Волонтерство в Україні

Про матеріал
Презентація створена для години спілкування з метою ознайомлення волонтерської діяльності в Україні, зокрема - відомих зірок у період режиму воєнного стану.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волонтерство в Україні

Номер слайду 2

"Не питай, що Україна зробила для тебе. Запитай себе, що ти зробив для України" — принцип волонтерів.

Номер слайду 3

Волонте́рство, або волонте́рська дія́льність (від фр. volontaire (доброволець) → лат. voluntarius → лат. voluntas (вільне волевиявлення) → лат. volō (бажання, намір)) — добровільна безкорислива суспільно корисна діяльність. Може здійснюватись і окремими людьми, і організаціями.

Номер слайду 4

Волонтерський рух — доброчинна діяльність, яка здійснюється фізичними особами на засадах неприбуткової діяльності, без заробітної плати, без просування по службі, заради добробуту та процвітання спільнот і суспільства в цілому.

Номер слайду 5

Людину, яка добровільно надає безоплатну соціальну допомогу та послуги інвалідам, хворим, особам і соціальним групам, що опинилися в складній життєвій ситуації, називають волонтером.

Номер слайду 6

Волонтерська діяльність як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та обмежена державна участь у задоволенні потреб своїх громадян, їхній соціальній підтримці.

Номер слайду 7

Благодійність vs нажива, або як відрізнити справжніх помічників від шахраїв1. Не поспішайте.2. Не соромтеся задавати питання.3. Перевірте інформацію.4. Сфотографуйте волонтера.5. Знайдіть інформацію щодо фонду.

Номер слайду 8

Волонтерський рух в умовах війни

Номер слайду 9

Серед волонтерських організацій, які допомагають підрозділам українських силових структур, найбільш відома «Повернись живим»

Номер слайду 10

ЗІРКИ-ВОЛОНТЕРИ

Номер слайду 11

Легендарна українська акторка Ада Роговцева підтримує українських військових ще з 2014 року. Нині ж Ада Миколаївна займається волонтерством удома:— Зараз я волонтерю у себе вдома – тут у мене повноцінний штаб. Наші солдати приходять сюди митися, а я їм перу одяг і віддаю чистим та сухим.

Номер слайду 12

Ірина Федишин. Українська співачка приєдналась до волонтерів. Разом з сином вона плете маскувальні сітки для наших захисників.

Номер слайду 13

Телеведучий Сергій Притула не перший рік займається активною допомогою українським військовим. Сьогодні його команда має склади та логістичний центр, допомога одразу відправляється хлопцям на фронт.

Номер слайду 14

Колега Сергія — ведуча Леся Нікітюк — наразі допомагає біженцям у Хмельницькому. Спочатку вона розвантажувала гуманітарну допомогу, а потім в одній із місцевих шкіл відкрила центр прийому вимушених переселенців. Тут люди можуть зупинитися на 1−2 дні, щоб перепочити у дорозі, зігрітися, поїсти та переночувати. «У нас тепленько і м'якенько. Свіжий хліб, булочки, зрази з капустою, вареники. Прості жіночки передають переселенцям у притулки і на передову. Дякую», — розповіла ведуча в інстаграм-сторіс.

Номер слайду 15

Реперка Alyona Alyona повернулася до рідної Баришівки під Києвом і під час війни стала фасовщицею ліків.

Номер слайду 16

Лідер гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець також долучився до волонтерської дільності та допомагає з доставкою гуманітарки. Гурт теж з тих, хто підтримує захисників та патріотів України з 2014 року. «Ми маємо величезну волонтерську організацію, якій потрібні транспортування. У нас з хлопцями три машини — здебільшого перевозимо ліки та дитяче харчування, трохи речей», — розповів Сергій Танчинець. Музикант поділився, що з колегами возить речі до київських лікарень. Натомість зі столиці вони вивозять мам з дітьми. Також допомагають евакуювати людей на Західну Україну.

Номер слайду 17

Даша Астаф'єва. Українська модель і відома співачка Даша Астаф'єва з перших днів війни зайнялася волонтерством. Виконавиця залишилася у Києві, там вона чистить овочі та готує для захисників України. 

Номер слайду 18

Беруть участь у благодійних концертах. Надя Дорофєєва. Тіна Кароль. Джамала. С. Вакарчук. О. Полякова Jerry Heil

Номер слайду 19

Так, Андре Тан вирішив переформатувати свій бізнес – тепер фабрики шиють одяг на потреби ЗСУ.

Номер слайду 20

Катерина Осадча. Українська телеведуча, зірка шоу "Світське життя" запустила телеграм-канал "Пошук зниклих", де тисячі людей можуть знайти своїх рідних, що загубилися чи безслідно пропали в час війни. Маша Єфросиніна. Українська телеведуча та почесний Посол Фонду ООН з питань народонаселення М.Єфросиніна створила «Фонд Маша» для допомоги ЗСУ.

Номер слайду 21

pptx
Додано
30 травня 2022
Переглядів
2947
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку