Вправи "Морфологія, іменник . Модні тренди одягу для підлітків"

Про матеріал
Вправи "Морфологія, іменник . Модні тренди одягу для підлітків" Пропонується мовне дослідження тексту, робота зі словником та творче конструювання. Сучасний матеріал, що містить покликання на відео. Можна використовувати для позакласної роботи.
Перегляд файлу

Чек - лист

Тема. Морфологія, іменник

ТСС. Модні тренди одягу для підлітків

І. Занурення в тематичну ситуацію

Підлітковий період — це один із найскладніших періодів у дітей. В цей час як ніколи хочеться виглядати красиво і стильно. Допомогти в цьому може правильний одяг. Актуальна мода для підлітків у 2021 році має багато спільного з модою для дорослих. З’ясуємо, що пропонують сучасні дизайнери для дівчат і юнаків. Основні тенденції та тренди моди в 2021 році для підлітків будуть представлені  на  фото. Використовуйте їх для натхнення і як підказку при поході в магазин.

У 2021 році дизайнери підготували для підлітків багато цікавих і модних новинок. У новому сезоні на піку популярності виявилася одяг неординарних фасонів і кольорів. У моді силует оверсайз і багатошаровість.

 Читайте, що буде модно для підлітків у 2021 році. http://riara.com.ua/pidlitkova-moda-2021/#i-15

Модні тренди

C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\скачанные файлы (1).jpg C:\Documents and Settings\Admin\Рабочий стол\скачанные файлы.jpg

 

ІІ. Мовне дослідження

  1.          Лексико-орфографічна хвилинка

- Що, на вашу думку, означає фраза «бути в тренді»?

-  Що таке тренд? http://slovopedia.org.ua/36/53410/249533.html

- Хто такий трендсеттер?

https://slovnyk.ua/index.php?swrd=%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B5%D1%80

 

  • З’ясуйте лексичне значення слова трендсеттер. Що означає це слово?     Зверніть увагу на його написання.
  • З’ясуйте лексичне значення інших незнайомих вам слів. Зверніть увагу на їх наголошення.

2. Робота з текстом

Прочитайте текст. Випишіть виділені іменники. Визначте їх рід, число, відмінок, синтаксичну роль.

  Мода — це  явище естетичне, частина художньої культури окремої країни чи людства в цілому. Мода для кожного з нас є частина внутрішнього світу, явище психологічне; а ставлення до неї, вибір — явище моральне.

Що ж таке мода? Варто тільки вимовити це слово – усі дружно дадуть відповідь, що мода — це зміна зразків одягу.

 З цим можна було б погодитися, якби естетика не була філософською дисципліною і не розглядала б життя, у тому числі і побутову її сторону, у взаємодії зі всім світом. Тому разом з побутовим поняттям «мода» потрібно дати і загальне філософське її визначення — часткова зміна, що періодично повторюється.

 В естетичному сенсі мода і стиль — це нетривале переважання певного напряму в різних сферах життя, особливо в побуті, художній творчості.

  Кожна епоха породжує ті чи інші форми одягу, які виконують практичне призначення, одночасно володіючи образно-смисловим змістом.

 Людина бажає заявити про себе і висловлює свої думки, ідеологію і протест через найбільш доступні йому засоби втілення – одяг, зачіску, імідж в цілому. Мода і стиль — це якраз те, чого дотримується більшість. Мода — це не стиль. Чому не варто дотримуватися моди? — тому що строге наслідування моди знеособлює. Адже усі намагаються не відставати від неї. У результаті замість індивідуального стилю з урахуванням індивідуальних особливостей — безглузда гонитва за модою. Масова. Якщо брати той же одяг або взуття, треба визнати, що модне не завжди зручно, практично або доречно.

 Наслідувати моду, розраховану на масовку — це бути як всі. А не бути як всі, бути білою вороною — це бути яскравою індивідуальною особою на тлі сірого безликого натовпу, що наслідує модні тренди.

Електронний нотатник

Випишіть з тексту слова, які для вас  викликають труднощі при написанні.

Творче завдання

Перегляньте відео https://www.youtube.com/watch?v=MJwhVFhK0lU

До слова мода запишіть ряд прикметників, складіть  3 речення. Підкресліть іменники, розберіть один іменник як частину мови.

ІІІ. Створення  нового  продукту

   Погугліть  і знайдіть  різновиди сучасної моди та стилю. Створіть буклет «Мій стиль».

 

docx
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку