Виховна робота по темі: ,,Що мені загрожує в інтернеті ?,,

Про матеріал
Виховна робота яка допоможе з неприємностями і як їх подолати, а ще як батькам правильно контролювати дітей в мережі інтернет.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему: «Що мені загрожує в Інтернеті?»

Номер слайду 2

Завдяки інтернету діти та підлітки шукають необхідну інформацію для занять, завантажують музику та фільми, переглядають пошту, спілкуються з іншими користувачами Інтернету. Інтернет-технології стали природною складовою життя дітей і сучасної молоді. Комп’ютер є не тільки розвагою, але й засобом спілкування, самовираження та розвитку особистості Діаграма. Що діти «Гуглять» в інтернеті ?

Номер слайду 3

Комп’ютерну залежність; Розходження між реальним «я» і своїм інтернет-образом; Доступ до небажаного контенту (дорослий контент); Інтернет-шахрайство; Зараження комп’ютера шкідливим програмним забезпеченням; Онлайн насильство. До переліку інтернет-загроз можна віднести:

Номер слайду 4

До найпоширеніших видів кібербулінгу належать: використання особистої інформації, анонімні погрози, хепіслепінг, переслідування, тролінг і флеймінг. Флеймінг – це улюблений метод «тролів» (провокаторів), що полягає в обміні короткими, гнівними і запальними репліками між двома чи більше учасниками, використовуючи комунікаційні технології. Хепіслепінг – один із видів кібербулінгу, його назва походить від випадку в англійському метро, де підлітки били перехожих, тоді як інші записували це на камеру мобільного телефону. Кібербулінг – це один із різновидів булінгу і є новітньою формою агресії, що передбачає жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо.

Номер слайду 5

Важливо правильно користуватися мережею в будь-якому віці. Важливим є складання списку домашніх правил користування Інтернетом. Слід поставити обмеження на спілкування в чатах. З дітьми потрібно вести бесіди про їх спілкуванні. При цьому батьки повинні питати про це так, ніби про реальних друзів зі школи. Можна цікавитися людьми, з якими спілкується підліток за допомогою миттєвих повідомлень. Бесіда повинна бути дружньою. Інакше підліток не стане допускати батьків у свій особистий простір. Уберегти його від біди в цьому випадку буде непросто. Небезпеки в Інтернеті можуть підстерігати кожного!

Номер слайду 6

НАЗАД49,618,48

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Виховна робота
Додано
19 березня 2021
Переглядів
984
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку