Виховна система В.О. Сухомлинського

Про матеріал
В умовах економічної та духовної кризи , що панує в сучасному українському суспільстві надзвичайно гостро стоїть проблема відродження традиційних основ української родини і сімейних виховних звичаїв, традицій як інтелектуального і морально-етичного, суспільно-патріотичного джерела формування особистості, основного механізму стабілізації сімейних відносин.
Перегляд файлу

Виховна система В.О. Сухомлинського

Педагогічними умовами зміцнення здоров'я дітей  у виховній системі

В.О. Сухомлинського є:

  • опора на принципи «медичної педагогіки» ;
  • створення багатофакторної середовища , атмосфери гуманності і духовності;
  • раціональна організація праці та відпочинку;
  • використання природних факторів;
  • індивідуально - диференційований підхід до дітей ;
  • забезпечення емоційного комфорту дітей під час перебування у дошкільному закладі, створення у дитини відчуття повної безпеки та моральної підтримки , стимулювання ситуацій прагнення до успіху на основі врахування реальних сил і можливостей дитини;
  • взаємозв'язок всіх видів діяльності в процесі зміцнення здоров'я;
  • взаємодія дитячого садочка і сім'ї у зміцненні здоров'я дітей.

Постановка проблеми сімейного виховання та його ролі у формуванні здорового способу життя  дитини у загальному вигляді та її зв'язок із важливими науковими чи практичними завданнями. В умовах економічної та духовної кризи , що панує в сучасному українському суспільстві надзвичайно гостро стоїть проблема відродження традиційних основ української родини і сімейних виховних звичаїв, традицій як інтелектуального і морально-етичного, суспільно-патріотичного джерела формування особистості, основного механізму стабілізації сімейних відносин.

Сьогодні стає все більш очевидним, що без засвоєння молодим поколінням цінностей сімейних традицій, основ «сімейної педагогіки» не можна побудувати демократичне, гуманне суспільство. Необхідність звернення до виховного досвіду народу і його духовно-моральних засад, сімейних виховних традицій відзначають державні документи: Декларація про державний суверенітет України, Державна програма «Освіта » («Україна XXI століття») та інші.

docx
Додано
24 жовтня 2020
Переглядів
284
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку