Вправи "Ранкової зарядки"

Про матеріал
Не складний комплекс вправ, який можна виконувати щоденно. Данний комплес вправ, слід виконувати через 5-10 хвилин після пробудження, не варто відразу після пробудження занадто себе навантажувати тому слідкуємо за сомочуттям, не застосовуємо гирі та гантелі, пам`ятайте, наша ціль зарядити свій організм силою та енергією а не навантажити зарядка це не тренування. Вправи слід виконувати на свіжому повітрі або ж, в провітряній за 5 хвилин до заняття кімнаті, опісля бажано прийняти контрастний душ!
Перегляд файлу

           

                           Комплекс вправ ранкової зарядки!

1.Вихідне положення стоячи, ноги на ширині плечей, розслабте плечі спокійно піднімаємо руки над головою через сторони при цьому робимо глибокий плавний вдих через ніс, плавно спокійно опускаємо руки до вихідного положення робимо видих через рот, виконуючи вправу можете заплющувати очі. (Виконуємо 4 повтори)

2. Вихідне положення незмінне, руки на поясі виконуємо повороти  голови почергово в право та вліво, намагаючись подивитися за спину. Після чого, варто нахилити голову до упору підборіддя у грудну клітину, щоб відчути невелике розтягнення задніх м’язів шиї. Після цього, плавно відвести голову назад, розтягуючи передні м’язи. (По 4 рази в кожному з напрямів).

3. Вихідне положення незмінне виконуємо нахил голови в ліво та в право, намагаючись дотягтись вухом до плеча, вправу виконуємо плавно без ривків. (Вправу виконуємо по 4 рази в кожному із напрямів)

4. Вихідне положення теж саме, випрямляємо руки попереду себе, виконуємо стискання долонь в кулаки.(Виконуємо 8 повторень).

5. Стоячи, руки піднімаємо до гори і розводим в сторони згинаємо в ліктях та виконуємо, згинання розгинання в ліктьовому суглобі. (виконуємо 8 згинань).

6. В.п.незміне, випрямляємо руки попереду себе, долоні стискаємо в кулаки виконуємо кругові оберти в ліктьових суглобах. ( 8 разів в право то 8 в ліво).

7. Руки на рівні грудей, зігнуті у ліктях. Різкими рухами почніть заводити лікті за спину (зробіть два таких рухи). Потім руки вирівнюємо і також різко

заводимо назад. Чергуємо руки з зігнутими ліктями та прямі 2 через 2.
8. Випрямлені руки розводимо в сторони, виконуємо кругові оберти руками, розминаємо плечові суглоби. (Виконуємо по 4 рази в кожному напрямі).

9. Підіймаємо одне плече вгору, опускаємо вниз. Підіймаємо інше плече вгору, обидва опускаємо вниз. Робимо кілька разів. Тепер плечима потрібно “намалювати” круг в один бік, потім в інший. (виконуємо по 4 повторення).

10. Вихідне положення стоячи, ліву руку кладемо на пояс, праву руку піднімаємо до гори і виконуємо нахил тулубу в ліво, змінюємо руки права на поясі ліва до гори і робимо нахил тулуба в праву сторону. (виконуємо по 4 нахили в обидва боки).

11. Виконуємо нахили тулуба вперед назад. ( по 4 рази).

12. Вихідне положення стоячи, ноги разом, виконуємо нахили тулуба в ліво та вправо. (По 4 рази).

13. Вихідне положення стоячи, виконуємо піднімання правого коліна до рівня стегон та відведення його в такому положенні в право, теж саме виконуємо лівою ногою. (Виконуємо 4 рази)

14. Виконуємо випад на одну ногу. Руки поставити на ступню “випавшої” ноги. Друга нога в цей момент коліном торкається підлоги. Цю ногу потрібно вирівняти, потім знову зігнути, щоб вона ледь торкнулася підлоги. Зробити так кілька разів, після чого ноги поміняти. (По 4 рази)

15. Виконуємо 10 присідань, вузька стійка, руки на поясі, присівши руки вперед і робимо видох, встаємо виконуємо вдих руки переміщуємо на пояс.

Всім натхнення!!!

 

 

docx
Додав(-ла)
Довгаль Олена
Пов’язані теми
Фізична культура, Інші матеріали
Інкл
Додано
26 січня 2021
Переглядів
886
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку