Виховний захід "Сила доброти"

Про матеріал

Сценарій до Дня волонтера, розрахований на учнів 5-11 класів. Головна мета – сприяти розвитку волонтерського руху та розповісти про людей, які звикли жити заради суспільного добра. Людей, які намагаються своїми благородними вчинками змінити життя на краще, тих, хто заради спасіння чужого життя ризикує власним, не чекаючи за це ні моральної, ні, тим паче, матеріальної винагороди.

Перегляд файлу

Виховний захід до Міжнародного Дня волонтера

Сила доброти

 

Мета:

-сприяння розвитку волонтерського руху ;

- задоволення духовних інтересів та потреб учнів;

- сприяння соціальному становленню та вдосконаленню індивідуальних якостей та властивостей особистості школяра, відкриття внутрішніх резервів; - виявлення та розвиток організаторських та творчих здібностей, здатності до взаємодопомоги, милосердя.

 

               Звучить пісня Скрябіна «Ми всі люди на землі…»

 

Вед.1. Цінуй життя, людино, до безтями,

Коли блукаєш ти захмарними думками,

Коли здається все кругом немиле,

Тоді цінуй ще більш, збирай всі сили.

Вед.2.  Для тебе ластівка в високості літає,

Цвіте калина, білим снігом розсипає,

Нічого, що сльоза перлиною стікає,

Життя одне – дорожчого немає!

Вед.1. Світ не для того, напевно, існує,

Щоб жити весь час лиш у сірих тонах.

А колір нам тільки усмішки дарують

На свіжо-рожевих дитячих вустах!

 

 Пісня «Україна» (хореографічний супровід)

 

Вед.1. Один мудрець сказав, що людина – це її вчинки. Усе своє життя люди пізнають, що таке добро і зло, гарно і погано…

Вед 2. Добро і зло творить завжди

У владі всіх людей,

Та зло твориться без труда,

Добро творити важче.

 

Вед.1. Ти твориш добро, даруючи радість усім,

            Ти ділишся щастям і серцем своїм.

            Ти твориш добро, даруєш надію,

            Ти твориш любов, ти здійснюєш мрії.

            Душею і серцем ти завжди із ними,

            Для них ти є друг, і сім’я, і родина.

            Ти наче те сонце, що гріє весною.

            Для них ти як Ангел, що завжди з тобою.

            Ти рук не опустиш, ти йдеш до мети,

            Щаслива дитина, щасливий і ти.

            З дитячих сердець погане ти стер,

            Ти добра людина, ти – ВОЛОНТЕР!

 

Вед.1: 5 грудня в усьому світі відзначається Міжнародний День волонтера. Напередодні цього свята щиро вітаємо численний загін волонтерів-добротворців з чуйним серцем і високим почуттям відповідальності.

Вед.2: Міжнародний День волонтера – свято кожного. Ми раді вітати  у нашому залі вас усіх , хто хоч раз за покликом серця свого і душі допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання.

Вед.1. Вітаємо всіх членів організацій та просто небайдужих людей, які долучаються до благодійної  справи.

 

Вас, волонтерів, заслужено шанують за добровільну безкорисливу допомогу, яку ви надаєте хворим, одиноким, людям похилого віку, інвалідам, дітям-сиротам – усім, хто особливо гостро потребує теплої підтримки і співчуття.

 

Вед 2. Дуже приємно, що прості люди проявляють до наших воїнів-захисників щиросердечну любов, підтримку, шанують їх, поважають. Та найбільша подяка волонтерам, які допомагають силам АТО і бережуть дух українського народу. Саме завдяки їхній доброті, безкорисливості, сміливості наші солдати зодягнуті, взуті, забезпечені належним побутом. Дякуємо Вам, що присвячуєте свій талант, час, енергію справі захисту Вітчизни, благородним намірам порятунку наших захисників та інших потребуючих.

 

Вед.1. Сердечно вдячні працівникам організації Товариства Червоного Хреста за гуманність, невтомну працю, чуйні серця й щедрі руки.

Особливих слів похвали заслуговують ветерани-пенсіонери, благодійники, добротворці молодіжних волонтерських організацій та учнівська молодь. Їх дії є свідченням того, що світ не без добрих людей.

 

 Вед 2. Завдяки вам рятуються людські життя, завдяки вашій праці стає яскравішою доля багатьох людей! Ми тепер, як інколи раніше, розуміємо, що справжня підтримка та розуміння дається не коштами чиновників, а теплом людських сердець та їх безкорисливою працею!

 

Вед.1. У святковий день згадуються слова однієї з найповажніших благодійниць, яка працювала в "Червоному Хресті", матері Терези. Вдумайтесь в ці рядки:
«Добрі вчинки, зроблені Вами сьогодні, люди забудуть завтра. Примножуйте власні добрі діла»

Вед 2. Впевнені, доки в наших серцях є місце для допомоги, чуйності, доброти та співчуття, Україна житиме і процвітатиме. Нехай ваші благі справи повертаються вам сторицею! Нехай кожен Ваш шляхетний вчинок спонукає до дії інших, а люди – віддячують вам добром і повагою.


Вед 2. Шановні волонтери! Прийміть щирі вітання зі святом і слова подяки від імені кожної людини за безкорисливу працю на благо процвітання і миру на землі, за щиру допомогу тим, хто її потребує. Бажаємо вам успіхів у всіх ваших починаннях, будьте щасливі і наповнюйте щастям життя інших людей.

Вед 1. Ми проводимо наш захід з метою підтримати армію, учасників АТО  і всіх воїнів незалежної України. Сьогодні  свою лепту хочуть внести і учасники художньої самодіяльності, через що й організували такий благодійний концерт. Нехай пісні, які лунатимуть у цьому залі, обеззброять ворогів і подарують вам, наші шановні глядачі натхнення.

 

Вед 2. Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна …Війна,.. АТО.., хоч як би ми це не називали.

Схилимо ж голови перед світлою пам’яттю воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну; перед світлою пам’яттю волонтерів, які загинули в зоні АТО, увійшовши в безсмертя.

 

                  Хвилина  мовчання. «Плине кача…»

Вед 1.Тільки в співдружності,
Тільки родиною
Ми досягнемо вершин пізнання.
Хай розцвіте над моєю Вкраїною
Сад із любові, добра і знання. 

 

                  Звучить Гімн волонтера

 

1

 

docx
Додано
7 липня 2018
Переглядів
814
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку