Виховний захід, година класного керівника в 5 класі

Про матеріал
ЖИТТЯ ЛЮДИНИ – НАЙВИЩА ЦІННІСТЬ. Година класного керівника, виховна година.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Найдорожче в людині — це життя. Воно дається один раз, і прожити його потрібно так, щоб не було нестерпно боляче за безціль­но прожиті роки, щоб не палила ганьба, за підленьке і дріб'язкове минуле... М. Островський Пам 'ятай! Життя є дар, великий дар, І той, хто його не цінує, Цього дарунка не заслуговує. Леонардо да Вінчі

Номер слайду 3

Номер слайду 4

- У чому цінність життя? - Що потрібно для того, щоб знайти своє місце у житті і бути щасливим? - Хто керує людським життям? - Чи можна зробити його кращим і щасливішим?

Номер слайду 5

«Людина є мирилом усіх речей, а цінність людського життя є найвищою суспільною цінністю» Протагер Конституцією України визначено, що найвищою соціальною цінністю є людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканість і безпека.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Юність — це яскравий етап вашого життя. Зараз ви робите найвеличніше своє відкриття — відкриваєте самих себе. А відкриття самого себе — найпрекрасніше, що може відчувати людина. У цих пошуках — глибокий зміст: кожен може розкрити свої реальні, досі незнані можливості. Щоб виявити і розкрити їх, щоб знайти себе, треба себе пізнати, тобто вивчити і змогти оцінити. А це дасть можливість будувати, творити своє «Я». Збери своє життя сам!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Життя для людини має зміст і цікаве тільки тоді, коли людина знаходить себе в ньому. Щастя людини залежить від правильно розставленних цінностей.

Номер слайду 10

А що ж таке щастя, що означає бути щасливим і що для цього потрібно? Щоб бути щасливим потрібно думати про інших? Чому? Щастя – це внутрішня якість або стан людини, стан радості, яке не залежить від зовнішних обставин та не має зовнішних причин.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Цінуйте кожну мить життя і вмійте насолоджуватись ним! Життя — це ваша таємниця, проте ви повинні реалізувати себе, свої можливості, свою суть, пройшовши всі етапи, запрограмовані його віковими особливостями: людина повинна пройти молодість, зрілість, залишити спадщину, тобто по­садити дерево, збудувати дім, виростити дитину. Ви повинні пам’ятати, що істинне призначення людини — жити, а не існувати. Джек Лондон

Номер слайду 14

- Що саме вам потрібно для щасливого життя? - Щоб бути щасливим потрібно думати про інших? Чому? - Що таке щастя, що означає бути щасливим?

Номер слайду 15

По даним соціологічного опитування та статистики, можна визначити основні показники щастя людини – представника сучасного суспільства: 1) Здоров`я моє і моєї сім`ї; 2) Любов і свобода; 3) Матеріальний добробут; 4) Доброзичливі, рівні та поважні відносини зі всіма людьми, які зустрічаються у житті; 5) Творча реалізація; 6) Масштабність мислення; 7) Реалізація в соціумі; 8) Вміння радіти.

Номер слайду 16

Спочатку з`являється мрія (образ думки, нечітка форма) Потім з`являється думка (думка – чітка форма) Далі з`являється слово (матеріальна думка) Потім з`являється ДІЯ (реалізована думка) Що принесло тобі кожне із подій – радість чи горе? Чому? Бажаю сьогодні подарувати радість мамі. Гарно було б помити підлогу або приготувати вечерю, та ще б отримати атестат з відзнакою Помию підлогу, приготую вечерю, зроблю уроки. Помив підлогу, приготував вечерю, зробив уроки, отримав «12» з англійської мови. Мрія, думка, слово і дія співпали. Мені радісно думати про те, що моя мрія здійснилась та принесла чудовий настрій мені та іншим. Бажаю, щоб сьогодні був веселий, гарний, радісний день. Гарно було б підти з друзями на дискотеку або в кіно. Зателефоную друзям, запропоную підти на дискотеку або в кіно. Зустрічаюся з друзями, весело проводжу час.

Номер слайду 17

Людина від природи має певні, притаманні тільки їй обдарування, вона наділена розумом, то­му здатна творити свою долю, але для цього потрібно працювати над собою, формувати харак­тер, волю, набувати хороші звички, різноманітні вміння і навички, вдосконалювати дух і тіло, мати активну життєву позицію.

Номер слайду 18

Запам 'ятайте, наші діти, Що мить безцінно дорога. Що нам дано не просто жити — Не просто так горить зоря. Кожна утрачена хвилина — Ой, як важлива у житті! На жаль, не позбираєш днини Отак змарновані в путі.

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
20 квітня 2023
Переглядів
424
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку