Виховний захід: «16 лютого -День єднання»

Про матеріал
Виховний захід: «16 лютого -День єднання» Мета уроку: • виховна формування в учнівської молоді розуміння єдності та цілісності України, виховання любові до рідного краю, почуття причетності до всіх подій, що відбуваються в Україні; пробудження національної самосвідомості; • пізнавальна розширення поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави; • навчальна розвиток у вихованців бажання брати посильну участь у розбудові та зміцненні єдності нашої держави; почуття гордості за свій народ, країну, готовності здобувати якісну освіту і розумними справами збагачувати рідну землю. Форма проведення: розповідь з елементами довідок, повідомлень, бесіди, діалогу. Обладнання: мультимедійні матеріали.
Перегляд файлу

Виховний захід:

«16 лютого -День єднання»

Мета уроку:

  •                  виховна формування в учнівської молоді розуміння єдності та цілісності України, виховання любові до рідного краю, почуття причетності до всіх подій, що відбуваються в Україні; пробудження національної самосвідомості;
  •                  пізнавальна розширення поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави;
  •                  навчальна розвиток у вихованців бажання брати посильну участь у розбудові та зміцненні єдності нашої держави; почуття гордості за свій народ, країну, готовності здобувати якісну освіту і розумними справами збагачувати рідну землю.

Форма проведення: розповідь з елементами довідок, повідомлень, бесіди, діалогу.

Обладнання:  мультимедійні матеріали.

Україно! Ти моя молитва,

Ти моя розлука вікова.

Гримотить над світом люта битва

За твоє життя, твої права

(В. Симоненко)

Перебіг заходу:

І.Організаційна частина. Виразне читання вірша.

У всіх людей одна святиня,

Куди не глянь, де не спитай,

Рідніша їм своя пустиня.

Аніж земний в чужині рай.

їм красить все їх рідний край

Нема без кореня рослини,

А нас, людей, без Батьківщини.

- Про яку святиню говориться у вірші? (Про Україну).

 

II. МОТИВАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Вікторина «Запитання-відповідь».

1. Назвіть один із найдавніших знаків, який є гербом України. (Тризуб)

2. Як називається Гімн України? («Ще не вмерла Україна»)

3. Хто є автором слів Гімну України? (Павло Чубинський)

4. Назвіть український Національний герб. (Тризуб)

5. Назвіть найбільшу святиню українського народу в музичній символіці. (Гімн)

6. Назвіть композитора, який вірш П. Чубинського поклав на музику, цей твір невдовзі став гімном. (Михайло Вербицький).

 

ІІІ. Основна частина заходу.

    Щороку 16 лютого в Україні на державному рівні відзначатимуть нове державне свято — День єднання. Президент України Володимир Зеленський на тлі чуток   про вторгнення Росії в Україну заявив про створення нового свята. Взяти участь у цьому патріотичному святі може кожен українець.

  День єднання - історія свята

   Взимку 2022 року без пояснень Росія стягнула війська і військову техніку до українського кордону,  після чого світові ЗМІ заявили про можливість військового вторгнення РФ в нашу країну. Серед можливих дат початку війни британське видавництво The Sun назвало 16 лютого. Володимир Зеленський закликав українців не панікувати і оголосив цю дату Днем єднання України. Голова держави зареєстрував указ про створення      ... свята.             

      Нас лякають великою війною і в черговий раз призначають дату військового

вторгнення. Це вже не перший раз. Але наша держава сьогодні сильна, як ніколи.... Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ вже підписаний. У цей день ми вивісимо національні прапори, одягнемо синьо-жовті стрічки і покажемо всьому світу нашу єдність. За словами Зеленського, це свято має згуртувати українців навколо національної ідеї і показати російським пропагандистам,  що ми - єдиний народ.

     День єднання   України - сенс свята

      Українці мають різний рівень доходів, професію і віросповідання, але всі вони люблять свій дім і хочуть жити в мирі.

      Офіційне святкування

      Початок заходів із відзначення Дня єднання у 2022 році, згідно з Указом Президента України, сплановано було на 10:00 16 лютого 2022 року в усіх населених пунктах України. 14 лютого 2022 року, Кабінет Міністрів України затвердив план заходів із відзначення Дня єднання. 15 лютого 2022 року, на пресконференції  у    Києві, Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що 16 лютого на усіх телеканалах країни заплановано проведення телемарафонів. 16 лютого, згідно з Указом Президента України, заплановане: підняття Державного Прапора України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах; виконання о 10.00 Державного Гімну України; проведення закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідних іміджевих заходів, спрямованих на єднання та підтримку України.

     Передумови:

     Починаючи з листопада 2021 року, на кордоні України та Росії зосереджуються російські війська. За даними Києва та західних країн, чисельність підрозділів РФ сягає від 115 до 130 тисяч. США вважають загрозу нападу РФ на Україну реальною. За даними The New York Times, Росія сконцентрувала біля кордонів України приблизно 70 відсотків військового угруповання, яке може здійснити вторгнення на українську територію. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій         Залужний та міністр оборони Олексій Резніков запевнили, що українська армія готова дати відсіч Росії у разі вторгнення. А президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона аналізує інформацію розвідки щодо загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну найближчим часом. Сполучені Штати припускають, що вторгнення на українську територію може відбутися будь-якої миті. Але секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що повномасштабного наступу Росії на українську територію не буде, а до кроків із дестабілізації Київ готовий.

     Що було далі:

      24 лютого Росія розпочала масштабне вторгнення до України по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі та окупованого Криму. Україна почала чинити запеклий опір. Армія Росії обстріляла прикордонні застави, завдала удари з повітря по понад 40 об'єктах військової інфраструктури майже усіх регіонів України. Розпочався рух танкових колон і живої сили. Путін назвав це «спецоперацією» з метою «демілітаризації і денацифікації України». Армія України, Нацгвардія, поліція, Тероборона, звичайні люди стали на захист України об’єднавшись. В Україні оголосили воєнний стан і загальну мобілізацію. Президент Володимир Зеленський заявив: Українці  на            своїй землі  і      нікому  її  не  віддадуть.

              Події 24 лютого об’єднали наших українців…Весь український народ став на боротьбу з окупантом. Розгорнувся масштабний волонтерський рух, і на передову вчасно доставлялося військове спорядження, харчі, маскувальні сітки, теплі листи і малюнки від школярів. Люди голими руками зупиняли ворога на вулиці. А жінки, які вчасно покинули країну збирали цілі мітинги в різних країнах світу, аби привернути увагу до ситуації в України. Об’єдналась не лише Україна, об’єднався весь світ.

V. Підбиття підсумку уроку.

Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного - миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою. Україна з надією дивиться в завтрашній день, чекає на вас, завтрашніх господарів життя. Ви потрібні їй мудрі, умілі, дбайливі і людяні. Тож попри всі щоденні турботи пам'ятайте про головне — вибудовуйте храм своєї душі, формуйте себе як Людину, яку сотворив Господь подібною собі.

Рефлексія

Ми з вами плідно попрацювали. Тож заслуговуємо на сюрприз. Пропоную переглянути  мультфільм  «Ой у лузі червона калина» .

Посилання: https://youtube.com/watch?v=jUSgZyVrjvI&si=EnSIkaIECMiOmarE

А що для  вас  Україна? (відповіді дітей)

Закінчити урок я хочу такими словами:

Різні в світі є країни, різні люди є на світі.

Різні гори, полонини, різні трави, різні квіти...

Є з усіх одна країна найрідніша нам усім.

То — прекрасна Україна, нашого народу дім.

Різні в світі є країни,     

Гарні є, і є багаті,

Та найкраще в Україні, 

Бо найкраще — в рідній хаті.

Любіть свою країну, дбайте про неї, розвивайте її і прославляйте на весь світ!

Звучить пісня «Моя Україна»

(музика Н. Петраш, слова Ю. Рибчинський)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Холод Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Denysenko Kateryna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
29 березня 2023
Переглядів
20158
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку