Виховний захід для учнів початкових класів на тему "Життя - найвища цінність"

Про матеріал

Гортаючи сторінки усного журналу учні знайомляться з існуючими надзвичайними ситуаціями, дізнаються про оповіщення населення про приблизення надзвичайної ситуації. У групах розглядають правила поводження у конкретній ситуації. Учні нагадають номери рятувальних служб.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Життя – найвища цінність

Номер слайду 2

Планета Земля

Номер слайду 3

Надзвичайна ситуація

Номер слайду 4

Увага всім!!!

Номер слайду 5

Береженого Бог береже

Номер слайду 6

Правила поведінки при землетрусі Швидко залишіть будинок та відійдіть від нього на безпечне місце. Віддаліться від високих споруд, мостів та ліній електропередач. Якщо ви знаходитесь у кімнаті, станьте в отворі внутрішніх дверей, подалі від вікон та важких предметів. Ляжте на підлогу, накрийте руками голову.

Номер слайду 7

Правила поведінки при повені Уважно слухайте інформацію та інструкцію про порядок дій.  Швидко зберіть необхідні документи, цінності, ліки, продукти та інші необхідні речі. Від'єднайте всі споживачі електричного струму від електромережі, вимкніть газ.  Підніміться на верхні поверхи або на горищні приміщення.

Номер слайду 8

Правила поведінки при урагані Якщо ураган застав вас у будинку, відійдіть від вікон і займіть безпечне місце біля стін внутрішніх приміщень, у коридорі, у ванних кімнатах. Відключіть електроенергію, закрийте крани на газових мережах.  При надходженні сигналу про наближення урагану необхідно негайно зійти в укриття, підвал дома. Якщо ураган застав вас на відкритій місцевості, укривайтеся у ямах, ровах, щільно притискаючись до землі, закривши голову одягом або гілками дерев.

Номер слайду 9

Правила поведінки при пожежі Викличте пожежну охорону. Повідомте про пожежу сусідів, вимкніть газ. Негайно залиште приміщення. Виходячи через задимлений коридор, накрийтеся мокрою тканиною і дихайте через мокру хустку.

Номер слайду 10

Правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів   Не чіпайте, не відкривайте, не рухайте знахідку. Зафіксуйте точний час, коли вона була виявлена. Відгородіть місце, де знаходиться підозрілий предмет. Організуйте тимчасову охорону небезпечного місця   Про знахідку вибухонебезпечного предмета необхідно повідомити відділення поліції та пожежну охорону.

Номер слайду 11

Рятувальні служби

Номер слайду 12

Будьте обережні!

ppt
Додав(-ла)
Тимченко Олена
Додано
21 травня 2018
Переглядів
1166
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку