Вправи на розслаблення на заняттях фізкультури."Розваги на основі психогімнастики"

Про матеріал
Вправи на розслаблення на заняттях фізкультури.Психогімнастика - метод, при якому учасники психокорекції проявляють себе й спілкуються без допомоги слів.Психогімнастика розуміється як ігри, етюди, в основі яких лежить використання рухової експресії як головний засіб комунікації в групі.Такого роду психогімнастика спрямована на рішення завдань групової психокорекції: установлення контакту, зняття напруги і т.д.
Перегляд файлу

Вправи на розслаблення на заняттях фізкультури.

Розваги на основі психогімнастики

У космос

 — уявіть, що ви- космонавти, й зараз помандруємо космос на ракеті.  Спочатку треба одягнути спеціальні космічний одяг. Ви берете в руки костюм,  одягаєте його,він дуже-дуже важкий, піджак тисне на плечі,  на спину. Потім ви одягає космічні черевики, ногам тепло і важко.  Ви   одягаєте скафандр й  потихеньку  піднімаєтесь в  ракету, зручно сідаєте в крісло, ракета злітає. Чим швидше злітає ракета, тим легше вам стає, руки  легкі- легке, ніг ви  зовсім не відчуваєте, вам стає легко-легко, ви- як метелики, що  літають у  повітрі.

Подорож на повітряній кулі

 — сьогодні ми вирушимо з вами в  подорож на повітряній кулі.  Ляжте, заплющте очі й  уявіть, що  зайшли на борт повітряної кулі,їй  дуже важко  відірватися від землі. Ми  відчуваємо, як вітер підхопив і підняв її від землі,а густа, висока травичка не відпускає її повище. Та ось вітер дужчає, куля підіймається вище,вище миті ще. А ви самі стаєте, як маленькі, легенькі повітряні кульки. Ми легкі, ніжні, вітерець грається з вами, пестить ваші носики, волоссячкою. Вам легко-легко, ви вдихаєте в себе чисте повітря, воно пахне квіточками. Вітерець похитує вас. Ви вільні-вільні,ви летите.

Вітерець  стихає,повітряна куля опускається на землю,густа зелена травичка стрічає вас,можна покачатись на ній.

Альпіністи

 — діти, уявіть,що ви-альпіністи, сходите  на дуже-дуже високу гору. Навколо дуже красиво. Але й небезпечно. Довкола- засніжені вершини. Розмовляти не можна, від одного звука можуть зірватися навислі шапочки снігу. І тоді почнеться обвал.

Вам дуже важко сходити на гору. Ви пройшли вже багато кілометрів, ви ледве-ледве піднімаєте праву руку по мотузці, ліва рука теж важко, стомлена, ви докладає багато зусиль, щоб її перенести над правою рукою. Кожен крок вам дуже важко робити. Ви збираєте останні сили- і ось вона, вершина гори. Тут дуже гарно, багато снігу. Можна відпочити. Ви розвели багаття, присіли біля нього, ваші ноги відпочили, руки вільні.

Би відчуваєте себе сильнішими, ви можете підкорити ще багато- багато вершин.

Лугові квіти

 — зараз ви не діти, а квіточки. Вас цілий день гойдав вітер,аж до  землі пригинав, на вас сідали комашки, бджілки пили ваш нектар. Ваші руки й ноги- це пелюсточки. Квіти за день стомилися, їх пелюсточки закрились, квіточки сплять міцно-міцно. Жодна пелюсточки не ворухнеться...

Настав новий день, квіточки прокидаються, вони відпочили, розкривають свої ніжні, тоненькі пелюсточки, вмивають пелюсточками своє обличчя, їм легко-легко, вони кружляють знову з вітерцем і  дарують свої пахощі всім людям.

docx
Додано
16 квітня 2020
Переглядів
630
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку