Вплив сучасної діяльності людини на навколишнє середовище

Про матеріал
Презентація розроблена на основі матеріалів підручника Вступ до історії України та громадянської освіти. 5 клас. Гісем О. В. і може бути використана для проведення уроку на тему: "Вплив сучасної діяльності людини на навколишнє середовище" в 5 класі НУШ, як під час дистанційного так і під час очного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив сучасної діяльності людини на навколишнє середовище

Номер слайду 2

Мабуть, вам доводиться чути, що через господарську діяльність збільшилася кількість природних лих, відбувається глобальне потепління, яке докорінно змінює звичне середовище для всього живого. Глобальне потепління — стрімке відхилення від норми температури поверхні Землі, яке спричиняє зміну клімату та перетворює природне середовище окремих регіонів планети на непридатне для життя людини.

Номер слайду 3

Людство, переробляючи природні ресурси, залишає велику кількість відходів. Унаслідок цієї діяльності часто гинуть ліси, висихають річки, водойми, змінюється тваринний і рослинний світ. Відбувається і стрімке забруднення навколишнього середовища відходами виробництва та життєдіяльності людини.

Номер слайду 4

На деяких територіях людині вже не вистачає чистого повітря, води.

Номер слайду 5

Усе, що створила людина (міста, дороги, штучні водойми, сільськогосподарські та лісові угіддя тощо), уже не може повернутися до первісного природного стану. Тому зараз першочерговим стає питання захисту та відновлення природи там, де це можливо, і зміни поведінки людини у використанні природних багатств.

Номер слайду 6

Екологія — наука про взаємовідносини живих істот та навколишнього середовища. Екологія допомагає людині усвідомлено та раціонально користуватися природними ресурсами, усвідомити роль природного середовища для життя й здоров'я. Усі природоохоронні заходи, які проводяться в наш час, лише відтерміновують можливу катастрофу. Проте усвідомлення цього — це вже великий крок на шляху до розв’язання проблем екології. У 2020 р. країни світу уклали Паризьку угоду, домовившись узгоджувати заходи для зменшення викидів вуглекислого газу, щоб зупинити глобальне потепління.

Номер слайду 7

Домашнє завдання: Опрацювати параграф 2. пункт 3. Виконайте завдання 6 у параграфі 2. А саме: Підготуйте плакат (постер) до всесвітнього Дня довкілля, що відзначається 18 квітня.

pptx
Додано
19 вересня
Переглядів
50
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку