Виховний захід "Країна незламності"

Про матеріал
Сценарій до вшанування пам'яті жертв агресії Російської Федерації (24 лютого).Минають роки. Роки важких втрат, болю і випробувань, роки від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя.
Перегляд файлу

Країна незламності

(24 лютого - День пам’яті жертв агресії Російської Федерації)

 

Мета:вшанувати пам'ять жертв агресії Російської Федерації та героїв, захисників України, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України.

Оформлення: стіл, на столі вишитий рушник, ікона Божої матері,свічки, глечик з пшеницею.

 

(Звучить «Молитва за Україну», діти запалюють свічки «Героям Слава»)

 

Вчитель. 24 лютого 2022 року назавжди розділило життя українців на до та після. О п'ятій ранку російські війська здійснили масовану повітряну атаку по всій території України та почали повномасштабний воєнний наступ. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Цей день назавжди змінив країну і кожного українця. Події, які залишили в минулому мирне розмірене життя. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів. За вісім років терору Донбасу та окупації Криму людоїдський апетит країни агресора зріс.

 

(Відео новин )

 

Вчитель. Армія РФ завдає підступні удари по цивільним об'єктам, медзакладам та школам, знищує вщент українські міста, обстрілює «зелені» евакуаційні коридори, регулярно нехтує нормами Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни та скоює воєнні злочини, цинічно вбиваючи українців. За даними ООН, на кінець березня 60% українських дітей були змушені покинути свої рідні домівки через воєнні дії російської сторони.
Розраховуючи на швидку перемогу «затридні», війська загарбників наштовхнулися на потужний супротив українців, які завзято боронять свою землю, волю та незалежність попри те, що звичне життя руйнується на очах.
Сьогодні українці об'єднані як ніколи — голими руками зупиняють танки та БТРи, виходять на мітинги в окупованих містах, бо покірно мовчати не вміють. Кожен українець на своєму фронті самовіддано воює за свою країну як волонтер, журналіст, хакер, кухар, водій, митець тощо. 

 

 

Учень 1    Прийшла війна, і звідки не чекали.
                 Але народ наш не поставлять на коліна!
                Ночей не спали, коли хлопців проводжали.
                Ми вистоїмо все, бо найдорожче - Україна!

Учень 2  Єднаймось, люди, і борімось за свободу!
               Коли важкі часи настали в нас тепер.
              За тебе неньку, рідну мову і природи вроду
               Вже не один твій, Україно, син помер.

(Дорошенко Наіна «Журавлі»)

Вчитель : Важко підрахувати людські життя, які були знищені війною. Лише  в нашій школі 25 випускників стали на захист Батьківщини, на жаль, четверо військових загинули в 2022 – 2023рр., захищаючи рідну землю. Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, захисників, які поклали свої голови за наше майбутнє, мирних людей та дітей. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Героям, захисникам, волонтерам, мирним мешканцям, дітям,  які  стали жертвами агресії ворога та полягли в цій війні присвячується хвилина мовчання..

(Хвилина мовчання і Гімн України)

Вчитель : Заради пам’яті мужніх воїнів треба жити і боротися за свободу, цілісність і незалежність нашої країни. Ми є і віримо, що попереду обов’язково світле майбутнє. Музика зараз те, що допомагає не опускати руки, тримати стрій і вірити у майбутню перемогу України. Можливо, хтось помилково вважає, що війна – не час для пісень. Але, насправді, часто саме пісні вели у бій, допомагали впоратися з емоціями в найскрутніші часи та піднімали бойовий дух.

А ми ,  українці – одна із найспівочіших націй у світі, тож не дивно, що наші виконавці та музиканти не лише пішли боронити країну зі зброєю в руках, а й отримали новий поштовх для творчості. Сьогодні пісні – це зброя.

 

(«Ой, у лузі червона калина…»)

Учень 1        Ми є. Були. Ми будем вічно жити
                      І прославляти український рід,
                     З якого всі ми, звідки є ми діти –
                     Вкраїни - неньки найдорожчий цвіт.

 

Учень 2        Ми є. Були . Ми завжди будем.
                     Не малороси ми, а нація, народ
                    Наш гордий дух і волю не прогнути
                    Ніяким „ градам ” й армії заброд.

 

Учень 3        Ми є. Були. І будем вічно жити,
                     І з нами Україна – рідний край –
                     Розквітне в мирі й злагоді велично,
                     Немов весняний сонячний розмай.

 

 

Вчитель: Україно, твоєю красою захоплюються поети, художники та композитори. Багата славетними іменами та подіями  й українська історія: це прадавні першокнязі київські та їхні нащадки: княгиня Ольга, князі Святослав, Володимир Великий, Ярослав Мудрий, славний співець Боян, літописець Нестор, а в часи ближчі — славні козацькі гетьмани, кошові й полководці: Дмитро Вишневецький, Самійло Кішка, Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький. Не можна не згадати українців, які боролися за незалежність та волю України: Грушевський , Петлюра, Бандера, Шухевич…

Танцювально-співочий номер «Доброго вечора, ми з України!»

 

Учень 1      І буде мир, і буде спокій,
                  Свободи дух підкорить Небеса.
                   Розпустить коси пава ясноока,
                   То Україна - то твоя земля!!!


Учень 2      Навіки стихне бій гармат і градів,
                    І стихне біль поранених сердець.
                  Лише відлунням київських парадів,
                   Одягне пава свій вінець...


Учень 3        І буде мир, і буде спокій!!!
                     У кожнім домі і родині.
                   Лунатиме хвала у небеса високі:
                   Навіки мир і слава Україні!!!

 

 

Вчитель: Наші міста наповнені звуками сирен і димом та одночасно Азовською міццю. Наші серця – сумом, та поряд шаною і вдячністю, а наші душі – сповнені Української незламністі та віри в нашу Перемогу і ЗСУ. Слава Україні!!

 

(Фінальна пісня «Ми з України!»)

Ми один за одного без слів,

На своїй ми стоїмо землі!..

 

Ми з України!

Серце велике, справжнє навіки!

Ми з України!

Нас не здолати - зламані ґрати!

Ми з України!

До перемоги наші дороги!

Ми з України!

Доля єдина - вільна країна!

 

docx
Пов’язані теми
Класному керівникові, 1 клас, Сценарії
НУШ
Інкл
Додано
3 квітня 2023
Переглядів
3370
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку