Використання інтернет - ресурсів на уроках у початковій школі під час дистанційного навчання

Про матеріал
Працюючи у 2-му класі я , під час дистанційного навчання широко використовую різні інтернет-ресурси, якими я хочу з вами поділитися. Мені дуже імпонує сайт learning.apps. Переваги його в тому, що можа працювати під час як синхронного, так і асинхронного навчання. Наприклад: з української мови була тема "Загальні та власні назви іменника". Для вивчення нового матеріалу я поділилась посиланням і на уроці практично це їм показала. Граючись, під моїм керівництвом поєднати в різні колонки слова-іменники.
Перегляд файлу

Елетронні освітні ресурси

   Протягом останніх років я вміло опанувала різні форми організації освітнього процесу. Дистанційний формат навчання у мене проходить максимально якісно та зручно з віртуальними освітніми ресурсами. Пропоную Вам ознайомитись з добре всім відомим онлайн-ресурсом «Мій клас».

   Так, як я цьогоріч маю години української мови в 2 класі «Інтелект України», де основним гаслом є: «Чотириразове повторення». Тому після кожної вивченої теми, щоб було легше зрозуміти, наскільки добре учні засвоїли вивчений матеріал, створюю короткий 3-5 хвилинний тест у розділі «Перевірна робота».

   Прошу вашої уваги на екран! На цьому сайті є готові перевірні роботи, але я практикую створювати свої, для обміну досвіду з колегами та саморозвитку. Остання тренувальна робота була з теми: «Пряме та переносне значення слів».

   Я створила п’ять завдань різних видів складності. Кожне наступне – складніше на один рівень. А останнє було найскладніше і його могли виконати тільки ті, які добре опанували вивчений матеріал. Це завдання перевірялось мною, і тільки тоді діти могли побачити результат роботи.

   Після того, як я створила перевірну роботу я зазначаю час для виконання і відправляю учням. А можна взяти готову перевірну роботу з цієї теми, тоді учні можуть бачити результат роботи, після її виконання.

   Я вважаю, що недоліком цього сайту є робота в асинхронному режимі, на відміну від іншого сайту «School.proactiv.pro», який я використовую під час уроку англійської мови у 2 класі.

   Це знахідка під час дистанційного навчання для вчителів, батьків та дітей. Чому для вчителів? Тому що курс зробить процес навчання ваших учнів цікавим і захоплюючим. А батькам, не потрібно сидіти вечорами над шкільним підручником з дитиною та не прийдеться хвилюватись за репетитора. А учням, завдяки цим заняттям буде легше сприймати на слух та розуміти найпопулярнішу мову в світі. На цьому сайті можна створювати як свої завдання, так і використовувати роботи інших педагогів. Ось, як я це роблю.

   Заходжу на сайт, обираю клас, юніт підручника Smart junior 2 клас. Цей сайт пропонує вивчати англійську мову граючись, тому невідкладною частиною є ігри.

   Після вивчення нової теми, для закріплення вивчених слів, діти грають у гру, а я для себе відмічаю, чи добре вони запам’ятали їх. А також гра для аудіювання.

   До кожного юніта є також презентації.

   Інколи протягом уроку, я бачу, що діти не дуже запам’ятали словникові слова, тому для кращого засвоєння теми, скидаю посилання з відео уроком цієї теми.

   Ці відео уроки діти можуть переглядати з батьками. Єдиний недолік цього сайту це те, що він авторський, а тому не безкоштовний. Рада була з вами поділитись своїми напрацюваннями. Якщо Вас щось зацікавило, звертайтесь, будемо співпрацювати. Дякую за увагу!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
22 листопада 2022
Переглядів
456
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку