"Вистояли -переможемо" річниця російсько-Української війни

Про матеріал
Презентація до річниці російсько-Української війни. Презентація складається з 9 слайдів. 24 лютого виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму 2014
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вистояли – переможемо!24 лютого виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму 2014

Номер слайду 2

Відкритий воєнний напад росії на Україну, що почався в четвер о 3.40 24 лютого 2022 року ввійде в історію України, як день скорботи, пам'яті за загиблими та день невимовної ненависті. «Не збудемо, не пробачимо»

Номер слайду 3

Буча. В рамках наступу на Київ одним з найбільш постраждалих міст є Буча. Контроль над містом ЗСУ відновили 31 березня. На тимчасово окупованих українських територіях росіяни повторюють найгірші практики нацизму масові розстріли, депортації, знущання з цивільного населення, умисне плюндрування та розкрадання приватної власності та цінностей. Різанина в Бучі, Ізюмі, масове знищення людей у Маріуполі стали наочним проявом геноцидної політики Москви. Звірства, воєнні злочини, зґвалтування, вчинені російськими загарбниками в Україні, шокували світ.«Не збудемо, не пробачимо»

Номер слайду 4

Драматичний театр Маріуполь. Маріупольський академічний драматичний театр , один з найстаріших театрів Лівобережної України . Будівлю театру споруджено в 1956 році. 16 березня 2022 року російська авіація скинула надпотужну бомбу, на драмтеатр де переховувались мешканці м. Маріуполь. Театр було зруйновано вхід в бомбосховище завалило разом з людьми. На супутникових знімках видно , що перед театром на асфальті великими літерами було написано «ДІТИ»…станом на 4 травня 2022 року встановлено , що в театрі загинуло не менше як 600 осіб. 23 грудня 2022 року те, що лишилось від театру, знесли, щоб приховати свої нелюдські злочини.«Не збудемо, не пробачимо»

Номер слайду 5

ТЦ «Амстор2 Моє рідне місто… Лише біль У понеділок , 27 червня 2022 року, внаслідок ракетного удару ракетою Х-22 по Кременчуку Полтавської області окупанти влучили у торгово-розважальний центр «Амстор». За офіційними даними загинула 21 особа, 56 осіб отримали травми різного ступеня. Об'єкт цивільної інфраструктури , який не має відношення до військових.«Не збудемо, не пробачимо»

Номер слайду 6

Дніпропетровськ Дніпро, 14 січня. Ранок суботи у будинку на вулиці Набережній Перемоги, 118 не віщував біди. Хтось домовлявся про зустріч із донькою, щоб побачити тримісячну онуку, хтось – робив свічки для ЗСУ, а дехто, ймовірно, будував плани на вечір, бо ж "Старий Новий рік". Там вирувало життя, було чути дитячий сміх. А вже надвечір російські терористи поцілили у мирний багатоквартирний будинок ракетою. Після цього було чути лише крики та стогони сотень людей, які хапають холодне повітря під завалами бетонних стін. Замість 72-х квартир – тепер лише повітря і величезна порожнеча всередині у тих, кому вони слугували домом. Станом на 17 січня кількість жертв російського терору зросла до 45. Серед них – шестеро дітей.«Не збудемо, не пробачимо»

Номер слайду 7

Азовсталь24 лютого 2022 було ухвалене рішення відкрити прохідні комбінату, щоб забезпечити вільний доступ цивільних у бомбосховища. У ході боїв за Маріуполь 19 квітня 2022 російські війська почали штурмували підприємство Українські війська зайняли кругову оборону комбінату. Металургійний комбінат було практично повністю зруйновано російськими авіанальотами. 4 травня російські війська прорвалися на територію комбінату.. З 1 по 7 травня Україна та Росія за підтримки ООН домовилися про евакуацію цивільних, які ховались у бомбосховищах «Азовсталі». На процедуру екстракції військових-захисників «Азовсталі» окупанти не погодилися. 20 травня українські війська виконавши бойове завдання завершили оборону комбінату. Пр. АТ «Металургійний комбінат „Азовста́ль“» збудований в 1930 році — монополіст з випуску деяких видів металопрокату, підприємство з повним металургійним циклом. За рівнем валового доходу посідав третє місце серед металургійних підприємств України. Щорічно виробляв 6 млн т чавуну, 7 млн т сталі, 4,5 млн т прокату, 1,5 млн т агломерату.

Номер слайду 8

«Борітеся – поборете!Вам Бог помагає!За вас правда, за вас славаІ воля святая!» Т. Г. ШевченкоІ жах, і кров, і смерть, і відчай,І клекіт хижої орди,Маленький сірий чоловічок. Накоїв чорної біди. Це звір огидної породи,Лох-Несс холодної Неви. Куди ж ви дивитесь, народи?!Сьогодні ми, а завтра – ви. Ліна КОСТЕНКО

Номер слайду 9

Перемога України – запорука світової стабільності.

pptx
Додав(-ла)
Лазоренко Юлия
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
212
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку