Вода найціннійший скарб

Про матеріал

навчитися раціонально використовувати та охороняти воду; розвивати в учнів екологічну культуру, естетичне бачення навколишнього середовища; виховувати дбайливе ставлення до природи. формувати систему знань про значення води у житті людини і природі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вода – найцінніший скарб людства! підготувала вхователь гпд Корюківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Романенко Тетяна Олегівна.

Номер слайду 2

Нині всім добре відомо, що без води неможливий будь-який прояв життя. Це - найцінніший «мінерал життя», на долю якого приходиться до 90 % будови організму. Вона забезпечує фізіологічні, біохімічні, хімічні процеси в організмі любої живності на землі.

Номер слайду 3

Звичайно всі дари природи важливі, але немає більш дорогоцінного скарбу, ніж вода, без якої жити не можна. Без води не можуть функціонувати ні промисловість, ні сільське господарство. Але при цьому вода має відповідати належній якості. Вона має космічне, геологічне, кліматичне, енергетичне, санітарно-гігієнічне, лікувальне, рекреаційне і навіть естетичне значення.

Номер слайду 4

Коли не задумуєшся, то здається, що з цим даром Природи ніби все гаразд, безпроблемно. Насправді, як це далеко від реальності. Нині вода - одна з глобальних проблем сьогодення. Це передусім стосується прісної води. Ресурси питної води на Землі вкрай нерівномірно розподілені. А ще люди не завжди ощадливо її використовують.

Номер слайду 5

Не тільки корисні копалини виснажуються, але й ресурси питної води істотно зменшуються. Ми часто занепокоєні проблемами енергетики. Але зрозумійте, якщо завтра закінчаться питні джерела, то людству енергетика вже не знадобиться.

Номер слайду 6

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я , доступ до питної води мають 89% населення Землі. Для всіх народів вода вважається джерелом життя. В Україні проблема води стоїть особливо гостро, оскільки наша держава в числі країн Європи, що малозабезпечені водою.

Номер слайду 7

Отже, ми повинні добре усвідомити, що все залежить лише від нас. Закликаю Вас з повагою ставитись до нашої чарівної природи і докласти максимум зусиль для збереження річок задля майбутніх поколінь. Кожен з нас повинен зробити якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Наприклад, не витрачати марно воду, прибрати сміття з річки й берегів, не кидати сміття у воду. Давайте берегти дари природи! 

pptx
Додано
6 грудня 2020
Переглядів
1127
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку