Виховний захід «Фешен- показ. Устилі ЕКО»

Про матеріал
: Мода – що може бути цікавішим? Мода і стиль – поняття не лише сучасного світу. Це не тільки стрімка гонитва за всім новим, це – проникнення в суть новизни при одночасному зверненні до витоків, до старих традицій. Сьогодні на численні покази мод витрачаються величезні кошти, до їх організації залучають велику кількість людей різних професій: від модельєра та швачки до звукорежисера та сценариста.
Перегляд файлу

Увага! Увага! Увага!

У 21 столітті доволі всякого «лахміття»:                                                                                        пакети, з пластику пляшки довкола завжди бачиш ти!

Зроби для себе відкриття і дай йому нове життя!

На довго це не відкладай, уміння й творчість поєднай!

На хвильку стань ти кутюр’є – зміни життя своє й моє.

Хай те, що непотрібним зветься, в прекрасну сукню обернеться!

 

Сценарій виховного заходу «Фешен- показ. Устилі  ЕКО»

(Під звуки фанфар виходять двоє  ведучих)

 

Ведучий 1:  Мода – що може бути цікавішим? Мода і стиль – поняття не лише сучасного світу. Це не тільки стрімка гонитва за всім новим, це – проникнення в суть новизни при одночасному зверненні до витоків, до старих традицій. Сьогодні на численні покази мод витрачаються величезні кошти, до їх організації залучають велику кількість людей різних професій: від модельєра та швачки до звукорежисера та сценариста.

Ведучий 2:  Ми теж вирішили провести показ мод, але цей показ  не звичайний.

Ведучий 1: Усі моделі виготовлені із побутових залишків та підручних матеріалів. Ми впевнені, що вони зачарують усіх присутніх своєю неповторністю, новизною та оригінальністю. Принаймні ми на це дуже сподіваємось.

Ведучий 2:  Попередники сучасних модельєрів в 16 столітті намагалися максимально зменшити свої витрати. Тому, навіть для демонстрації нових сучасних колекцій, вони не залучали манекенниць! Власне, і самі поняття «модель» і «манекенниця» з’явилися набагато пізніше, лише в 19 столітті. А всі модні наряди і модні сумочки тодішні дизайнери демонстрували … на ляльках. І, повірте, це вважалося досить вигідними проектами.

Ведучий 1: А наряди нашого показу  будуть демонструвати учні нашої школи. Діти разом із батьками, вчителями, працювали над своїми вишуканими та креативними моделями. І сьогодні презентуватимуть їх нам. А так як мода це завжди конкурс, нам необхідно журі, яке ми вам і представляємо. До складу журі ми запросили представників адміністрації школи. Отож вітайте:  (Директора школи – Перкіну Валентину Вікторівну, заступника директора з виховної роботи – Тихонюк Катерину володимирівну, педагога організатор Іваненко Анастасію Сергіївну )

Журі оцінюватиме за 10-бальною шкалою кожну із запропонованих моделей, враховуючи презентацію моделі, творчість, креативність та доступність. моделі. Та модель, яка отримає найбільшу кількість балів, стане переможницею конкурсу. Отже, розпочинаємо наше шоу.

 Ведучий 2:  Першими на подіум запрошуються представники Дому Моди                         (Ведучий супроводжує підготовленими заздалегідь коментарями показ моделей. Учасники під музичний супровід урочисто проходять по сцені (дефілюють), демонструючи свої моделі  одягу).

Ведучий 1:  Історія моди має глибоке коріння. Зробити нам віртуальну екскурсію залюбки погодився всесвітньо визнаний, модний експерт, еталон мужності краси та смаку 

 Експерт: 1. Історія одягу тісно пов’язана з історією і розвитком матеріальної культури суспільства. Вивчення історії одягу дає нам можливість ознайомитись зі звичаями й побутом різних народів.

                  2. Перший найпримітивніший одяг виник дуже давно. Людина змушена була захищатись від холоду, снігу, дощу, сонця. Це були плащі із шкіри забитих тварин і набедрені пов’язки із трави і листя. У процесі розвитку суспільства люди пристосували одяг до умов, у яких жили і працювали.

http://xvatit.com/upload/medialibrary/aa2/aa219197c3d02ebab7fd69ea39af4ef2.jpg                   3. Батьківщиною моди як такою є Франція, а саме - Париж. І це не дивно. Де, як не в Парижі, їй і слід було народитися на світ? Поява цього терміна пов'язане з виникненням  малих і великих підприємств з виробництва тканин. І щоб народ постійно купував і міняв тканини, треба було періодично придумувати їм різноманітні новинки, якими і стали перші прояви моди.

Ведучий 2:  Ну а ми повертаємось у нашу шкільну країну мод і запрошуємо на сцену представників Дома ____класу. (Ведучий супроводжує, підготовленими заздалегідь коментарями, показ моделей. Учасники під музичний супровід дефілюють по сцені, демонструючи свої моделі  одягу).

Ведучий 1:  Ну а поки наші наступні учасники готуються до виступу, ми пропонуємо нашим глядачам приняйти участь у вікторині «Відома та невідома енергія»  та відповісти на деякі запитання.

  1. У якого побутового приладу середньостатистичний витрата електроенергії за місяць більше, ніж у інших?

1. комп'ютер

2. холодильник

3. телевізор

4. пральна машина

(У середньостатистичній сім'ї найбільше енергії витрачає холодильник. Цей побутовий прилад працює безперервно).

  1. Головним з точки зору енергоефективності при покупці автомобіля для вас має стати питання:

1. У якому році випущений  автомобіль?

2. На якому паливі працює автомобіль?

3. Яка марка автомобіля?

4. Скільки палива споживає автомобіль?

  1. Приблизно 40% втрат тепла в будинках відбувається через:

1. вентиляцію

2. дверні щілини

3. вікна

4. стіни

(За оцінками фахівців, 40% втрат тепла відбувається через вікна).

  1. Яка лампа найбільш енергоефективна?

1. світлодіодна

2. лампа розжарювання

3. люмінесцентна

4. паяльна

5. газова

(Найбільш енергоефективної є світлодіодна лампа).

      А ми знову повертаємось до нашого показу та насцену запрошуємо,,,,,.

Клас та колекцію, яку вони зараз представлятимуть! (Ведучий супроводжує, підготовленими заздалегідь коментарями, показ моделей. Учасники під музичний супровід дефілюють по сцені, демонструючи свої моделі  одягу).

trash4Ведучий 1: Тенденція виготовлення одягу з вторсировини набуває великого поширення. Так нещодавнов Нью-Йоркському Брукліні, на даху Бруклінської військово-морської верфі, відбувся незвичайний захід, під назвою «TrashionFashionShow», на який було запрошено тільки фотографів. Ви правильно зрозуміли сенс слова «Trashion». Мова йде саме про сміття. На «TrashionFashionShow» можна було подивитися роботи дизайнерів одягу та аксесуарів, які, в своїй більшості, виготовлені з побутових та промислових відходів. Як не дивно, але багато моделей виглядали абсолютно не «трешево», а дійсно витончено і елегантно. Фільтри для кави, цигарковий папір, мішковина і москітна сітки - тут їх було в достатній кількості.

Ведучий 2:  Але я можу впевнено сказати, що наші моделі виглядали і презентували себе не гірше. Я навіть придивилась для себе кілька нових ідей для суконь.

Ведучий 1:  Ну а ми запрошуємо усі моделі на наш подіум і ще раз залюбки помилуємося цією красою!

Ведучий 2:  Отже, наш показ одягу з «відходів» наблизився до закінчення, і ми просимо журі. Підбитти підсумки

А поки журі рахує бали, повертаємось до нашої вікторини

  1. Скільки відсотків сонячного світла поглинають брудні вікна?

1. 30%

2. 40%

3. 50%

(Запорошене скло може поглинати до 30% світла).

  1. Накип в електричному чайнику збільшує витрати електроенергії:

1. на 10%

2. на 20%

3. на 30%

(Втрати енергії становлять 20%).

  1. Заповнений мішок для збору пилу в пилососі дає збільшення витрати електроенергії:

1. на 20%

2. на 40%

3. на 30%

(На 40%).

  1. На скільки відсотків менше енергії споживали лади кам’яного віку ніж сучасні? (На 99% )
  2. Які з наведених джерел енергії не є альтернативними: сонячна енергія, енергія вітру, гідроенергія, вугілля.

    Слово надається журі.

 

Ведучий 1:  Сьогодні ми спостерігали з вами за показом «модного» одягу, який був виготовлений із так званих відходів. Тут були використані найрізноманітніші, нетрадиційні для виготовлення одягу, матеріали: старі газети та журнали, пакети для сміття, паперові серветки, списані учнівські зошити, сухе листя та багато інших.

За висновками членів журі, всі моделі одягу були оригінальними, цікавими, нетрадиційними. Учасники показу моделей приклали не аби яких зусиль для їх проектування та виготовлення. Творчості – немає меж!

 Ведучий 1:  Мода не знає кордонів, їй не потрібні візи і паспорти.

 Ведучий 2:   Нехай вам щастить і до нових зустрічей на наступних показах мод!!!

 

 

docx
Додано
20 січня 2020
Переглядів
759
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку