Вплив діяльності людини на стан біосфери.

Про матеріал

Презентація до уроку Біології в 11 класі.

Зростання населення землі ТА РОЗВИТОК ПРОМИСЛОВОСТІ СУПРОВОДЖУЄТЬСЯ ІНТЕНСИВНИМ РОЗВИТКОМ МІСЬКИХ ПОСЕЛЕНЬ (УРБАНІЗАЦІЯ)

Вплив знарядь і способів обробітку земель, вирубування лісів, які захищають грунти від дії вітрів і підземних вод, та інші фактори спричиняють їхню ерозію.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив діяльності людини на стан біосфери. ПІДГОТУВАВ ВЧИТЕЛЬ Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім. В. М. Чорновола. Бугай О. В.

Номер слайду 2

Які основні форми господарської діяльності людини?

Номер слайду 3

Зростання чисельності населення. Зростання населення землі ТА РОЗВИТОК ПРОМИСЛОВОСТІ СУПРОВОДЖУЄТЬСЯ ІНТЕНСИВНИМ РОЗВИТКОМ МІСЬКИХ ПОСЕЛЕНЬ (УРБАНІЗАЦІЯ), ЗОКРЕМА ПОЯВОЮ ВЕЛЕТЕНСЬКИХ МІСТ – МЕГАПОЛІСІВ. Міста та їхні околиці є прикладом антропогенно зміненого природного середовища: Знищення природних екосистем;Високий рівень забруднення промисловими та побутовими відходами;Інтенсивний рух транспорту.

Номер слайду 4

Забезпечення населення Землі продуктами харчування Вплив знарядь і способів обробітку земель, вирубування лісів, які захищають грунти від дії вітрів і підземних вод, та інші фактори спричиняють їхню ерозію. Ерозія грунтів – це зменшення товщі їхнього верхнього, найродічішого, шару в результаті знесення вітром або водою.

Номер слайду 5

Знищення лісів Протягом останніх 10 тисяч років під впливом діяльності людини площа лісів на нашій планеті скоротилася не менш ніж на третину. Як відомо, зменшення площі лісів є однією з причин накопичення в атмосфері вуглекислого газу.

Номер слайду 6

Проблеми достатності енергоносіїв Збільшення споживання електроенергії потребує будівництва нових електростанцій, серед яких і атомні (АЕС). Щорічно внаслідок роботи АЕС утворюється понад 70 тонн радіоактивних відходів, але надійні способи їхнього зберігання донині невідомі.

Номер слайду 7

Кліматичні зміни Діяльність людини є однією з причин змін клімату Землі. Інтенсивний розвиток промисловості та енергетичного комплексу збільшує концентрацію вуглекислого газу в атмосфері, що в свою чергу спричиняє парниковий ефект.

Номер слайду 8

Забруднення прісних вод Забруднення прісних вод викликане не тільки тим, що в ріки скидають відходи виробництва. Це і змиви з полів пестицидів та мінеральних добрив, що отруюють багато водних організмів, насамперед молюсків, раків, риб, підвищують у воді макро- і мікроелементів.

Номер слайду 9

Проблеми Світового океану З річковим стоком, викидами морського транспорту й, особливо, через аварії танкерів, у море потрапляє величезна кількість нафтопродуктів, солей важких металів, пестицидів.

Номер слайду 10

Зниження біологічної різноманітності Біологічна різноманітність – уся сукупність видів організмів, що живуть на певній території або в цілому на планеті Земля. За останні два сторіччя на Землі зникло кілька сотень видів тварин. Насамперед це ссавці, яких вимерло понад 100 видів, птахи та рептилії. Під реальною загрозою існування ще 2 тис. видів тварин.

pptx
Додано
20 березня 2018
Переглядів
1429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку