Виховний захід присвячений Дню Закоханих

Про матеріал

Під знаком Купідона (розважальний вечір-конкурс до Дня св. Валентина)

Святково прибрана зала. На плакаті – слова “У чарах кохання”. В залі на стелі розвішені зорі та сердечка. Лунає музика. На середину зали виходять ведучі.

Вед.1. Добрий вечір, дорогі друзі!

Вед.2. Вітаємо всіх закоханих!

Вед.1. Кохання вже старе, як світ,

Але хто з'явиться на світ.

Той змінить його заповіт.

Вед.2. Саме так, ми з вами маємо чудову нагоду помандрувати країною любові, поблукати вулицями великого щастя.

Вед.1. Адже сьогодні – свято любові, свято найкращого почуття, яке окрилює, дає сили і натхнення, радість і захоплення. І завдячуючи якому продовжується життя на землі.

Вед.2. Кохання – це не тільки почуття людяності й шляхетності. Воно має в собі дуже велику силу.

Вед.1. Кохання – це святе почуття, яке заслуговує на свій день, на своє свято. І ось таке свято є, є такий день. Він відзначається з особливо, майже по всьому світу 14 лютого.

Вед.2. А свято називається – днем святого Валентина. Чому саме Валентина запитаєте ви? Вважають, що саме цей святий опікується закоханими, допомагає їм щасливо прожити в парі, мирі і злагоді.

Вед.1. З приводу цього є багато версій. За однією з них ми дізнаємося(легенда про святкування Дня Святого Валентина на англійській мові-Додаток1), що в 3 ст. до н.е. римський імператор заборонив одружуватись молодим людям. Він вважав, що одруження робить чоловіків поганими солдатами. Молодий єпископ Валентин порушив наказ імператора і одружував молоді пари таємно. За це його кинули до в'язниці.

Вед.2. Там Валентин закохався у сліпу дочку тюремника. Перед стратою своїй закоханій він надіслав листівку-зізнання в коханні з підписом “Від Валентина”.

Вед.1. Відтоді в день Валентина закохані закоханим надсилають анонімні листи-зізнання і називаються вони “валентинками”.

Вед.2.Кохання! Це почуття подарувало нам велику кількість пісень, балад, поем, трагедій, а також імен: Беатріче, Лаура, Тетяна Ларіна, Шагане. Ми не знали б їх ніколи, якби не чудові вірші, створені на їх честь.

Вед.1. Кохання оспівано композиторами, художниками, поетами. Воно пронизує поезії Володимира Сосюри, та Івана Франка, Пушкіна і Лермонтова, Шекспіра і Петрарки, Лесі Українки та Олександра Олеся...

Вед.2. Отже, у нас сьогодні з вами свято кохання і ми вас щиро вітаємо на святі «Під знаком Купідона».

Лунає ніжна мелодія(учні виконують танець кохання)

Вед.1. А тепер часу не гайте, на ромашцi погадайте.

Собi пару оберете i змагання розпочнете.

( Дiвчатка зривають пелюстки з паперової квітки - ромашки, на яких написанi iмена хлопчикiв. Так утворюються пари учасникiв).

Вед.2: Кожна з пар отримає нині почесний титул. Розподілити їх доручено шановному журі:__________________________________________________________________________________

Вед.1 Отже, вітаємо наші пари:

Пара № 1_______________ _______________

Пара № 2 _______________ _______________

Пара № 3 ________________ ______________

Пара № 4 ________________ ______________

Пара № 5 _________________ ______________

Пара № 6 _________________ ______________

Вед.2: Отже, наші романтичні пари готові до першого конкурсу “Любов з першого погляду”.

Умови конкурсу: станьте навпроти один одного. Уважно подивіться один на одного. А тепер поверніться спинами. Ведуча ставить запитання:

Якого кольору очі в …?

Якого кольору сорочка?

Чи є годинник на руці?

Якого кольору волосся?

Яка зачіска?

Чи є каблучка, сережки в дівчини?

Молодці, познайомилися. Кожній парі за співпалу відповідь нараховується 1 бал.

Вед.1 Поки журі оцінює результати конкурсу, ми маємо можливість поспілкуватися Рекламно - інформаційна пауза.

- Всі вже знають, чому 14 лютого вважають Днем закоханих. Але хто знає що-небудь про “найдавнішу валентинку”?.

Наприкінці ХІІІ ст. набуло популярності надсилати романтичні послання коханій людині. Найдавніша валентинка зберігається у Британському музеї в Лондоні. Ця листівка підписана герцогом Орлеанським Чарльзом 1415 року. Водночас, він був ув”язнений і таємно відправив послання-кохання своїй дружині . (Журнали «Лиза», «Отдохни»)

А зараз надаємо слово нашому журі ______________________________________________

Вед.2. Давайте трохи поговоримо про імена Валентин та Валентина. Що в імені тобі моєму?

Валентина - сильна, здорова. Валентину відрізняє велика доброта. Їй важко відмовити людині допомоги. Погоджуючись комусь допомогти, Валентина може пожертвувати своїм часом і планами. Валентина не в змозі переносити чуже горе, неодмінно висловить своє співчуття в тій чи іншій формі. У сімейне життя Валентина занурює з головою. Ворогів у Валентини, можна сказати, немає, є заздрісники, але їх вона обеззброює своєю добротою.

Вед.1 Валентин - сильний, здоровий. Він вірний друг, товариш, і йому довіряють таємниці. Гарну книгу перевагу футбольному матчу. Не палить. Любить збирати гриби, ловити рибу, взагалі любить бути в природі. Грає в шахи, розгадує кросворди. Не буде сваритися з дружиною з-за порожнього холодильника. В жінці цінує скромність, Зберігає вірність у шлюбі. Не любить випити. Знаходить спільну мову з батьками дружини, не відмовляє в допомозі сусідам і близьким.

Наступний наш конкуср називається «Конкурс ніжності»

Кожний хлопець з наших пар буде називати свою дівчину ніжними словами,але англійською мовою,переможе той,хто назве більше за інших(хлопці виконують завдання по черзі,один за одним,якщо хтось не може назвати слово він програє і передає хід наступному)

Вед.2.Отже ви пройшли і цей конкурс. Надаємо слово журі._________________________

А ми продовжуємо розважатись.

У долонях я ніжно тримаю

Серце друга, аби не зранить

Знаю я, за любов не карають,

За любов починають любить.

Вед.1. Є легенда, ніби при творінні

Серце у людей було єдиним.

Але Бог за злочини невинні

Розділив його на половину

І тепер одна одну шукають

Половину в почуттях кипучих.

Не знаходять – плачуть, проклинають,

А як знайдуть – сходять жагуче.

Вед.2 Наступний конкурс “Ти без мене – не ти, я без тебе – не я!”. Сьогодні ми з вами допоможемо з'єднатися роз'єднаним половинкам, які знає увесь світ.

Суть цього конкурсу полягає в тому, що ви повинні об”єднати імена в пари, відомі своєю любов'ю всьому світові.

(Грає не дуже повільна мелодія)

Адам –Єва

Цезарь-Клеопатра

Ромео -Джульєтта

Леді Діана-Принц Чарльз

Наполеон- Жозефіна

Герда-Кай

Рет Батлер-Скарлетт О`Хара

Ассоль- Грей

Гамлет-Офелія

Тетяна- Онєгін

Наталка-Петро

Курнікова- Е.Еглесіас

Ярославна – князь Ігор.

Мавка – Лукаш.

Людмила – Руслан.

Дульцінея – Дон Кіхот.

Марічка – Іванко.

Леся Українка – Сергій Мержинський.

Оксана – Тарас.

А тепер ми покажемо вам інсценізацію діалогу двох закоханих,а ваше завдання-відгадати,хто вони.

Вед.1: Журі підводять підсумки, а ми продовжуємо літературну паузу.

Чи відомо вам що:

Влітку 1897 р. в Ялті Леся Українка познайомилась з Сергієм Мержинським .Відразу зав'язалася дружба, яка переросла в кохання. Цих молодих людей єднали спільні погляди на життя, літературу і людяність, щирість і чесність .Сергій став для Лесі єдиною людиною, якій вона віддала свої гарячі почуття. Багато творів присвятила Леся Сергію Мержинському , зокрема це діалог Мавки і Русалки( Ти плачеш ,Мавко…). Листи – ніжні, палкі…Тяжка недуга прикувала Мержинського до ліжка. Серед ураганів життя і штормів долі можуть розбитися, стежки, що тільки но з'єднались- навіки розімкнутись, руки, що так і не встигли переплестись.

А зараз слово журі __________________________________________________________

Вед.2. Слова, слова... Вони в собі всі різні;

тривожні й тихі, радісні й сумні;

є терпеливі, є жорстокі й грізні,

лукаві й чесні, мудрі і смішні...

Вед.1. Страшні слова, коли вони мовчать,

коли зненацька причаїлись,

коли не знаєш, з чого їх почать,

бо всі слова були уже чиїмись.

Хтось ними плакав, мучився, болів,

із них почав і ними ж і завершив.

Людей мільярди і мільярди слів,

а ти їх маєш вимовити вперше!

Вед 2. Зараз я оголошую четвертий конкурс – конкурс “Ораторів”. Завдання для пар-продекламувати вірші англійською мовою до свята Дня Закоханих

А у нас знову рекламно –інформаційна пауза.

Вед. 1 Прикмета свята "Валентинки" - маленькі записочку один одному, в яких пишуть тільки добрі слова, сердечні вітання і найкращі побажання. Є й такий варіант привітання: на листівці обов'язково має бути червоне сердечко. Навіть можна наклеїти на листівку сердечко. За традицією така листівка не підписується, а адреса - щоб адресат міг здогадатися, хто її автор. Це прекрасна можливість для людей боязких, яким не вистачає сміливості освідчитися в коханні, повідати свої почуття. Якщо пояснення в любові не будуть прийняті, то можна і не визнати, що ви їх автор. Такі листівки можна подарувати і не тільки улюбленим: подрузі, колезі по роботі, одиноким сусідові і т.д. Зі святом закохані колись в коханні пояснювалося наодинці.

Вед. 2 Тепер часи інші. В Аргентині, наприклад, увійшли в моду освідчення в коханні, написані на транспарантах, протягнути через вулицю. Який-небудь Фернандо заявляє всім перехожим, що він не може жити без своєї Мерседес. Для цього достатньо подзвонити в контору фірми "Аеро", продиктувати текст любовного пояснення та докласти чек на 50 доларів. Після цього на обраній вулиці з'являється плакат, який висить від 5 до 7 днів. Так і ми на московських вулицях бачимо рекламу - визнання молодого бізнесмена своїй дружині: "Я тебе люблю". А ось Індієць Діпак Саял зумів сто разів написати "Я вас люблю" і один раз "Ви мені подобаєтесь" на зернятку рису, яке він подарував своїй коханій. Його праця не пропала: він завоював руку і серце коханої. (Журнали «Единственная» «Однокласник»)

А зараз надаємо слово журі.

Члени журі підводять підсумки._______________________________________________

Вед. 1. Ви всі вже маєте уявлення про пантоміму. І нашим наступним конкурсом буде конкурс “Пантоміма”. На листках паперу надруковані завдання. Хлопці одержують завдання, його демонструють, а дівчата його відгадують. На підготовку та роздуми 1 хв. (Конкурсантам необхідно зобразити: сумного пінгвіна; розлючене порося; хмурого орла; чайник що кипить; комара; ледачого кота; злу собаку; веселу мавпу; зацікавлене цуценя;.). Тоді почали!

Вед. 2 Поки учасники готуються - у нас з вами Інтернет – пауза .

Чи знаєте ви, що: у різних країнах світу цілуються по-різному:

- у Японії вважається дуже непристойним цілуватися при свідках. Саме з цієї причини ви майже ніколи не побачите поцілунку в японському фільмі. Те, що у всьому світі називається "японським" поцілунком, виконується так: встаньте на відстані одного кроку один від одного, нахиліться вперед і, витягнувши губи, доторкніться ними губ партнера. Рот не відкривати!

- у Китаї притуляються щоками;

- ескімоси, полінезійці не цілують один одного в рот. Вони труться носами. Спробуйте! Це дуже приємно, а ще в Полінезії партнери зубами висмикують один одному волосся з брів;

- а в Гамбії притискають жіночу долоню до свого носа;

Вед. 1 Учасники демонструють свої завдання

Ви просто молодці! Ви чудово справилися із завданням. Журі опрацьовує результати конкурсу. Ми продовжуємо Інтернет – паузу.

- під час поцілунку від однієї людини іншій передається 278 різних культур бактерій. На щастя, 95 відсотків з них не представляють небезпеки;

- перший поцілунок в кіно відобразили в 1886 році. 30-секундний фільм Томаса Едісона, який так і називався "Поцілунок";

- більше всього поцілунків - 127 - у фільмі "Дон Жуан" 1927 року. Всі ці поцілунки отримали від Джона Беррімора дві актриси: Мері Астор і Естелль Тейлор.

- в середньому людина за все життя витрачає на поцілунки 2 тижні;

- а американець А. Е. Вольфрам з Міннесоти поставив рекорд по кількості поцілованих за одиницю часу. Під час фестивалю, що проходив в його штаті, за 8 годин він поцілував 8001 людину. Знайшлася ж така кількість охочих!

. ( за матеріалами Інтернет – сайтів)

Вед. 2 Зараз ми побачимо які бали вам виставлять члени журі. Журі! Будь ласка, вам слово.(Члени журі виставляють бали, може хтось із членів журі сказати декілька слів). Які ж у нас результати? (оголошується результат)______________________________________

Для вас, шановні , ми підготували найважчий іспит, інтелектуальний конкурс, який називається “Питання на засипку”. Відповідати потрібно зразу, без обдумування і підказок. Тиша в залі допоможе вам зосередитись на питанні. Кожен з вас повинен відповісти на запитання. На скільки питань дасте відповідь – стільки балів принесете своїй парі. Все зрозуміло.

1. З якого крана не беруть воду? (З підйомного)

2. Що знаходиться в середині школи? (Буква о)

3. На базарі один покупець купив три кози і заплатив 3 гривні. По чому

пішла кожна коза? (По землі)

4. Пішохідна частина вулиці. (Тротуар)

5. З якої рослини плела сорочки сестра для своїх братів-лебедів? (З

кропиви)

6. Пристрій, який вимірює температуру тіла? (Термометр)

7. В якій квітці сиділа Дюймовочка? (Тюльпан)

8. З яким кольором змішують жовтий, щоб отримати зелений? (Синій)

9. Як називають квадратний майданчик для гри в бокс? (Ринг)

10. Як в Україні називають посаду голови держави? (Президент)

11. Хто має найбільший хобот? (Слон)

12. Яку команду дає вартовий? (Стій)

13. На якому музичному інструменті грає крокодил Гена на день свого

народження? (Гармошка)

14. Що згубила Попелюшка, тікаючи з балу? (Туфельку)

15. Чим заправляють салат олів”є? (Майонезом)

16. У який гощик не можна налити води? (У повний)

17. Якого каменя немає у морі? (Сухого)

18. Скільки тварин тягнуло ріпку? (3)

19. Хто вигнав Крутя і Вертя з-за столу? (Півник)

20. Хто вигнав Козу-Дерезу з зайчикової хатки? (Рак-Неборак)

Вед. 1. Ви - справжні лідери, і ви чудово справилися із завданням.

Слово журі.___________________________________________________________________

Черговий наш конкурс має назву «Хто більше?» Учасникам потрібно назвати якомога більше літературних пісень лiтературного походження про кохання та художнi твори українських письменникiв, в назвi яких є жiночi iмена. За кожну правильну відповідь – 1 бал. Тож починаємо.

Назвiть пiснi лiтературного походження про кохання.

1. Глiбов Л. «Журба» («Стоїть гора високая»)
2. Гребiнка Є. «Нi, мамо, не можно нелюба любити»
3. Гулак-Артемовський П. «Ой казала менi мати», «Мiсяце ясний»
4. Забiла В. «Пливе човен вода повен»
5. Климовський I. «їхав козак за Дунай»
6. Котляревський I. «Вiють вiтри, вiють буйнi», «Зоре моя вечiрняя», «Сонце низенько», «Чого ж вода каламутна»
7. Кропивницький М. «Соловейко»
8. Малишко А. «Ми пiдем, де трави похилi»
9. Олесь О. «Смiються-плачуть солов'ї»
10. Петренко М. «Дивлюсь я на небо»
11. Нiщинський П. «Закувала та сиза зозуля»
12. Руданський С. «Повiй, вiтре, на Вкраїну», «Ти не моя»
13. Старицький М. «Нiч яка мiсячна, зоряна, ясная»
14. Савицький Р. «Гуцулка Ксеня», «Червонi маки»
15. Шевченко Т. «Нащо менi чорнi брови», «Така їх доля»
16. Франко I. «Ой ти дiвчино, з горiха зерня»

Вед.2. Любов – це почуття, про яке писали у всі віки, яке надихало на рицарські подвиги й двобої. Але що воно таке? Яке воно? Коли воно виникає? Це питання, які, напевне, турбують кожного з нас.

Звучить радісна мелодія. На сцену запрошуються переможці конкурсу, вони отримують призи.

Вед.1: Сьогодні ви почули прекрасні слова і чудесну музику. Якщо ви слухали з відкритим і чекаючим серцем, то я впевнена, що ви зрозуміли ті істини, які не тільки вчать, а й перевертають все життя. У відомого естрадного співака Віктора Цоя є хороші слова:

“Кохання варте того, щоб чекати, життя варте, щоб жити”.

І я хочу, щоб ваше життя було великим, прекрасним, радісним.

Звучить мелодія(пісня про кохання на англійській мові)

Переможцями стали:

Номiнації

1. Валентин i Валентина.________________________________________________________

2. Мiс нiжнiсть та мiстер мужнiсть._______________________________________________

3. Мiс романтичнiсть, мiстер впевненiсть.__________________________________________

4. Мiс та мiстер талановитiсть.___________________________________________________

5. Мiс та мiстер поетичнiсть._____________________________________________________

6. Мiс та мiстер кмiтливiсть. ___________________________________________________

Вед.2. Живіть! Живіть довго і щасливо!

І нехай у вашому житті завжди поряд буде кохання і любов до матері і батька, до землі любов одне до одного. Чекайте світлого частого кохання. І воно обов'язково прийде до ваших сердець. Надійтеся й вірте в це всією душею.

З святом святого Валентина Вас.

Перегляд файлу

Під знаком Купідона (розважальний вечір-конкурс до Дня св. Валентина)

Святково прибрана зала. На плакаті – слова “У чарах кохання”. В залі на стелі розвішені зорі та сердечка. Лунає музика. На середину зали виходять ведучі.

Вед.1. Добрий вечір, дорогі друзі!

Вед.2. Вітаємо всіх закоханих!

Вед.1. Кохання вже старе, як світ,

Але хто з’явиться на світ.

Той змінить його заповіт.

Вед.2. Саме так, ми з вами маємо чудову нагоду помандрувати країною любові, поблукати вулицями великого щастя.

Вед.1. Адже сьогодні – свято любові, свято найкращого почуття, яке окрилює, дає сили і натхнення, радість і захоплення. І завдячуючи якому продовжується життя на землі.

Вед.2. Кохання – це не тільки почуття людяності й шляхетності. Воно має в собі дуже велику силу.

Вед.1. Кохання – це святе почуття, яке заслуговує на свій день, на своє свято. І ось таке свято є, є такий день. Він відзначається з особливо,  майже по всьому світу 14 лютого.

Вед.2. А свято називається – днем святого Валентина. Чому саме Валентина запитаєте ви? Вважають, що саме цей святий опікується закоханими, допомагає їм щасливо прожити в парі, мирі і злагоді.

Вед.1. З приводу цього є багато версій. За однією з них ми дізнаємося(легенда про святкування Дня Святого Валентина на англійській мові-Додаток1), що в 3 ст. до н.е. римський імператор заборонив одружуватись молодим людям. Він вважав, що одруження робить чоловіків поганими солдатами. Молодий єпископ Валентин порушив наказ імператора і одружував молоді пари таємно. За це його кинули до в’язниці.

Вед.2. Там Валентин закохався у сліпу дочку тюремника. Перед стратою своїй закоханій він надіслав листівку-зізнання в коханні з підписом “Від Валентина”.

Вед.1. Відтоді в день Валентина закохані закоханим надсилають анонімні листи-зізнання і називаються вони “валентинками”.

Вед.2.Кохання! Це почуття подарувало нам велику кількість пісень, балад, поем, трагедій, а також імен: Беатріче, Лаура, Тетяна Ларіна, Шагане. Ми не знали б їх ніколи, якби не чудові вірші, створені на їх честь.

Вед.1. Кохання оспівано композиторами, художниками, поетами. Воно пронизує поезії Володимира Сосюри, та Івана Франка, Пушкіна і Лермонтова, Шекспіра і Петрарки, Лесі Українки та Олександра Олеся...

Вед.2. Отже, у нас сьогодні з вами свято кохання і ми вас щиро вітаємо на святі «Під знаком Купідона».

Лунає ніжна мелодія(учні виконують танець кохання)

Вед.1. А тепер часу не гайте, на ромашцi погадайте.

Собi пару оберете i змагання розпочнете.

( Дiвчатка зривають пелюстки з паперової квітки - ромашки, на яких написанi iмена хлопчикiв. Так утворюються пари учасникiв).

 

Вед.2: Кожна з пар отримає нині почесний титул. Розподілити їх доручено шановному журі:__________________________________________________________________________________

Вед.1 Отже, вітаємо наші пари:

Пара № 1_______________ _______________

Пара № 2 _______________ _______________

Пара № 3 ________________ ______________

Пара № 4 ________________ ______________

Пара № 5 _________________ ______________

Пара № 6 _________________ ______________

 

Вед.2: Отже, наші романтичні пари готові до першого конкурсу “Любов з першого погляду”.

 

Умови конкурсу: станьте навпроти один одного. Уважно подивіться один на одного. А тепер поверніться спинами. Ведуча ставить запитання:

Якого кольору очі в …?

Якого кольору сорочка?

Чи є годинник на руці?

Якого кольору волосся?

Яка зачіска?

Чи є каблучка, сережки в дівчини?

Молодці, познайомилися. Кожній парі за співпалу відповідь нараховується 1 бал.

 

Вед.1 Поки журі оцінює результати конкурсу, ми маємо можливість поспілкуватися Рекламно - інформаційна пауза.

-  Всі вже знають, чому 14 лютого вважають Днем закоханих. Але хто знає що-небудь про “найдавнішу валентинку”?.

    Наприкінці ХІІІ ст. набуло популярності надсилати романтичні послання коханій людині. Найдавніша валентинка зберігається у Британському музеї в Лондоні. Ця листівка підписана герцогом Орлеанським Чарльзом 1415 року. Водночас, він був ув”язнений і таємно відправив  послання-кохання  своїй дружині .      (Журнали «Лиза», «Отдохни»)

 

А зараз надаємо слово нашому журі ______________________________________________

 

Вед.2. Давайте трохи поговоримо про імена Валентин та Валентина. Що в імені тобі моєму?

Валентина - сильна, здорова. Валентину відрізняє велика доброта. Їй важко відмовити людині допомоги. Погоджуючись комусь допомогти, Валентина може пожертвувати своїм часом і планами. Валентина не в змозі переносити чуже горе, неодмінно висловить своє співчуття в тій чи іншій формі. У сімейне життя Валентина занурює з головою. Ворогів у Валентини, можна сказати, немає, є заздрісники, але їх вона обеззброює своєю добротою.

Вед.1  Валентин - сильний, здоровий. Він вірний друг, товариш, і йому довіряють таємниці. Гарну книгу перевагу футбольному матчу. Не палить. Любить збирати гриби, ловити рибу, взагалі любить бути в природі. Грає в шахи, розгадує кросворди. Не буде сваритися з дружиною з-за порожнього холодильника. В жінці цінує скромність, Зберігає вірність у шлюбі. Не любить випити. Знаходить спільну мову з батьками дружини, не відмовляє в допомозі сусідам і близьким.

Наступний наш конкуср   називається «Конкурс ніжності»

Кожний хлопець з наших пар буде називати свою дівчину ніжними словами,але англійською мовою,переможе той,хто назве більше за інших(хлопці виконують завдання по черзі,один за одним,якщо хтось не може назвати слово він програє і передає хід наступному)

Вед.2.Отже  ви пройшли і цей конкурс. Надаємо слово журі._________________________

 А ми  продовжуємо розважатись.

У долонях я ніжно тримаю

Серце друга, аби не зранить

Знаю я, за любов не карають,

За любов починають любить.

Вед.1. Є легенда, ніби при творінні

Серце у людей було єдиним.

Але Бог за злочини невинні

Розділив його на половину

І тепер одна одну шукають

Половину в почуттях кипучих.

Не знаходять – плачуть, проклинають,

А як знайдуть – сходять жагуче.

 

Вед.2 Наступний  конкурс “Ти без мене – не ти, я без тебе – не я!”. Сьогодні ми з вами допоможемо з’єднатися роз’єднаним половинкам, які знає увесь світ.

 Суть цього конкурсу полягає в тому, що ви повинні об”єднати імена в пари, відомі своєю любовю всьому світові.

      (Грає не дуже повільна мелодія)

Адам –Єва

Цезарь-Клеопатра

Ромео -Джульєтта

Леді Діана-Принц Чарльз

Наполеон- Жозефіна

Герда-Кай

Рет Батлер-Скарлетт О`Хара

Ассоль- Грей

Гамлет-Офелія

Тетяна- Онєгін

Наталка-Петро

Курнікова- Е.Еглесіас

Ярославна – князь Ігор.

Мавка – Лукаш.

Людмила – Руслан.

Дульцінея – Дон Кіхот.

Марічка – Іванко.

Леся Українка – Сергій Мержинський.

Оксана – Тарас.

 А тепер ми покажемо вам інсценізацію діалогу двох закоханих,а ваше завдання-відгадати,хто вони.

Вед.1:  Журі підводять підсумки, а ми продовжуємо  літературну паузу.

Чи відомо вам що:

Влітку 1897 р. в Ялті  Леся Українка познайомилась з Сергієм  Мержинським .Відразу зав’язалася дружба, яка переросла в кохання. Цих молодих людей єднали спільні погляди на життя, літературу і людяність, щирість і  чесність .Сергій став для Лесі  єдиною людиною, якій вона віддала свої гарячі почуття. Багато творів присвятила Леся  Сергію Мержинському , зокрема це діалог Мавки і Русалки( Ти плачеш ,Мавко…).  Листи – ніжні, палкі…Тяжка недуга прикувала  Мержинського до ліжка. Серед ураганів життя і штормів долі можуть розбитися, стежки, що тільки но  з'єднались-  навіки розімкнутись, руки, що так і не встигли переплестись.

 А зараз слово журі __________________________________________________________

 

Вед.2. Слова, слова... Вони в собі всі різні;

тривожні й тихі, радісні й сумні;

є терпеливі, є жорстокі й грізні,

лукаві й чесні, мудрі і смішні...

Вед.1. Страшні слова, коли вони мовчать,

коли зненацька причаїлись,

коли не знаєш, з чого їх почать,

бо всі слова були уже чиїмись.

Хтось ними плакав, мучився, болів,

із них почав і ними ж і завершив.

Людей мільярди і мільярди слів,

а ти їх маєш вимовити вперше!

Вед 2.  Зараз я оголошую четвертий  конкурс – конкурс “Ораторів”. Завдання для пар-продекламувати вірші англійською мовою до свята Дня Закоханих

А у нас знову  рекламно –інформаційна пауза.

Вед. 1 Прикмета свята "Валентинки"  - маленькі записочку один одному, в яких пишуть тільки добрі слова, сердечні вітання і найкращі побажання. Є й такий варіант привітання: на листівці обов'язково має бути червоне сердечко. Навіть можна наклеїти на листівку сердечко. За традицією така листівка не підписується, а адреса - щоб адресат міг здогадатися, хто її автор. Це прекрасна можливість для людей боязких, яким не вистачає сміливості освідчитися в коханні, повідати свої почуття. Якщо пояснення в любові не будуть прийняті, то можна і не визнати, що ви їх автор. Такі листівки можна подарувати і не тільки улюбленим: подрузі, колезі по роботі, одиноким сусідові і т.д. Зі святом закохані колись в коханні пояснювалося наодинці.

 Вед. 2 Тепер часи інші. В Аргентині, наприклад, увійшли в моду освідчення в коханні, написані на транспарантах, протягнути через вулицю. Який-небудь Фернандо заявляє всім перехожим, що він не може жити без своєї Мерседес. Для цього достатньо подзвонити в контору фірми "Аеро", продиктувати текст любовного пояснення та докласти чек на 50 доларів. Після цього на обраній вулиці з'являється плакат, який висить від 5 до 7 днів. Так і ми на московських вулицях бачимо рекламу - визнання молодого бізнесмена своїй дружині: "Я тебе люблю". А ось Індієць Діпак Саял зумів сто разів написати "Я вас люблю" і один раз "Ви мені подобаєтесь" на зернятку рису, яке він подарував своїй коханій. Його праця не пропала: він завоював руку і серце коханої. (Журнали «Единственная»   «Однокласник»)

А зараз надаємо слово журі.

Члени журі підводять підсумки._______________________________________________

Вед. 1. Ви всі вже маєте уявлення про пантоміму. І нашим наступним конкурсом буде конкурс “Пантоміма”. На листках паперу надруковані завдання. Хлопці одержують завдання, його демонструють, а дівчата його відгадують.  На підготовку та роздуми 1 хв. (Конкурсантам необхідно зобразити: сумного пінгвіна; розлючене порося; хмурого орла; чайник що кипить;  комара; ледачого кота; злу собаку; веселу мавпу; зацікавлене цуценя;.). Тоді почали!

Вед. 2 Поки учасники готуються  -  у нас з вами  Інтернет – пауза .

Чи знаєте ви, що: у різних країнах світу цілуються по-різному:

-         у Японії вважається дуже непристойним цілуватися при свідках. Саме з цієї причини ви майже ніколи не побачите поцілунку в японському фільмі. Те, що у всьому світі називається "японським" поцілунком, виконується так: встаньте на відстані одного кроку один від одного, нахиліться вперед і, витягнувши губи, доторкніться ними губ партнера. Рот не відкривати!

 - у Китаї притуляються щоками;

 -  ескімоси, полінезійці не цілують один одного в рот. Вони труться носами. Спробуйте! Це дуже приємно, а ще в Полінезії партнери зубами висмикують один одному волосся з брів;

 -  а в Гамбії притискають жіночу долоню до свого носа;

Вед. 1 Учасники демонструють  свої завдання

Ви просто молодці! Ви чудово справилися із завданням.  Журі опрацьовує результати конкурсу. Ми продовжуємо Інтернет – паузу.

 - під час поцілунку від однієї людини іншій передається 278 різних культур бактерій. На щастя, 95 відсотків з них не представляють небезпеки;

 - перший поцілунок в кіно відобразили в 1886 році. 30-секундний фільм Томаса Едісона, який так і називався "Поцілунок";

 - більше всього поцілунків - 127 - у фільмі "Дон Жуан" 1927 року. Всі ці поцілунки отримали від Джона Беррімора дві актриси: Мері Астор і Естелль Тейлор.

 - в середньому людина за все життя витрачає на поцілунки 2 тижні;

 - а американець А. Е. Вольфрам з Міннесоти поставив рекорд по кількості поцілованих за одиницю часу. Під час фестивалю, що проходив в його штаті, за 8 годин він поцілував 8001 людину. Знайшлася ж така кількість охочих!

 . ( за матеріалами Інтернет – сайтів)

 Вед. 2 Зараз ми побачимо які бали вам виставлять члени журі. Журі! Будь ласка, вам слово.(Члени журі виставляють бали, може хтось із членів журі сказати декілька слів). Які ж у нас результати? (оголошується результат)______________________________________

Для вас, шановні , ми підготували найважчий іспит, інтелектуальний конкурс, який називається “Питання на засипку”. Відповідати потрібно зразу, без обдумування і підказок. Тиша в залі допоможе вам зосередитись на питанні. Кожен з вас повинен відповісти на  запитання. На скільки питань  дасте відповідь – стільки балів принесете своїй парі. Все зрозуміло.

1. З якого крана не беруть воду? (З підйомного)

2. Що знаходиться в середині школи? (Буква о)

3. На базарі один покупець купив три кози і заплатив 3 гривні. По чому

пішла кожна коза? (По землі)

4. Пішохідна частина вулиці. (Тротуар)

5. З якої рослини плела сорочки сестра для своїх братів-лебедів? (З

кропиви)

6. Пристрій, який вимірює температуру тіла? (Термометр)

7. В якій квітці сиділа Дюймовочка? (Тюльпан)

8. З яким кольором змішують жовтий, щоб отримати зелений? (Синій)

9. Як називають квадратний майданчик для гри в бокс? (Ринг)

10. Як в Україні називають посаду голови держави? (Президент)

11. Хто має найбільший хобот? (Слон)

12. Яку команду дає вартовий? (Стій)

13. На якому музичному інструменті грає крокодил Гена на день свого

народження? (Гармошка)

14. Що згубила Попелюшка, тікаючи з балу? (Туфельку)

15. Чим заправляють салат олів”є? (Майонезом)

16. У який гощик не можна налити води? (У повний)

17. Якого каменя немає у морі? (Сухого)

18. Скільки тварин тягнуло ріпку? (3)

19. Хто вигнав Крутя і Вертя з-за столу? (Півник)

20. Хто вигнав Козу-Дерезу з зайчикової хатки? (Рак-Неборак)

 

Вед. 1. Ви - справжні лідери, і ви чудово справилися із завданням.

Слово журі.___________________________________________________________________

Черговий наш конкурс має назву «Хто більше?» Учасникам потрібно назвати якомога більше літературних  пісень  лiтературного походження про кохання та художнi твори українських письменникiв, в назвi яких є жiночi iмена. За кожну правильну відповідь –     1 бал. Тож починаємо.

 Назвiть пiснi лiтературного походження про кохання.

1. Глiбов Л. «Журба» («Стоїть гора високая»)
2. Гребiнка Є. «Нi, мамо, не можно нелюба любити»
3. Гулак-Артемовський П. «Ой казала менi мати», «Мiсяце ясний»
4. Забiла В. «Пливе човен вода повен»
5. Климовський I. «їхав козак за Дунай»
6. Котляревський I. «Вiють вiтри, вiють буйнi», «Зоре моя вечiрняя», «Сонце низенько», «Чого ж вода каламутна»
7. Кропивницький М. «Соловейко»
8. Малишко А. «Ми пiдем, де трави похилi»
9. Олесь О. «Смiються-плачуть солов'ї»
10. Петренко М. «Дивлюсь я на небо»
11. Нiщинський П. «Закувала та сиза зозуля»
12. Руданський С. «Повiй, вiтре, на Вкраїну», «Ти не моя»
13. Старицький М. «Нiч яка мiсячна, зоряна, ясная»
14. Савицький Р. «Гуцулка Ксеня», «Червонi маки»
15. Шевченко Т. «Нащо менi чорнi брови», «Така їх доля»
16. Франко I. «Ой ти дiвчино, з горiха зерня»

Вед.2. Любов – це почуття, про яке писали у всі віки, яке надихало на рицарські подвиги й двобої. Але що воно таке? Яке воно? Коли воно виникає? Це питання, які, напевне, турбують кожного з нас.

Звучить радісна мелодія. На сцену запрошуються переможці конкурсу, вони отримують призи.

Вед.1: Сьогодні ви почули прекрасні слова і чудесну музику. Якщо ви слухали з відкритим і чекаючим серцем, то я впевнена, що ви зрозуміли ті істини, які не тільки вчать, а й перевертають все життя. У відомого естрадного співака Віктора Цоя є хороші слова:

“Кохання варте того, щоб чекати,  життя варте, щоб жити”.

І я хочу, щоб ваше життя було великим, прекрасним, радісним.

Звучить  мелодія(пісня про кохання на англійській мові)

Переможцями стали:

Номiнації

1. Валентин i Валентина.________________________________________________________

2. Мiс нiжнiсть та мiстер мужнiсть._______________________________________________

3. Мiс романтичнiсть, мiстер впевненiсть.__________________________________________

4. Мiс та мiстер талановитiсть.___________________________________________________

5. Мiс та мiстер поетичнiсть._____________________________________________________

6. Мiс та мiстер кмiтливiсть. ___________________________________________________

Вед.2. Живіть! Живіть довго і щасливо!

І нехай у вашому житті завжди поряд буде кохання і любов до матері і батька, до землі любов одне до одного. Чекайте світлого частого кохання. І воно обов’язково прийде до ваших сердець. Надійтеся й вірте в це всією душею.

З святом святого Валентина Вас.

 

 

doc
Додано
18 липня 2018
Переглядів
889
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку