Використання програми SWAY у підготовці до уроків мистецтва

Про матеріал
У статті розкриваються особливості та переваги застосування в навчально-освітньому процесі сучасного програмного сервісу Microsoft Sway
Перегляд файлу

 

Використання програми SWAY у підготовці до уроків мистецтва

У статті розкриваються особливості та переваги застосування в навчально-освітньому процесі сучасного програмного сервісу Microsoft Sway.

Ключові слова:  презентація, зручність, доступність, інноваційність.

XXI століття – століття бурхливого розвитку науки, техніки та високих технологій. Формується сучасне інформаційне суспільство, якому властиві риси глибоких знань, високої динаміки розвитку, передового виробництва, усебічного розвитку особистості. Це «епоха інформації і наукових знань»,  «ера інформатизації», підвищення якості освітнього процесу шляхом використання новітніх технологій, адаптації в інформаційному просторі.

Microsoft Sway — це програма для презентацій, яка входить до сімейства продуктів Microsoft Office. Sway був запропонований для загального випуску Microsoft у серпні 2015 року. Він дозволяє користувачам, які мають обліковий запис Microsoft, поєднувати текст і медіа для створення презентабельного веб-сайту, легко створювати інтерактивні звіти, особисті історії, презентації тощо та ділитися ними [3].

Можливості використання Microsoft Sway

  • Створення документів

Сервіс Sway зручний для створення ділових документів (наприклад, звітів, довідок, протоколів тощо), а також для створення презентацій. Сервіс не обмежується вибором готових шаблонів, унаслідок чого можливе створення лише однотипних документів. Також Microsoft Sway підходить для домашнього використання – з його допомогою можна створювати фотоальбоми з поїздок, кулінарні книги та інше.

  • Додавання мультимедійного контенту

Користувачам надається можливість комбінувати текст та мультимедіа з Інтернет-джерел для створення професійних презентацій. Завдяки інтеграції Sway з пристроями та соціальними мережами користувачі можуть легко знайти та додати необхідний контент у документи.

-         Створення шаблонів користувачами

Сервіс Sway не обмежує користувачів використанням лише вбудованих шаблонів. З допомогою інтуїтивно зрозумілої інструкції можливе створення власних шаблонів. Зручні інструменти оформлення допоможуть швидко дійти до бажаного результату.

  • Загальний доступ

З допомогою Sway можна спільно працювати над документами чи презентаціями. Для спільного редагування потрібна лише URL-адреса

-         Особиста аналітика

Завдяки цій функції користувачі можуть у будь-який момент ознайомитися з відомостями про особисту продуктивність (% читання Sway)

-         Інтеграція з OneDrive, OneNote та іншими продуктами Microsoft

Завдяки інтеграції з іншими продуктами Майкрософт користувачам легко додавати файли з вмісту хмарного сховища або інших сервісів

Переваги Microsoft Sway

  • Легкість у використанні

Перетворити інформацію та зображення з метою її надання в сучасному інтерактивному вигляді зможуть, навіть користувачі з мінімальним досвідом використання продуктів Microsoft.

  • Вбудований модуль форматування

Модуль автоматичного оформлення спростить завдання користувачів із форматування та видозміни макета

  • Великий вибір шаблонів

Sway допомагає в створенні документів, пропонуючи до використання значну кількість шаблонів. Однак програма не обмежується лише ними, з допомогою сервісу «Натхнення на Sway» користувачі можуть ознайомитися з усіма можливостями використання софту для створення власних матеріалів

  • Навчання

Використовуючи легку покрокову інструкцію користувачі можуть без повного включення в процес ознайомлення із сервісом створити перші документи. Сервіс інтуїтивно зрозумілий у роботі

  • Використання на мобільних пристроях

Microsoft Sway доступний для використання на всіх мобільних пристроях, що дає змогу створювати документи в будь-який зручний момент

  • Конфіденційність

Згідно з правилами конфіденційності, уся інформація, яка міститься в Microsoft Sway, може, бути доступна, лише для тих користувачів, яким власник дав дозвіл на перегляд або редагування. Змінити параметри конфіденційності, може, лише власник документа [2].

Презентації Sway доступні на сайті https://sway.com/. Відкривши сайт, нам пропонують створити презентацію Sway з нуля, або конвертувати в презентацію існуючий документ в форматі .doc, .pdf, .ppt, .pptx.
Якщо навчальний заклад використовує пакет Office 365, презентації Sway входять до його складу:

Таким чином, ми отримуємо легкий і надійний інструмент, для управління яким не потрібні додаткові знання і вміння. На відміну від класичного офісного набору, Microsoft Sway знаходиться у вільному доступі і може працювати повністю автономно. У Sway ви не витрачатимете багато часу на форматування. Усю роботу бере на себе вбудований конструктор, завдяки якому ваш витвір виглядатиме якнайкраще [1].

Підсумовуючи переваги даного сервісу виділю додатково наступні компоненти: універсальність, доступність, браузерна платформа, зручна інтеграція, предикативність, крос-платформеність, інтеграція з контентом, простота, безкоштовність. На жаль є деякі недоліки: необхідне підключення до інтернету, потрібна реєстрація та доступність тільки в інтернеті.

Отже, користуйтеся, вдосконалюйтеся та створюйте сучасні, зручні презентації і проєкти.

ЛІТЕРАТУРА

  1. https://cutt.ly/Hww5xjOQ
  2. https://www.crms.world/uk/microsoft-365/sway
  3. https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Sway

SUMMARY

The article reveals the features and advantages of using the modern software service Microsoft Sway in the educational process.

Key words: presentation, convenience, accessibility, innovativeness.

1

 

docx
Пов’язані теми
Мистецтво, Інші матеріали
Інкл
Додано
11 червня 2023
Переглядів
140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку