Використання ІКТ на уроках української мови та літератури

Про матеріал

Пропоную фрагмент із власного досвіду роботи над питанням "Використання ІКТ на уроках української мови та літератури". Постійно працюю над самовдосконаленням із цього питання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання ІКТ на уроках української мови та літератури

Номер слайду 2

Наш час – це час змін, зміни відбуваються і в навчально- виховному процесі. Інформатизований світ дуже стрімко змінюється, дедалі важче в ньому орієнтуватися вчителю та звичайному учню, виховувати Людину. Постійно замислюєшся над тим, як зробити урок цікавим, сучасним, щоб учні з бажанням ішли в клас, як виховати людину, яка б уміла поєднати свій духовний світ, знання, практику, творчість.

Номер слайду 3

Кожен вчитель намагається відшукати цікаві методи роботи з дітьми, обрати певну тактику, стиль роботи, намагається створити умови для позитивного розвитку, творчої реалізації. На сьогоднішній день існує багато сучасних навчальних технологій. Та суть не у нововведеннях, а в тому, наскільки вони ефективні, корисні, змінюють структуру та якість освітнього процесу.

Номер слайду 4

Як на мене, література й мова вивчаються в школі не для того, щоб через багато років людина могла розповісти всі правила, назвати біографічні дані кожного письменника, знати тему та ідею художнього твору. Ставлю перед собою інше завдання – навчити дитину жити, думати, володіти усним та писемним мовленням.

Номер слайду 5

Будь-яка творчість передбачає любов, тому і діяльність учителя немислима без неї. Якщо учень і вчитель ідуть на урок з почуттям любові, добра, поваги, то відбудеться єднання душ, що сприятиме ефективному навчанню й вихованню. Саме з любові і поваги проростає коріння взаєморозуміння, взаємозбагачення, взаємодопомоги, взаємодовіри, взаємоконтролю.

Номер слайду 6

Щоб цього досягти, я використовую ІКТ

Номер слайду 7

На своєму сайті розміщую створені мною навчальні онлайн-вправи та тести. Працюю з такими програмами: http://puzzlecup.com (фабрика кросвордів)https://onlinetestpad.com (створення тестів)https://www.studystack.com (створення багатогранних онлайн-завдань)https://learningapps.org (творення різноманітних онлайн-завдань)https://docs.google.com (створення тестів)

Номер слайду 8

5 кл

Номер слайду 9

6 клас

Номер слайду 10

7 клас

Номер слайду 11

8 клас

Номер слайду 12

9 клас

Номер слайду 13

Буктрейлери

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Застосування таких нетрадиційних форм навчання забезпечує на моїх уроках ефективність і результативність, сприяє формуванню активної особистості, дає можливість індивідуалізовано підходити до організації навчальної діяльності учнів з різним рівнем підготовленості, виявляти їх здібності та можливості, які на звичайних уроках не проявляються.

Номер слайду 16

Часто і справедливо повторюють вислів: "Особистість учня не посудина, яку потрібно наповнити знаннями, а факел, який слід запалити. Але вогонь легше всього займається від вогню". Захоплення вчителя предметом, любов до мови та літератури, глибока ерудиція, щира зацікавленість у долі кожного учня – ось що найшвидше і більше за все забезпечує успіх викладання.

Номер слайду 17

Ці ж якості вчителя постійно змушують його думати про свої нові підходи до літератури і мови та про методичну майстерність.

Номер слайду 18

З вами була Надія Мостова

pptx
Додано
11 квітня 2018
Переглядів
2109
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку