Виховний захід: Цікава астрономія " Фантастичні прибульці"

Про матеріал
Астрономія, яка вивчає об’єкти зоряного неба , — доволі складна наука. І досі залишається актуальним питання популяризації астрономічних знань. З цією метою і подано цікавий матеріал. Дана презентація для проведння виховного заходу з серії "Цікава астрономія" допоможе розширити кругозір та надихне учнів на подальше дослідження питання : - "Чи не єдині ми у Всесвіті".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фантастичні прибульці

Номер слайду 2

В українській мові для позначення представника розумного позаземного життя крім слова «іншопланетянин» застосовується «чужопланетянин», вживання залежить від конкретного мовця.

Номер слайду 3

Поняття «іншопланетянин» також відоме як «прибулець», «чужинець», «чужий», «косміт», а також ціла серія назв відповідно до назви планети походження, наприклад «марсіанин» та інші, подібно до того, як жителів Землі називають землянами.

Номер слайду 4

В уяві людей іншопланетяни найчастіше виглядають як гуманоїди. Склався своєрідний «класичний» вигляд іншопланетянина як людиноподібного створіння з в'ялим тілом, яке покрите шкірою сірого або світло-зеленого кольору (так звані «зелені чоловічки»), без волосяного покрову.

Номер слайду 5

Мають  непропорційно великою головою, на якій знаходяться великі косоокі очі чорного кольору та миндалевидної форми, без зіниць.Іншопланетянин-гуманоїд, як правило, відрізняється прямоходінням, явно вираженими нижніми та верхніми кінцівками.

Номер слайду 6

Виникнення життя на Землі дає очевидні передумови для припущення про те, що такі ж умови могли скластися на інших планетах.

Номер слайду 7

Можна більш-менш визначено говорити тільки про еволюцію життя, яка нагадує земну. Але не слід забувати про те, що життя за межами Землі в наш час не більше ніж наукова гіпотеза.

Номер слайду 8

Пошуки форм життя за межами Сонячної системи спрямовані у напрямку знайдення можливих результатів діяльності розумних істот. Із 1971 року працює проект SETI, де вчені шукають сліди активності іншопланетян у радіодіапазоні. Пошуки форм життя за межами Сонячної системи спрямовані у напрямку знайдення можливих результатів діяльності розумних істот. Із 1971 року

Номер слайду 9

 Відкриття планет біля інших зоряних систем також побічно вказує на наявність місць у Всесвіті, сприятливих для виникнення життя в «зоні життя». Після 2020 року НАСА планує запустити космічний телескоп ATLAST, який зможе знайти непрямі ознаки життєдіяльності на екзопланетах в зоні життя.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

НЛО — невизначений (невпізнаний чи неопізнаний) літаючий об'єкт  будь-який незвичайний, неочевидний об'єкт або явище в небі, причину якого не може бути визначено спостерігачем.

Номер слайду 12

В дослідженнях проблеми НЛО впродовж XX—XXI століть сформувалося кілька парадигм. Природна, націлена на пояснення феномена НЛО як сукупності природних фізичних явищ: оптичних і, можливо, плазмових.

Номер слайду 13

Штучна пояснює НЛО як чиїсь літальні апарати: земні, інопланетні, або з паралельних світів. 

Номер слайду 14

Суб'єктивістська оцінює НЛО як прояв міфологічної свідомості та «масову істерію». Об'єктивістська парадигма не дає оцінок природі НЛО, натомість шукає емпіричну інформацію про феномен НЛО, уникаючи теоретичних концепцій.

Номер слайду 15

Дякуємо за увагу

pptx
До підручника
Астрономія (рівень стандарту) 11 клас (Головко М.В., Коваль В.С., Крячко І.П.)
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
1059
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку