віртуальна екскурсія містами Грузіі

Про матеріал
ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ СИГНАХІ - МІСТО КОХАННЯ,Сігнахі зараз одне з найпривабливіших міст Грузії, що зумовлює як його архітектурне обличчя, так і природне розташування на пагористому місці, де відкривається простір Алазанської долини та Кавказького хребта.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СИГНАХІ - МІСТО КОХАННЯ

Номер слайду 2

Серед величних гір, в оточенні приголомшливих пейзажів Алазанської долини розкинулося дивовижне місто Сигнахі. І це не перебільшення - бруковані чисті вулички, симпатичні черепичні дахи, чудовий міський дизайн перетворили селище в маленьке європейське містечко.

Номер слайду 3

РОЗТАШУВАННЯСигнахі - маленьке містечко в східній Грузії в регіоні Кахетії. Місто побудований на терасах схилу гори на висоті 743 метра над рівнем моря. Місто розташоване на узвишші, через що було зручним для оборони. Завдяки сприятливому розташуванню, Сигнахі формувалось в основному як місто ремісників та торговців. Населення невелике – близько 2000 жителів. ГЕРБ СИГНАХІ

Номер слайду 4

Свою другу назву місто отримало завдяки красивому палацу одруження, який працює в Сигнахі цілодобово. Укласти шлюб тут можна навіть вночі. Для цього достатньо за годину написати заяву, взяти документи і прийти з двома свідками в ЗАГС. У ньому з радістю скріплять союз закоханих узами шлюбу.

Номер слайду 5

Ніко ПіросманіМаргарита де Севр. Відомий і талановитий художник Ніко Піросмані, про якого співає у своїй пісні «Мільйон червоних троянд» Алла Пугачова, народився і жив в Сигнахі. Він був дуже бідний, тому йому доводилося працювати маляром за продукти і дах над головою. Художник на зароблені гроші купив собі будиночок, в якому продовжував творити свої твори мистецтва. За фатальним збігом обставин юний художник познайомився з французькою актрисою Маргаритою де Севр. Дівчина повністю опанувала його серце. Художник полюбив її так сильно, що «продав свій будинок, продав картини і кров і на всі гроші купив ціле море квітів». Мільйон найкрасивіших яскраво-червоних троянд устелив художник площу під вікнами актриси. На жаль, дівчина не розділили його почуттів, поїхала назад до Франції, залишивши бідного художника з розбитим серцем.

Номер слайду 6

Іраклій ІІЯк виявилося,місто досить молоде. Побудований він у другій половині ХVIIІ століття царем Іраклієм ІІ. А історія його досить плутана. Незрозуміло,коли точно розпочалося будівництво, і хто цим займався,і для чого це було потрібно. Кажуть,що для населення міста сюди переселяли вірмен. Кажуть, що будувався він для захисту від Лезгінських набігів. У 2007 розпочалася реконструкція міста

Номер слайду 7

Сігнахська фортеця. Це найбільша і найвідоміша фортеця в Грузії. По периметру кріпосної стіни розташовано 28 сторожових веж. До башточкою фортеці прибудовані спеціальні сходи, щоб туристи могли піднятися на неї. З висоти фортеці відкривається дивовижний краєвид на Алазанська долина. Тут вирощують найкращі сорти винограду і виробляють грузинські вина, які цінуються в усьому світі.

Номер слайду 8

КРАЄВИД НА АЛАЗАНСЬКУ ДОЛИНУ

Номер слайду 9

Парк 9 квітня. Приготування:горіхи і родзинки нанизують на нитку, обволікають в виноградному (або іншому фруктовому) соку і висушують в спеціальних ємностях. ЧУРЧХЕЛАПАМ’ЯТНИК ФІЛОСОФУ СОЛОМОНУ ДОДАШВІЛІУ центрі Сігнахі розташований парк 9 квітня. Парк отримав свою назву завдяки національному святу - Дню відновлення незалежності, який святкується в цей день. Парк прикрашають зелені насадження і квіти, а чисте гірське повітря робить його прекрасним місцем для прогулянки. У парку можна спробувати смачне грузинське ласощі - Чурчхела.

Номер слайду 10

Бобдійський монастир. Бобдійский монастир розташований в 2 км від міста Сигнахі . У ньому спочивають мощі Святої Ніно - просвітительки Грузії. Саме її проповіді принесли в Грузію християнство. Від монастиря прокладена сходи з 643 сходинок, які ведуть до святого джерела Ніно. Як свідчить надання, занурившись в святе джерело, тіло і душа очищаються від гріхів. СВЯТА НІНОКолокольня побудувана в ХІХ столітті

Номер слайду 11

Церква Святого Георгія. Вам буде цікаво дізнатися, що вона була побудована ще в 1793 році. Храм виконаний в традиційному стилі, який притаманний вірменської культової архітектури. Фасад будівлі прикрашений витонченими арками і цегляними рельєфами, а внутрішнє оздоблення складається з ручних розписів і оригінальної ліпнини. Хотілося б відзначити, що її видно практично з будь-якої частини міста.

Номер слайду 12

Сигнахі - дивовижний пам'ятник закоханим просякнутий любов'ю. Прогулюючись по старому Сигнахі, можна зустріти безліч зізнань у любові від невідомих авторів, які захотіли, щоб про їх почуття дізнався весь світ.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
24 травня 2020
Переглядів
483
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку