Виступ дитячої громадської оргнізації "МРІЯ"

Про матеріал
Це розробка виступу учнів дитячої громадської організації.Адже це добровільна організація учнів, яка забезпечує право і надає можливість в межах Статуту здійснювати регулювання і управління справами. Учнівське самоврядування здійснює свою діяльність у співпраці з адміністрацію та колективом вчителів, а також з батьківським комітетом. Метою роботи дитячого самоврядування є згуртування учнівської молоді на корисні, добрі справи, виховувати в них кращі риси громадянина України, захищати їх права, інтереси, робити життя учнів насиченим і цікавим.
Перегляд файлу

       Тарасівський заклад ПЗСО Виноградівської с.р.

 

 

Сценарій виступу дитячої громадської організації «МРІЯ»

 

(Звучить мелодія весни ,голос за кулісами)

Учень1.Яка чарівна пора року, коли пробуджується природа, коли сонце дарує тепло, а пташки спішать повернутися до рідного дому. Саме на весні шкільні коридори сповнюються гомоном, а природа розквітає всіма барвами веселки.(шум, на фоні співу птахів, лідер заклопотано…)

Президент.Ой, ці весняні будні! За вікном така краса, а в мене : День Валентина відсвяткували, гуманітарну допомогу зібрали, з учасниками бойових дій зустрілися, кращу половину людства привітали. Хух! (Витирає лоба).Ось що значить бути президентом учнівського самоврядування Тарасівського закладу . Ви думаєте це зробила я, нічого подібного, у моєму підпорядкуванні триста учнів. І ніякого хаосу! Тому що в нашому закладі ДГО «Мрія», яка нараховує 7 комісій, що прагнуть виразити : самовдосконалення, активність дій, милосердя, організованість, ввічливість, розуміння, ясні помисли, доброту, усвідомлення проблем, впевненість, актуальність, наполегливість, неординарність, яскраві враження і діє самостійно, прагнучи удосконалити колектив та об’єднати його.(По черзі прикріплюються літери  на стенд і виходить слово «самоврядування»)

      Отож, зустрічайте Міністр комісії навчання та творчості!

Учень 1.Доброго дня, я вважаю, що навчання- головне завдання кожного учня! Тому ми прагнемо зробити так, щоб кожна дитина хотіла йти до школи, щоб життя у школі було насиченим і цікавим. Наша команда виступає ініціатором у проведенні предметних тижнів, тематичних лінійок та різноманітних годин спілкування. Але поряд з тим ми не залишаємось осторонь проблем у навчанні, адже знання – це основа майбутнього благополуччя. (Президент школи по черзі протягує кожному члену комісії стрічку відповідного кольору, яка прикріплена до символу ДГО у вигляді квітки).

Президент.

Хай цей колір символізує жагу до навчання і освітлює вам шлях.(вручила жовту стрічку)

Ніколи не буде навчання без дисципліни і порядку.

Учень 2. А ось і я! Основним нашим завданням є надання допомоги учителям свідомої дисципліни. Тому перша сходинка до старшої школи є вивчення статуту, який зобов’язує чітко дотримуватись правил внутрішнього розпорядку. А знаєте які перегони відбуваються у нас. Коли ми виборюємо звання «Найкращий клас». Тут і шкільна форма, і кращий класний куточок, і найохайніший кабінет. Доречі, саме нам довірили проводити рейди і висвітлювати результати на дошці оголошень ДГО.

Президент. Гарна робота, хай цей колір символізує порядок у нашій школі.(вручила синю стрічку).

Народившись у нашій державі, дитина відразу отримує свої права.

Учень 3.Я, міністр комісії «Захисту прав дитини», доповідаю: у нашій школі чітко виконуються права дитини на громадянство, життя з батьками, на освіту, на свободу слова. Наша школа нараховує 11 національностей серед 300 учнів, тому девізом нашої комісії стали слова «Ми різні, але ми разом».

Президент. Дитяча Конституція має блакитний колір, тож тримайте цю стрічку. Яка поведе вас правильним шляхом(вручає стрічку блакитного кольору).

Ми з людьми поділимось добром,

Щоб надія не згасла в людині.

Щоб вона проросла зерном.

Як одвіку було в Україні.

Під таким девізом працює комісія «Добрих і корисних справ».

(на фоні музики вихід із серцями)

Учень 4.Зробити світ добрішим, допомогти тим, хто цього потребує- найголовніша мета моєї комісії, щоб досягти її, ми власними руками творимо добро: ми є шефами над дитячим садочком «Світлячок», доглядаємо за могилами учителів, які пішли з життя, та обелісками воїнів, допомагаємо одиноким людям. Ніколи не залишаємо осторонь людських проблем і намагаємось відгукнутися на будь-яку біду. Нас завжди цікавила наша історія, тому волонтери збирають цінний матеріал із вуст очевидців, допоки вони живі.

Президент. Милосердним повинен бути не тільки той, кому довелося зазнати скрути, а й той, кого біда обминає стороною. Тож хай ця стрічка веде вас лише у світ добра.

(вручає червону стрічку).

Невід’ємною частиною навчально-виховного процесу є дозвілля.

Учень 5.(Виходить у навушниках)

Ну чим ще можна здивувати цей учнівський колектив. Кому, як не нам, комісії проведення дозвілля піклуватися про це. Мені пощастило, що в мене є однодумці, які миттєво реагують на підготовку і проведення шкільних і класних вечорів, свят народного календаря, конкурсів і оглядів художньої самодіяльності. До речі, усе виконується лише з урахуванням побажань учнів. Традиційними стали заходи «Вечір повноліття» та «Посвята в п’ятикласники ». Є ідея! Параду країн Близького і Далекого Сходу - бути !

Президент. Тож хай помаранчів колір піднімає ваш настрій і надихає на нові звершення.

(вручає помаранчеву стрічку)

(голос за кулісами : «Раз два, три чотири ,три чотири, раз два  .Хто крокує навздогін-це Тарасівський загін »).

Чуєте! До нас наближається міністр комісії «Туризму і спорту».

Учень 6. Доброго здоровя.

 Я готова звітувати, про роботу розказати.

Поговоримо про те, що здоровя в нас одне.

Тож мерщій біжіть, стрибайте,

Та в рухливі ігри грайте.

Як зробили ви уроки, поспішіть до школи знов,

Там чекає вас футбол, волейбол і баскетбол,

Карате і бокс для вас- враз здоровя стане клас.

А коли прийдуть канікули, світ пізнати поспішіть,

Та до подорожей звикли ми, для екскурсій час знайдіть.

Президент.

Зелений колір – колір здоровя, тож прагніть не розгубити його, живучи у гармонії з природою.

(вручає зелену стрічку)

Учень 7. (фоноргама «Кто там»)

А ви знаєте, чому я раніше вередливим був? Тому що я в прес-центрі не працював. А тепер я знаю всі шкільні новини. І ви думаєте це просто, коли потрібно зібрати всю інформацію, відредагувати її і надрукувати, щоб вийшла така чудова газета «Вісник школяра», яка виходить у нас з 2011 року. І ви думаєте я це зробив сам ? Нічого подібного! Зі мною надійна комісія «Прес-центр».

Президент.

Нехай ця стрічка єднає нас в інформаційному просторі закладу.(вручає стрічку)

Ось така дитяча організація «Мрія» Тарасівського закладу ПЗСО.

-Метою якої є виховання самодостатньої особистості.

-Принципом якої є слова «Ми вирішили, ми зробили, ми відповідаємо».

-Нас об’єднує прагнення зробити життя змістовним і цікавим.

-Для нас найдорожче свобода думки та особистість.

-Ми турбуємося про менших і слабших за нас.

-Нам допомагає жити гра, фантазія і вигадка.

-Ми співпрацюємо з усіма, кому не є байдужі наші інтереси.

-Ми самі вирішуємо, які справи та свята нам проводити.

-Якщо ти з нами, то в тебе є друзі!!!

(фінальна пісня)

 

docx
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
320
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку