Виховний захід "День Соборності України"

Про матеріал
Боротьба за Українську самостійну соборну державу – найбільш яскрава сторінка історії визвольних змагань українського народу
Перегляд файлу

Ведучий1

Боротьба за Українську самостійну соборну державу – найбільш яскрава сторінка історії визвольних змагань українського народу. За волю і незалежність України загинули десятки тисяч кращих українців. Реалізувалися мрії багатьох поколінь нашого народу про об’єднання в єдину соборну державу.

Ведучий2
Всіх нас сьогодні зібрала історична подія – Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської народної республіки в єдину Україну, яка увійшла до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

Ведучий1

Знаменний  Акт Злуки – об’єднання в єдину соборну державу  Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки – було проголошено 22 січня 1919 року.

Відео1

Ведучий2

Для віками поділених кордонами українських земель то було довгоочікуване свято єднання. «Схід і Захід разом!». Віднині зливаються віками відділені одна від одної частини України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Придніпрянська Україна в одну Велику Україну.
Ведучий 1

Якось батько зібрав синів і сказав: «Сини мої! Живіть у мирі й злагоді, і тоді жоден ворог вам не страшний, ніхто не зможе вас здолати». Сини стали заперечувати. Кожен вважав, що зуміє побороти ворога самотужки. «Невже ви думаєте, що здолаєте ворога, коли кожен із вас, як та гілка, яку вітер хилить у різні боки, а як сильніше дмухне – то й зламає? – мовив батько. – Ось спробуйте зламати цей пучок гілля. Що, не можете? Тож запам’ятайте: нікому ще не вдалося перемогти людей, які тримаються одне за одного, як ці гілки».

Відео2

Ведучий 2

Упродовж століть землі України були розрізнені, належали до різних держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.

Ведучий1

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.

Ведучий2

З тих пір український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, мав змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу.

Ведучий1

Усвідомлюючи суспільно-політичне значення цієї події, керівництво Директорії подбало, щоб прийняття Акту Злуки стало величною маніфестацією єднання східних та західних українських земель, днем народження єдиної незалежної соборної держави.

Відео3

Ведучий2
Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. І часточка надії і віри у майбутнє.

Ведучий1 2
Любов до землі, до рідного слова прирекли багатьох славних синів і дочок України на випробування.  Ще й нині на Сході України точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє нашої держави.

Ведучий2

Ми вдячні тим, хто відстоює право України бути гордою державою,  хто захищає її територіальну цілісність під час здійснення антитерористичної операції. Бажаємо всім мужнім українським воїнам-героям скоріше повернутися додому, до своїх родин.

Відео4

Ведучий1
Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Ведучий2

Адже саме від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, та щасливою.

Дякуємо за увагу!

 

  1. https://www.youtube.com/watch?v=oHi41A54RFw
  2. https://www.youtube.com/watch?v=X4xbuhSK-2I
  3. https://www.youtube.com/watch?v=D_FDslDKbn8
  4.   https://www.youtube.com/watch?v=r1sGvOTIs00

 

 

 

doc
До підручника
Історія України 9 клас (Власов В.С.)
Додано
11 жовтня 2020
Переглядів
380
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку