виховний захід " Відкрий для себе Єврпу"

Про матеріал
Цікавий виховний захід у формі європейського містечка.Класи школи під час жеребкування витягають країну яку будуть представляти.жеребкуваня проводиться попередньо 2 тижні до свята) кожен клас представляє свою країну у різних номінаціях таких як: традиційна страва країни,костюм і інші.....
Перегляд файлу

«Відкрий  для  себе  Європу»

Відзначення  Дня  Європи  в Україні – важливий  крок  до зміцнення  самоідентифікації   України  ,як європейської  держави  причетної до  традицій та  цінностей Європи.

Для  ознайомлення  учнівської молоді  з європейськими  традиціями ,спонукання дітей  до  виховання   власної  думки  через  творчість   про   європейське  майбутнє  у …………...(директорка   …..) було  проведено  виховний захід  «Відкрий  для  себе  Європу»

Дійство  відбувалося на подвір’ї освітнього закладу. Свято проходило   у форматі "Європейське містечко", де кожна країна ЄС мала свій куточок, у якому за допомогою літератури, фотографій, сувенірів, національних  страв, розповідей якомога ширше і багатогранніше представив себе.

Попередньо  між класами  жеребкуванням  розподілилися   країни-члени ЄС, які  були  продемонстровані на святі.3  клас  -Німеччина,4  клас –Франція,5  клас -  Італія,6  клас –Іспанія,7  клас  -Греція,9 клас- Польща.

Представлення країни включало:

  1. Оформлення куточку в стилі відповідної країни (прапор, герб, місце країни на карті Європи і світу)
  2. Презентацію національного костюму
  3. Виставку краєвидів і фотографій найвідоміших  і найцікавіших місць країни (може бути  у вигляді реклами туристичних агенцій, які запрошують відвідати  саме цю країну)
  4. Представлення національного виробника (товари, що йдуть на експорт, ринок послуг, зразки продукції)
  5. Знайомство (розповідь) з видатними культурними діячами країни
  6. “Родзинки” країни – її ексклюзивні риси, що вирізняють її самобутність і національний колорит (народні танці, музичні інструменти, цікаві традиції, історичні події, кумедні випадки, досягнення у спорті, шедеври національної кухні, музика...)

В оформленні куточка  були  використані столи, стенди, торгівельні намети, вітрини, різноманітні друковані матеріали, сувеніри, прапорці, плакати, гірлянди, вимпели тощо. Територія навколо куточка країни  було святково прикрашена.

     Креативні, розумні і талановиті учні нашого освітнього закладу творчо і оригінально демонстрували обрану ними країну. Свято залишиться радісним і незабутнім спогадом для усіх присутніх, а наші діти стали ще на один крок знайомства  ближче до Європи!

 

І Усім присутнім на нашому святі доброго дня, радості, миру!

ІІ Викладач.  Ми раді вітати Вас сьогодні на святкуванні Дня Європи.

 

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Рішення щодо відзначення 9 травня Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані.

 

Далі кожен  клас  представляє свою   країну  у  кожній з номінацій.

Журі  оцінює  професіоналізм  і  креативні   задуми  дітей)

doc
Додано
29 січня 2022
Переглядів
357
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку