ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ НА ВИХОВНИХ ЗАХОДАХ У ШКОЛІ

Про матеріал
Матеріал підходить для вчителів початкових класів, педагогів-організаторів, класних керівників, заступників директорів з навчально-виховної роботи; а також для студентів педагогічних навчальних закладів та батьків *За аналогією, можна визначити власні елементи краєзнавства, виходячи з місцевого матеріалу.
Перегляд файлу

ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ НА ВИХОВНИХ ЗАХОДАХ У ШКОЛІ

 

Матеріал підходить для вчителів початкових класів, педагогів-організаторів, класних керівників, заступників директорів з навчально-виховної роботи; а також для студентів педагогічних навчальних закладів та батьків

*За аналогією, можна визначити власні елементи краєзнавства, виходячи з місцевого матеріалу.

 

Сторінки історії рідної школи - Зеленодольський ліцей №2 

Напередодні 1 вересня 1971 року в новій школі, яка спочатку називалась школа №3, кипіла робота: учні, вчителі та батьки разом з першим директором школи Замуленком Володимиром Мефодійовичем мили вікна, прибирали сміття, розставляли меблі, які завезли до школи «воєнрук» Азаровський Микола Іванович, учитель фізики Овчарик Петро Григорович, перший завгосп Михальова Любов Григорівна. А 1-го вересня 1971 року до школи ввійшли перші учні. На порозі їх зустрічали будівельники на чолі з начальником будівництва Сосєдєнком Григорієм Васильовичем, який вручив символічний ключ від школи. Першокласниця Таня Дашко дала перший дзвінок -  і почалося  шкільне життя.

   Перші заступники директора Оксанич Людмила Гаврилівна, Осипова Інна Миколаївна планували навчальну роботу школи; Буряк Альбіна В’ячеславівна готувала позакласні заходи. Робота закипіла: навчальна, спортивна, виховна.

D:\документы\Документы\МУЗЕЙ\фото\11 001.jpg  У 1973 році школу очолив новий директор Ковтун Валентин Григорович. Як творча людина, як великий професіонал і знавець методики навчання і виховання учнів, він створив умови, коли  вчителі,  учні і батьки ставали творцями педагогічного процесу. На високий рівень було піднято методичну роботу: на той час майже всі методичні об'єднання вчителів району очолювали вчителі нашої школи; тут проходили педагогічну практику десятки студентів Криворізького педінституту і Нікопольського педучилища.

  Невдовзі почала діяти кабінетна система школи. Учителі школи, натхненні своїм директором, у співпраці з Криворізькою ДРЕС-2 створювали унікальні за своїм змістом та обладнанням кабінети фізики, математики, мови та літератури, біології, хімії, кабінети початкових класів.

https://i.mycdn.me/image?id=852748150516&t=3&plc=WEB&tkn=*-X3fHH14mWqbw0P9DKk6bMUr0EQВ школі був відкритий музей бойової слави (історичний), були організовані пошуки захисників і визволителів Апостолівського району від німецько-фашистських загарбників у роки Великої Вітчизняної війни. За ініціативою учнів школи встановлена стела в пам'ять Олексія Клімашкіна, в Зеленодольську були названі вулиці Наташі Малаєвої і Григорія Рибалка (при підтримці вчителів Копотієнко Луїзи Миколаївни, Зеленецького Павла Піменовича, Волкової Ніни Олексіївни).

Протягом всієї історії школи завжди активно діяло і діє  дійсне учнівське самоврядування. Ті, хто пройшли цю школу надалі ставали і стають лідерами в науці, виробництві, творчій діяльності. Також за традицією завжди знаходяться на належній  висоті  спорт та  художня самодіяльність.https://i.mycdn.me/image?id=815207990887&t=3&plc=WEB&tkn=*t_csdjVQEbndjSHUbKXssE2HUmc

За 45 років школа випустила приблизно 3000 учнів. Лікарі і вчителі, військові, електрики і машиністи, робітники культури і будівельники, - люди різних професій вийшли із стін нашої школи. Працюють на науковій ниві: Степанова Наталя, доктор філософських наук; Макарова Наталя, кандидат хімічних наук; Феофілов Ігор, кандидат технічних наук; Петроченков Віктор, кандидат математичних наук та інші. В енергетиці працюють Дегтяренко Сергій – директор Придніпровської ТЕС, Комаров Олександр – начальних цеху Криворізької ТЕС та багато інших. Ось ще деякі прізвища наших випускників:  Єфімов Валерій – завідуючий міським  відділом освіти в м. Тихвін Ленінградської області (Росія); Буткін Павло - телекомпанія ВІД, Останкіно, начальник служби безпеки; Чубай Лариса – член професійної психотерапевтичної ліги інституту групової та сімейної психотерапії (Москва); Єлізов Микола, Малай Андрій та

D:\документы\Документы\МУЗЕЙ\фото\22 001.jpgШарпар В’ячеслав - відомі спортсмени та тренери ведучих українських та російських футбольних клубів;  Лук’яненко Юрій – відомий оперний співак, кращий український тенор, отримав диплом Національної музичної Академії ім. Чайковського; Осипов Андрій – кінорежисер, неодноразовий переможець різноманітних кінофестивалів у жанрі «документальне кіно». І це лише мала частка тих, хто з гордістю говорить: «Я навчався в  Зеленодольській другій».

 

D:\документы\Документы\МУЗЕЙ\фото\последний звонок.jpg

 

 

 

 

 

 

 

D:\документы\Документы\МУЗЕЙ\фото\60 001.jpgВ Зеленодольській загальноосвітній школі №2 працював раніше і продовжує сьогодні найкращі педагогічні традиції колектив яскравих творчих педагогів; колектив, який може вирішити будь-які поставлені перед ним завдання, традиції якого надихають учнів,  вчителів і батьків на співпрацю і демократичні взаємини.

В ліцеї постійно формується і підтримується бажання цілого ряду випускників стати педагогами і повернутися працювати в рідну школу (Байбурдова Н.А., Шатохіна О. В., Галкіна Р. А., Боєва Н.М., Карєва Л.В., Некрасова О. Г. та інші)

Свого часу у школі працювали Відмінники народної освіти Ковтун Валентин Григорович, Кашаріна Галина Олександрівна; Оксанич Людмила Гаврилівна була нагороджена орденом Трудового Червоного Прапора, Копотієнко Луїза Миколаївна – орденом Дружби народів, Осиповій Інні Миколаївні присвоєно звання Заслужений вчитель України.

Сьогодні  в нашому ліцеї навчається 540 учнів. Працює 41 учитель: це досвідчені педагогічні кадри - 6 вчителів-методистів, 14 старших вчителів. Протягом останніх п’яти років більше 10% випускників закінчують школу з золотими та срібними медалями.

 У 2015 році школа стала дипломантом першого ступеню VII Міжнародного форуму «Інформатика в сучасній освіті» за впровадження сучасних форм громадянської та неформальної освіти, розвиток волонтерського руху серед учнівської молоді.

 І сьогодні вчителі і учні ліцею беруть участь у різних науково-педагогічних конференціях, різноманітних проектах, семінарах тощо.

1 вересня 2021 року ліцей відзначив своє 50-річчя.

 

 

D:\документы\Документы\МУЗЕЙ\фото\посл звонок.jpg

 

 

D:\документы\Документы\МУЗЕЙ\фото\IMG_7882.JPG

 

 

docx
Додано
8 січня 2022
Переглядів
147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку