, як правило, відкривають вікна в будинки для провітрювання приміщення, але взимку головним завданням в будинках є утримувати тепло, як можна довше. Погано провітрюване приміщення стає причиною вологості та забруднення повітря. Все це може посприяти розвитку хвороб, наприклад, астми. Щоб позбутися від проблем, відкрийте вікна або використовуйте витяжки в кухні та ванній кімнаті, щоб уникнути вологи під час приготування їжі або прийняття водних процедур. Ви також можете використовувати очищувачі повітря, які будуть підтримувати свіжість і циркулювати повітряні потоки в домі.

9. Гігієна рук

Мийте ваші руки – багато людей приділяють мало уваги гігієні рук. Насправді це допоможе запобігти поширенню інфекцій в будинку, школі і на роботі. Буде непогано, якщо миття рук як мінімум 5 разів на день з антибактеріальним милом стане вашою звичкою.

10. Запас їжі

Запасіться їжею – на жаль, зимові місяці приносять з собою погану погоду час від часу, і іноді ви просто не можете вийти з будинку. Буде непогано, якщо ви будете впевнені, що зробили деякі заготовки на такий час. Запасіться консервами, так як вони не вимагають заморозки і не доставляють клопоту в готуванні. Не забувайте про кілька пляшечок води і, якщо у вас раптом відключать електрику, то було б непогано мати похідну піч. Не поспішайте купувати бісквіти в пакеті та іншу нездорову їжу, інакше швидко з’їсте її, залишаючись вдома.

Залишатися активною в зимові місяці дуже важливо для вашого здоров’я, так як зима і так тяжкий час року. Ви повинні змушувати себе зустрічатися з друзями на стільки часто на скільки ви можете. Залишатися здоровою і чудово проводити час дозволить вам отримати максимальну вигоду від холодної зими.

І саме головне, тонус вашого організму прямо залежить від вашого настрою, живете позитивно, адже, як говориться, у здоровому тілі - здоровий дух!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Назар Тесленко
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Біологія, Виховна робота
Додано
24 березня 2018
Переглядів
919
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку