Використання інтерактивних практик на уроках Географії

Про матеріал
Презетнація інтерактивних практик для застосування на уроках Географії з прикладами, перевагами та посиланнями на зразки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання інтерактивних практик на уроках географії

Номер слайду 2

Цільові завдання інтерактивних практик. Залучити учнів на уроці;Підвищити зацікавленість учнів;Покращити засвоєння матеріалу;Розвинути аналітичні навички.

Номер слайду 3

«Я чую та забуваю. Я бачу та запам'ятовую. Я роблю та розу мію», КонфуційІнтерактивна діяльність на уроках допомагає учням ставати повноправним учасником навчального процесу. У використанні інтерактивних методів важливим є те, що педагог не дає нових знань, а спонукає учасників до самостійного пошуку.

Номер слайду 4

Види інтерактивних практик. Робота в групах;Фронтальні методи;Рольові ігри;Використання цифрових технологій.

Номер слайду 5

Робота в групах. Пари;Трійки;Малі групи;Розробка проєкту.

Номер слайду 6

Робота в групах. За той самий проміжок часу обсяг виконаної роботи набагато більший;Висока результативність у засвоєнні знань і формуванні вмінь;Формування вміння співпрацювати;Мотивація навчання, розвиваються комунікаційних стосунків між дітьми;Розвивається навчальна діяльність.

Номер слайду 7

Фронтальні методи. Велике коло;Мікрофон;Мозковий штурм.

Номер слайду 8

Фронтальні методи. Організаційна простота;Ефективне поширення інформації;Забезпечення єдності;Можливість контролю;Використання масових методів оцінювання;Створення можливостей для спільної діяльності.

Номер слайду 9

Рольові ігри. Круглий стіл;Конференція;Мандрівка;Проблемна ситуація.

Номер слайду 10

Рольові ігри. Розширення меж самосвідомості;Допомога у висловленні прихованих почуттів;Можливість повправлятись в різних типах поводження;Опанування контролю власних емоцій;Візуальне відігравання в ролі побаченого та прочитаного.

Номер слайду 11

Використання цифрових технологій. Віртуальні екскурсії;Використання 3 D-сцен;Інтерактивне тестування;Гейміфіковані завдання.

Номер слайду 12

Використання цифрових технологій. Залучення уваги учнів;Зрозумілість інформації;Розширення можливостей дослідження;Стимулювання творчості;Можливість співпраці та обміну думками;Підвищення мотивації;Зручність і доступність.

Номер слайду 13

Приклад інтерактивних матеріалів. Панорама 360 (Ніагарський водоспад);Вебкамера (Ніагалський водоспад);Анаграма (Водоспад);Колесо (Гідросфера).

Номер слайду 14

Дякую за увагу!Підготувала: Винар І. М.

pptx
Додав(-ла)
Винар Ірина
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
25 лютого
Переглядів
52
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку