Вимоги до організації та проведення підсумкової контрольної роботи з української літератури

Про матеріал
Вимоги до організації та проведення підсумкової контрольної роботи з української літератури для учнів 8 класу екстернатної форми навчання
Перегляд файлу

Вимоги

до організації та проведення

підсумкової контрольної роботи з української літератури

для учнів 8-х класів екстернатної форми навчання

в 2022-2023 н.р.

 

Оформлення підсумкової контрольної роботи

Підсумкова контрольна робота за курс 8-го класу оформлюється письмово на аркушах в лінію, дотримуючись вимог оформлення письмових робіт:

Підсумкова контрольна робота

з української літератури

за курс 8 класу (2022/2023 н.р.)

учня (учениці)-екстерна Криворізької гімназії №111

прізвище, ім'я, по батькові (у формі родового відмінка)

 

Умови проведення підсумкової контрольної роботи

1. Підсумкова контрольна робота з української літератури проводиться письмово в онлайн-форматі за допомогою сервісу відеотелефонного зв’язку Google Meet на платформі Google Classroom.

2. Учні у визначений день та час (відповідно до графіка) доєднуються за          15 хв до початку контрольної роботи для отримання пояснення та інструкції щодо виконання роботи. Камери учнів мають бути увімкненими.

3. На проведення контрольної роботи з української літератури відводиться 1 академічна година (урок 45 хв).

4. Завдання контрольної роботи вчитель демонструє на екрані.

 

Структура контрольної роботи

Контрольна робота складена за рівнями:

Початковий рівень містить тестові завдання з вибором однієї правильної відповіді. Завдання з вибором відповіді вважається виконаним правильно, якщо в роботі указана тільки одна літера, якою позначена правильна відповідь. При цьому учень (учениця) не повинен (не повинна) наводити будь-які міркування, що пояснюють його (її) вибір.

Середній рівень містить завдання на встановлення відповідності. До завдання на встановлення відповідності подано інформацію, позначену цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Щоб правильно виконати завдання, необхідно встановити відповідність інформації, позначеної цифрами та буквами (логічні пари). Завдання вважається виконаним правильно, якщо учень правильно зробив позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 3) і колонок (букви від А до Г).

Достатній рівень містить завдання відкритої форми, які передбачають розгорнуту відповідь на запитання. Завдання вважаються виконаними правильно, якщо записана правильна відповідь (наприклад: Які слова у вірші «Осінь» навіюють сумний настрій? У вірші «Осінь» такі слова навіюють сумний настрій, як: пелюстки печальні, в синій тиші, в далечінь холодну, в’яне все навколо тощо.)

Високий рівень містить завдання творчого характеру. Завдання вважається виконаними правильно, якщо учень (учениця) склав (склала) висловлення відповідно до теми у формі вільного есе (7-10 речень).

Оцінювання контрольної роботи

Система нарахування балів за правильне виконання завдання для оцінювання робіт учнів-екстернів:

 

Рівень

Номери завдань

Кількість балів

Усього балів

Початковий

1-3

по 1 балу

3 бали

Середній

4

по 1 балу

3 бали

Достатній

5-7

по 1,5 бала

3 бали

Високий

8

3 бали

3 бали

 

Перелік тем навчального матеріалу підсумкової контрольної роботи:

Тема 1.

Усна народна творчість

Українські історичні пісні, Пісні Марусі Чурай, Українські народні думи

Тема 2.

Світ української поезії

Т. Шевченко «Думи мої, думи мої…», «Мені однаково, чи буду…», «Ой три шляхи широкії…»; Леся Українка «Давня весна», «Хотіла б я піснею стати…», «Давня казка»; В. Сосюра «Любіть Україну!», «Васильки», «Осінь»; В. Підпалий «…Бачиш: між трав зелених…», «Зимовий етюд»; В. Голобородько «З дитинства дощ», «Наша мова», «Теплі слова»

Тема 3.

Із сучасної української поезії (наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст.)

В. Герасим’юк «Чоловічий танець»; І. Малкович «Із янголом на плечі», «З нічних молитов»; А. Мойсієнко «Жовтень жовті жолуді…»; І. Павлюк «Дівчинка»; Г. Кирпа «Мій ангел такий маленький…», «Коли до вас темної ночі…»

Тема 4.

Національна драма

І. Карпенко-Карий «Сто тисяч»

Тема 5.

З української прози

М. Коцюбинський «Дорогою ціною», О. Довженко «Ніч перед боєм», Н. Бічуя «Шпага Славка Беркути», В. Дрозд «Білий кінь Шептало», Ю.Винничук «Місце для дракона»

Тема 6.

Український гумор

В. Чемерис «Вітька+Галя, або повість про перше кохання»

 

docx
Додано
13 березня
Переглядів
55
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку