виховний захід "29 квітня - міжнародний день танцю "

Про матеріал
Матеріал для проведення виховної години чи цікавого уроку до міжнародного дня танцю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

29 квітня – Міжнародний день танцю

Номер слайду 2

Деякі хореографи вважають, що за рухами тіла ховаються справжні рухи душі. Танець — невід’ємна частина будь-якої культури. Він є джерелом натхнення для художників, дизайнерів, скульпторів і режисерів театру і кіно. Мистецтво танцю — це загальнолюдське явище, що дарує людям радість. Завдяки йому ми маємо можливість доторкнутися до піднесеного, хвилюючого і чарівного світу мистецтва. Танець — це рух, а рух це життя!

Номер слайду 3

Чому 29 квітня?Міжнародний деньтанцю почали відзначати 1982 р. вдень народження Жана Жоржа Новера (1727—1810р.р.), видатного французького балетмейстера і керівника  балетної трупи в лондонському театрі «Друрі-Лейн». Саме Новер започаткував героїчний балет табалет-трагедію, а у своїй праці «Листи про танець і балети»    обґрунтував основи балету-п’єси, що йдонині застосовуються в балетному мистецтві. День танцю – професійне свято танцівників балету,колективів бального, народного, сучасного танцю, танцівників-аматорів і всіх,хто любить танець.  

Номер слайду 4

Найдавніший танець у світіКласичний індійський танець - найдавніший танець у світі. Немає більш досконалого народного танцю, ніж танець індійської народності. Коріння його глибоко релігійні і спрямовані на радість богам.

Номер слайду 5

Подорож до деяких народних танців. Далі

Номер слайду 6

Українські танціСеред відомих українських народних танців гопак, метелиця, козачок, тропак вальс, полька, коломийка, аркан, роман та інші.

Номер слайду 7

Жок (Молдова)Жок ( «танець, веселощі») — масовий молдовський народний танець. Танцювальні рухи динамічні і стрімкі. У різних районах Молдови жок побутує в кількох самостійних варіантах. Крім того є різновиди — жок бетринеск (танець стариків), жок-де-глуме (жартівливий танець) тощо. Жоком у Молдові називається також народне гуляння. В 1945 році було створено молдовський танцювальний (пізніше Національний академічний) ансамбль «Жок» (молд./рум. Joc).

Номер слайду 8

Краков’як (Польща)Краков'я́к (пол. Krakowiak, букв. «мешканець Кракова») — швидкий польський народний танець. Краков'як танцюють під жваву мелодію (часто народну). Сам танець не тільки швидкий, а й легкий, — складається майже цілком з невеликих стрибків і підскоків, які виконується з легкістю, ледве торкаючись землі. У танці гарні пластичні рухи рук, фіксовані пози спини і постави в цілому. Танцюють краков'як парами, класична форма танцю має як чимало спільних перегрупувань по колу, діагоналі тощо, так і соло для виконання окремими парами. Постановка танцю зазвичай розрахована на 4—8 пар юнаків і дівчат.

Номер слайду 9

Лезгінка (Кавказ)Лезгінка  — (лезгин. Лезги кьуьл) народний танець лезгін, поширений серед всіх гірських народів Кавказу — кабардинців, осетинів, чеченців, інгушів, аварців, даргинців, лакців, кубанських козаків та інших. Танцюристи, наче змагаючись, демонструють віртуозність, вправність, спритність, невтомність. Виконують як сольний чоловічий танець, а також у парі з жінкою.

Номер слайду 10

Болеро (Іспанія)Болеро́ (ісп. Bolero) — іспанський парний народний танець та музичний жанр, що започаткувався в кінці XVIII століття. Темп — помірно швидкий з поступовим прискоренням. Своєю виразністю нагадує пантоміму. Танцюється таке болеро під акомпанемент гітари й барабана, а самі танцюючі відбивають на кастаньєтах додатково складні ритмічні фігури, що сплітаються в надзвичайно примхливий візерунок. Відомо багато різновидів болеро, характерних для різних областей Іспанії.

Номер слайду 11

Гальярда (Італія)Галья́рда (італ. gagliarda — весела, бадьора) — старовинний парний, інколи сольний танець, поширений в Європі в XV—XVII ст. 

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Балет. Балет - вид сценічного мистецтва, вистава із цілісним сюжетом, в якій засобами танцю передаються почуття персонажів. Танець у балеті має свою особливу техніку, якій потрібно довго й змалечку навчатися. На основі балету в 20-му і 21-му столітті розвинулися нові форми, такі, як танц-модерн, сучасний балет, контемпорарі-денс. Мистецтво постановки балету та інших сценічних танців потребує спеціально навчених людей - хореографів, балетмейстрів.

Номер слайду 14

Бальні танціБальні танці - різновид танців із партнером, які танцюють як для задоволення на балах та вечірках, так і на танцювальних змаганнях. До програми міжнародних спортивних змагань входять десять танців, розділених на дві програми - стандартну і латиноамериканську. Стандартна програмаповільний вальсквікстеп (швидкий фокстрот)тангофокстротвіденський вальс. Латиноамериканська програмача-ча-чаджайврумбасамбапасодобль

Номер слайду 15

Вуличні танціЗагальна назва вуличний танець обіймає всі стилі сучасного танцю, що розвинулися за межами танцювальних студій та шкіл: на вулицях, шкільних подвір'ях, у нічних клубах. Вуличні танці часто імпровізаційні та соціальні за своїм призначенням. Серед стилів вуличного танцю. Hip-hop. Брейк-данс. Поппінг. Локінг. Нью-cтайл. Хаузкрампінг. C-walk. Dn. B step

Номер слайду 16

Кілька цікавинок про танціЗа часів Відродження танці нерідко виконувалися під час застіль і перегукувалися з меню. Так, танець, що розповідав про Ясона і Золоте руно, супроводжував смажену баранину. Першу європейську академію танців заснував 1661 р. В Парижі король Людовик XIV, сам неабиякий танцюрист. Тоді ж почав швидкорозвиватися балет. У XVI — XVII ст.ст. аристократія суціль танцювалоа менует – урочистий танець, що вважався королівським. Тоді говорили, що той, хто добре танцює менует — робить добре все.  У XVII ст. Західну Європу охопив полонез — танець, що походить із Польщі. Він виконувався на початку балів, підкреслюючи урочистість свята.Італійський танок «Тарантелла» спочатку був… лікувальним. Він вважався єдиним засобом лікування «тарантизми» — психічного розладу, викликаного укусом тарантула. У XVI-XVII ст.ст. Італією навіть мандрували оркестри, чиїм призначенням було супроводжувати музикою танець уражених «тарантизмою».  Хіп-хоп виник у Південному Бронксі (Нью-Йорк) у   1980-х роках. До його музичного напрямку належать  реп, фанк і бітбокс, до образотворчого — графіті, а до танцювального — брейк — данс, крамп, C-Walk і waving. Перший Чемпіонат Світу з бальних танців, організований Камілем де Ріналем, відбувся 1909 р. в Парижі. Український гопак відомий у цілому світі. Він зародився у середовищі запорозького козацтва і мав бойове призначення. Особливою рисою гопака є демонстрація сили, спритності, героїзму, благородства. Танець містить карколомні стрибки, обертання ті інші віртуозні рухи й потребує  тривалого навчання, як будь-яке бойове мистецтво. Нині в Україні популярні школи бойового гопака.   

Номер слайду 17

Як навчитись танцювати. Любіть музику. Розвивайте фізичну силу. Працюйте над почуттям ритму. Долайте свою лінь. Подбайте про вільний простір. Не забудьте про одяг.

Номер слайду 18

Трохи інтерактивуhttps://learningapps.org/10333657https://learningapps.org/18727290

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 квітня 2021
Переглядів
2009
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку