Виховна година "Україна – єдина країна, Україна – це ми!»

Про матеріал
16 лютого в Україні святкують особливе свято — День єднання. Акцію створив президент Володимир Зеленський 2022 року. Головна мета цього дня — показати єдність українського народу на тлі військової загрози.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховний захід: «Україна – єдина країна, Україна – це ми!»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Ще рік тому ми жили мирним та спокійним життям…

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Але… …зло зруйнувало життя українців!!!

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Весь цивілізований світ підтримує нашу Україну!

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Наш президент – Володимир Зеленський. Верховний головнокомандуючий України

Номер слайду 27

Наші воїни найхоробріші!

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Не пробачимо!!!

Номер слайду 31

І зійде сонце над Україною – сонце перемоги!!!

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Україно моя, ти одна, як життя .

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Тільки людина з добрим і чуйним серцем, роботяща і вольова може бути справжнім патріотом і громадянином своєї держави, по-справжньому любити і захищати, відстоювати її інтереси і приносити велику користь.

Номер слайду 42

Наша Україна розташована в центрі Європи, через усю Україну протікає могутній Дніпро – одна з найбільших річок Європи. На берегах Дніпра розкинувся красень Київ – столиця нашої держави. На заході здіймаються в небо вершини Карпат, а на півдні – Кримські гори. Густі ліси на півночі – це Полісся, далі природні пейзажі переходять у великі степи. Ось така дивовижна природа нашої України.

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Так у кожного одна Батьківщина і кожен має любити її. Що ж являє собою наша Україна, що в неї визначного, знаменитого, милого і рідного, за що її можна любити.

Номер слайду 45

Україна- це прекрасна, чудова земля, яка простягається на тисячі кілометрів із заходу на схід, на сотні – із півночі на південь.

Номер слайду 46

Україна складається з різних регіонів: Буковина, Волинь,Полісся, Таврія, Карпатські гори, Донбас… Але серед них найкраще, наймиліше те місце, де ми народилися і виросли.  

Номер слайду 47

Виростеш ти, сину, вирушиш в дорогу, Виростуть з тобою приспані тривоги. За тобою завше будуть мандрувати Очі материнські і білява хата. (В.Симоненко)   Кожна людина – патріот своєї держави, її свідомий громадянин. Як ви розумієте значення слова «патріот»?

Номер слайду 48

Так, патріот – це людина, яка любить свою вітчизну, віддана своєму народу. А що означає слово «громадянин»?

Номер слайду 49

Громадянин – той, хто належить до постійного населення якої-небудь держави, користується її правами і виконує обов’язки, встановлені законами цієї держави. Кожний справжній громадянин – це патріот, який працює на благо своєї країни, бореться за її незалежність, щастя та процвітання. Чи може школяр відчувати себе справжнім громадянином своєї вітчизни, її патріотом? Що для цього треба робити?

Номер слайду 50

Головне завдання школярів – оволодівати знаннями, щоб у майбутньому принести користь своїй країні.   Слова, що йдуть від серця – найщиріші та найтепліші. А зараз ми складемо колективно вірш. Я почну, а ви будете добирати останнє слово 2 – го рядка в риму:

Номер слайду 51

Ось небо блакитне і сонце в зеніті! Моя Батьківщина — найкраща у …..! Моя Батьківщина — це ліс і озерця, Безмежні степи і чарівні ………… . Красиві пейзажі і гори високі, Маленькі струмочки і ріки ………. . Міста старовинні і замки прекрасні, Великі будови і дуже ………… .

Номер слайду 52

Сади чарівні, мальовничії села, Моя Україна — це пісня ………. . Це щира, багата, як світ, її мова, Крилата, така мелодійна, ………! Її обереги — верба і калина, Найкраща у світі — моя ………… .

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Моя Україна — козацькая слава! Така волелюбна і мирна ………. . Вона дорога нам, і рідна, і мила, Бо світ перед нами, як мати, ……….. Вітчизна свята, дорога Україна, Для кожного з нас ти у світі — ………. .

Номер слайду 55

Кожна людина – це патріот своєї держави, її свідомий громадянин. Ви – громадяни України, і саме вам належить її майбутнє. На світі білому єдине, Як і Дніпрова течія – Домашнє вогнище родинне, Оселя наша і сім’я.  

Номер слайду 56

В минулому Україна була розділена на частини, єдиної держави не існувало.

Номер слайду 57

Номер слайду 58

22 січня було проголошено всенародним і державним святом. День видався погідний та гарний, з легким морозом. Київ був прикрашений національними синьо-жовтими прапорами, гербами. О 9:00 годині ранку в усіх церквах відправляли богослужіння.

Номер слайду 59

Ця акція стала однією з найяскравіших подій під час руху за відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. Патріотичні сили згуртувалися й 21 січня 1990 р. організували «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, як запорука існування єдиної, соборної України. Від 1 до 3 мільйонів людей, узявшись за руки, створили на дорогах і шосе безперервний ланцюг від Києва до Львова.

Номер слайду 60

Номер слайду 61

В 2008 — 2011 роках у Києві Братство козацького бойового звичаю «Спас» організувало живі «ланцюги» на мосту Патона, які символічно об'єднували правий та лівий береги Дніпра. У 2011 році на міст Патона прийшло більше 1000 учасників. 22 січня 2011 р. «живий ланцюг» утворено у понад 20 містах України. Так у Львові близько п'яти тисяч осіб утворили «живий ланцюг» від пам'ятника Тарасу Шевченку до пам'ятника Степану Бандері.

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Номер слайду 65

Любіть Україну, адже Україна – це ми!

Номер слайду 66

Дякую за увагу та участь у заході!

ppt
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
568
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку