Волейбол. Введення м’яча у гру (подачі)

Про матеріал
Введення м’яча у гру (подачі). Подача як ігровий прийом не тільки призначена для введення м’яча в гру, а також належить до атакуючих дій. Як відзначають тренери, техніка подачі м'яча в волейболі - половина перемоги. Особливо це стосується гравців початківців. У чоловічому волейболі техніку передачі та подачі м'яча відносять до вирішального елементу гри. Сьогодні виділяють такі основні способи подач: верхня пряма подача, нижня пряма подача, верхня бокова подача. Оскільки подачі є початком всіх ігрових епізодів, то від уміння виконувати подачу і тактично правильно її реалізовувати залежить результат гри.
Перегляд файлу

Введення м’яча у гру (подачі)

      Подача як ігровий прийом не тільки призначена для введення м’яча в гру, а також належить до атакуючих дій.  Як відзначають тренери, техніка подачі м'яча в волейболі - половина перемоги. Особливо це стосується гравців початківців. У чоловічому волейболі техніку передачі та подачі м'яча відносять до вирішального елементу гри. 
   Сьогодні виділяють такі основні способи подач: верхня пряма подача, нижня пряма подача, верхня бокова подача. Оскільки подачі є початком всіх ігрових епізодів, то від уміння виконувати подачу і тактично правильно її реалізовувати залежить результат гри.

C:\Users\user\Desktop\АРІЕЛЬ\Фізична культура\Волейбол\Картинки Волейбол\ББ.jpg

  Подача – технічний прийом, за допомогою якого м’яч вводиться в гру. Не дивлячись на різні в техніці певних способів подач, рухи при їх виконанні мають ряд загальних закономірностей. Перед виконанням подачі гравець приймає вихідне положення, ліву ногу ставить попереду правої на відстані кроку. Ноги зігнуті в колінах і знаходяться на ширині плечей. При цьому тіло має кут повороту відносно фронтальної осі до 45˚, ліве плече знаходиться попереду правого – це грає важливу роль у виконанні ударного руху. При нижніх подачах тулуб злегка нахилений вперед, при верхніх – знаходиться у вертикальному положенні.

 

C:\Users\user\Desktop\АРІЕЛЬ\Фізична культура\Волейбол\Картинки Волейбол\А.jpeg

Нижня пряма подача

Стоячи обличчям до сітки, одна нога попереду (для правшів - ліва і навпаки), інша ззаду зігнуті в колінних суглобах, тулуб нахилений вперед;
                - М'яч на долоні лівої зігнутої руки на рівні пояса або трохи нижче.
                - Праву руку відвести для замаху назад;
                - Удар по м'ячу напруженою долонею випрямленої руки на рівні пояса;

C:\Users\user\Desktop\АРІЕЛЬ\Фізична культура\Волейбол\Картинки Волейбол\А 2.jpeg

Верхня пряма подача

   Гравець стоїть обличчям до сітки. Ноги злегка зігнуті, ліва нога виставлена ​​уперед. М'яч утримується лівою рукою, права піднята вгору для удару.
   М'яч підкидається вгору і трохи вперед. У момент підкидання м'яча вгору тяжкість тіла переноситься на праву ногу, яка злегка згинається в колінному суглобі, тулуб нахиляється назад і злегка повертається в бік ударної руки.
   Слідом за рухом тулуба, права рука, зігнута в ліктьовому суглобі, відводиться за голову. При ударі по м'ячу нога, що стоїть ззаду випрямляється, вага тіла переноситься на попереду стоячу ногу. Рука, що ударяє, спочатку переміщується ліктем вперед, потім швидкість переміщення передпліччя зростає, і рука повністю випрямляється.

Верхня пряма подача має два основних варіанти: силова та плануюча. Суттєвими елементами тактики плануючих подач є підвищена точність удару по м’ячу.

Верхня бокова.

Існують варіанти бокової подачі: з місця, під час руху, на силу та плануюча.

https://disted.edu.vn.ua/media/images/student1/legka_atlet/5_rik/u22_29sch_5rik.files/image005.jpg https://disted.edu.vn.ua/media/images/student1/legka_atlet/5_rik/u22_29sch_5rik.files/image006.jpg

docx
Додано
19 січня 2021
Переглядів
4659
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку