Віртуальна екскурсія до Колізею

Про матеріал
Мета уроку: познайомити учнів з історією створення та історичним значенням визначної пам’ятки архітектури світу. Тип уроку: засвоєння нових знань Наочність: презентація Обладнання: комп’ютер, проектор, екран, ґаджети з виходом до мережі Інтернет, зошити; Міжпредметні зв’язки: художня культура; зарубіжна література;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-екскурсія до Колізею

Номер слайду 2

Колізей — грандіозний амфітеатр в Римі, одне з найзнаменитіших споруд античності. Це справжній символ Вічного міста та одна з його головних визначних пам’яток. Колізей правильно називати амфітеатром Флавіїв — на ім’я династії імператорів, при якій побудували цю споруду.

Номер слайду 3

В античному Римі Колізей називали амфітеатр Флавіїв. Він був закладений у 75 імператором Веспасіаном Флавієм (9–79) і в 80 відкритий його сином Титом (роки правління 79–81).

Номер слайду 4

Цей величезний амфітеатр розташовував місця ми більш ніж на 80 000 тисяч глядачів.

Номер слайду 5

У плані Колізей представляє еліпс (156Х198 м); центр його композиції — нині зруйнована арена, оточена східчастими лавами для глядачів. Еліпс найбільше повно відповідав вимогам динаміки видовищ, що розгортаються — гладіаторських боїв. Він давав можливість максимально активізувати глядача, наблизити місця привілейованої публіки до арени; опускаючись лійкою місця розділялися відповідно до суспільного рангу глядачів.

Номер слайду 6

Макет

Номер слайду 7

План Колізею

Номер слайду 8

Томас Коул, 1832 р. Техніка: полотно, олія

Номер слайду 9

Джованні Баттіста Піранезі, 1757 р. 

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Мозаїка

Номер слайду 13

Розкопані підвальні приміщення під ареною

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

ppt
Додано
4 червня 2020
Переглядів
854
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку