Виховна година "Рідний край. Моє улюблене місце відпочинку".

Про матеріал

Найважливіша риса сучасної освіти – спрямованість на розвиток творчої, інтелектуальної, всебічно розвиненої особистості. У формуванні екологічної свідомості відповідна роль належить початковій школі, яка є однією з перших ланок становлення людини-громадянина. Мета виховної години "Рідний край. Моє улюблене місце відпочинку": привернути увагу учнів до здоров'язберігаючих об'єктів рідного краю; усвідомити роль природи у житті людини. Зміст виховної години враховує вікові та психологічні особливості учнів. Під час виховної години учні презентують свої проекти. Залучення учнів до створення проектів активізує їх пізнавальну діяльність, розвиває креативність, і формує індивідуальні риси характеру дитини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я всміхаюсь сонечку: Здравствуй, золоте!Я всміхаюсь квітоньці –Хай вона цвіте!Я всміхаюсь дощику: Лийся, мов з відра!Друзям усміхаюся – Зичу їм добра! (М. Познанська)

Номер слайду 2

Рідний край. Моє улюблене місце відпочинку Підсумок виховної години Люби і бережи! Спільне відкриття Фізкультхвилинка Віртуальна екскурсія Експрес-опитування 

Номер слайду 3

Село Прелесне Село Прелесне розташоване в мальовничій місцевості Донецького краю. Вдалині видніється овіяна легендами гора Карачун. Навколишні степи та дороги топтали коні скіфів, печенігів, хазар, половців та козацьких загонів. Зовсім недалеко — «Донецька Швейцарія» — Святі гори, Свято – Успенська Святогірська лавра, — край, відомий історичними подіями та курортами, який з давніх часів приваблював письменників, художників та багато простого люду.

Номер слайду 4

Річка, озеро, поле, листяний і хвойний ліс представляють унікальний куточок природи з цілющим повітрям. Річка Сухий Торець. Маєток пана Бантиша

Номер слайду 5

Селянська хата. Білостінна хата з дахом, вкритим очеретом, мальвами під вікнами і глечиками на тинах — найвизначніша прикмета українського села. Хати біленькі виглядають, Мов діти в білих сорочках У піжмурки в яру гуляють (Т. Г. Шевченко «Сон»)

Номер слайду 6

Предмети побуту Хатині більше ста років, але коли переступаєш поріг цієї святині, зупиняєшся глибоко зворушений, зачарований привітним затишком і ароматом духмяних трав, що на долівці і під сволоком.

Номер слайду 7

Піч - берегиня родинного вогнища. Добра, щедра, вона завжди пахла різними стравами, печеним хлібом. Поруч з піччю — мисник з керамічним посудом, а під вікном — великий стіл, за яким збиралася вся сім’я.

Номер слайду 8

Вітряк, якому майже 200 років На вітряках мололи зерно на борошно. Під тиском вітру оберталися крила, закріплені на дубовому валу і приводили в дію велике дерев’яне колесо і шків, з’єднаний з кам’яними жорнами.

Номер слайду 9

Колодязь

Номер слайду 10

Сюди приходили замовити сапу, ніж, серп, відремонтувати плуг, борону, підкувати коня і поспілкуватися, почути останні сільські новини. Кузня

Номер слайду 11

Кузня Через широко розчинені двері видно горно і ковадло з маленькими і великим молотами, казан з водою для гартування металевих виробів.

Номер слайду 12

Кам’яні бабиідоли-обереги. Давайте будемо все оберігати: Джерела, ріки, квіточки малі. Любити всім серцем й завжди пам’ятати,Що ми є часточка природи на Землі. Н. Красоткіна.

pptx
Додано
16 січня
Переглядів
104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку