Виховна година "Завтра в наш рідний край завітає Миколай!"

Про матеріал

Мета : відтворити образ Святого Миколая; створити святкову та таємничу атмосферу; розвивальна: сприяти розвиткові творчих здібностей дітей, викликати бажання берегти свою національну культуру; розвивати комунікативну, інформаційну компетентності та компетентність творчої діяльності; виховна: прививати любов і повагу до традицій

Перегляд файлу

Завтра в наш рідний край

Завітає Миколай.

Принесе в своїй торбинці

Для усіх дітей гостинці.

Я святого Миколая

У віконце виглядаю,

Жду даруночків, благаю,

Бо я слухав тато-маму.

Мій святенький Миколаю,

Приходи скоріш, благаю.

Я до тебе помолюся

І тихенько пригорнуся.

Щастя дай моїй родині

І коханій Україні!


ВЕД.1.  Миколай – угодник – один з найулюбленіших народних свят, з іменем якого пов’язано безліч легенд та переказів. Купці, мореплавці та землепроходці бачили у святому Миколаї свого охоронця та заступника. Миколая дуже шанували в Україні, вважаючи його покровителем війська запорозького. І саме Святого Миколая називали Дідом Морозом. Так-так. Але віяння чужої культури занесло на українську землю Діда Мороза зі Снігуронькою

 

ВЕД.2. Але час повертатися до давніх християнських звичаїв. Водночас вірячи в покровительство доброго Святого Миколая, покладатись на чистоту своїх помислів, щедрість сердець, працьовитість рук. Ми повинні пам’ятати про те, що Миколай не заходить тільки до тих, в кого двері від світу зачинені наглухо.

 

ВЕД.3. отож давайте сьогодні відчинимо навстіж двері і впустимо це чудове і світле свято, тим паче, що Святий Миколай в нашій Україні завжди був у пошані. Саме йому, Отцю Миколаю, довгими зимовими вечорами пишуть дітлахи листи.

 

ДІВЧИНКА (читає лист). Дорогий Миколаю! Я знаю, що скоро настане той день, коли ти будеш розносити всім дітям подарунки. Я думаю, що ти не забудеш про мою родину, а особливо  - про мене. Я хочу, щоб ти всім нам приніс здоров’я.  а ще – шоколадних цукерок та іграшки! Я буду дуже тобі вдячна і молитимусь за тебе.

 

ХЛОПЧИК (читає лист). Святий Миколаю! Я чекаю того дня з нетерпінням. Змалку знаю, що то найкращий день для дітвори. Тепер прошу, святий Миколаю, хоч і немає грошей, але ти постарайся не забути діточок, які чекають на тебе з нетерпінням.


 

ВЕД.1.  Звичай обдаровувати дітей у ніч на Святого Миколая є чи не у всіх християнських народів. Це свято відзначають дуже давно.

 

ВЕД.2.  Напередодні свята батьки нагадують дітям, щоб вони були чемними, інакше святий Миколай не принесе довгоочікуваного подарунка, а то й взагалі покарає. Діти дуже любили Миколая, готувались до зустрічі з ним: допомагали рідним, мирилися з дітьми, з якими посварилися, старалися бути чесними, старанно вчили уроки. А за це їм Святий Миколай приносив подарунки: книжечку, лялечку, торбинку цукерок або щось інше. Отже, Святий Миколай – покровитель та вчитель.

 

ВЕД.3. Учні нашого класу також ретельно готувались до приходу Святого Миколая, тому зараз прочитають вірші.

(учні читають вірші)

 

УЧИТЕЛЬ: Ой, діти, які ж ви молодці! Дякую вам за вірші, що ви їх підготували і прочитали.

 

ВЕД.1. А для того, щоб Святий Миколай всім вам подарував подарунки, давайте всі разом пообіцяємо, що ми:

 

  •              Будемо гарно вчитись
  •              Будемо добрими і чесними
  •              Допомагатимемо друзям та незнайомим
  •              Не вживатимемо лихих слів
  •              Не ображатимемо молодших
  •              Поважатимемо старших
  •              Слухатимемо вчителів, вихователів
  •              Шануватимемо старших
  •              Будемо добрими і гарними людьми!

ВЧИТЕЛЬ: А зараз, діти, давайте переглянемо мультимедійну презентацію, що розповідає про життя і діяння Святого Миколая.

І на закінчення нашої теплої зустрічі хочу запросити до слова людину , яка не на словах, а на ділі робить добрі справи, навчаючи цьому інших, - отця _______________.

(виступає отець ____________)

 

ВЧИТЕЛЬ: Наша цьогорічна зустріч завершена, але ми вже сьогодні починаємо готуватись до нової, яка відбудеться рівно за рік.

docx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
971
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку